Įkraunama...
Įkraunama...

Uždaroji akcinė bendrovė (UAB)

Gal kas padesit reikia patarimo?
Mano vras uzsienietis nori atidaryti imone Lietuvoje ar gali jis buti imones direktorium? Vyras nera registruotas Lietuvoje.
Dar klausimas, atidarius imone Lietuvoje norim savo darbuotojus siusti i uzsieni dirbti, tai kaip jiems reiktu moket atlyginimus forminti kaip komandiruotes ar rasytis sutartis, kad pagrindinis darbas ne Lietuvoje?
Atsakyti
QUOTE(sava78 @ 2011 03 04, 15:24)
Gal kas padesit reikia patarimo?
Mano vras uzsienietis nori atidaryti imone Lietuvoje ar gali jis buti imones direktorium? Vyras nera registruotas Lietuvoje.
Dar klausimas, atidarius imone Lietuvoje norim savo darbuotojus siusti i uzsieni dirbti, tai kaip jiems reiktu moket atlyginimus forminti kaip komandiruotes ar rasytis sutartis, kad pagrindinis darbas ne Lietuvoje?

Gali įsteigti ir būti bendrovės vadovu.
Dėl darbo užsienyje yra šiek tiek kitaip. Bet tuo pačiu metu forminamos ir komadiruotės.
Čia yra plačiau http://www.finansai....f58fb03171abd1f smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2011 03 04, 16:28)
Gali įsteigti ir būti bendrovės vadovu.
Dėl darbo užsienyje yra šiek tiek kitaip. Bet tuo pačiu metu forminamos ir komadiruotės.
Čia yra plačiau http://www.finansai....f58fb03171abd1f  smile.gif

Aciu uz nuoroda paskaitinesiu.
O kaip tada mokamas atlyginimas uzsienieciui direktoriui ar mokami tie patys mokesciai kaip lietuviams?
Atsakyti
QUOTE(sava78 @ 2011 03 04, 18:23)
Aciu uz nuoroda paskaitinesiu.
O kaip tada mokamas atlyginimas uzsienieciui direktoriui ar mokami tie patys mokesciai kaip lietuviams?

Juk įmonė yra įsteigta Lietuvoje, tai ir mokesčiai mokami pagal LT teisės aktus smile.gif
Atsakyti
Laba diena,
Reikia patarimo sakau gal kas atsiras su panasia situacija ax.gif .
Ikuriau UAB dabar tvarkau popierius su banku del paskolos gavimo is pradziu taremes del zemes ikeitimo bet bankui to nepakako kaip garanto tai tenka buta uzstatyti kaip garanta paskolai gauti .Taigi nuejau i teisma del turto ikeitimo kai yra mazameciai vaikai tai ten padave pazyma ir nieko daugiau nepasake atseit jei nori ka suzinoti kreipkis i Advokata, dar didesnes nesamones nesu girdejusi jei jie pazymas priima tai jie ir turetu suteikti visa informacija ,bet deja cia Lietuva.
Taigi ten tos visos pazymos kaip ir aisku tik apaciojie reikalauja darbo uzmokescio pazymos abieju partneriu tai iskilo klausimas kaip cia dabar juk bbuta ikeiciu nes ikuriau imone ir is jos bus pajamos kaip man dabar elgtis ar prisegti verslo plana ir nurodyti kad pinigai bus gaunami is imones ar visdelto nurodyti atlyginimus kuris pas mane puse etato nes dar faktiskai nedirbu o Vyras individuali imone tai reik pazymu deklaraciju daug darbo ir vel papildomos lesos patarkit kaip jus pildet blush2.gif
Atsakyti
Mergytės, prašau pagalbos 4u.gif Niekur nerandu informacijos, ar UAB akcininkas, pareiškęs norą pasinaudoti pirmumo teise įsigyjant kito akcininko parduodamą akcijų paketą, kuo nors įsipareigoja? Na, kiek žinau, turi apmokėti ne vėliau, kaip per tris mėnesius nuo tos dienos, kai įmonės direktorius gavo pranešimą apie ketinimą tas akcijas parduoti... Tai gavosi mums nei šiaip, nei taip - parašėm, kad parduodam, mus informavo, kad naudojasi pirmumo teise ir perka. Ir toliau tyla... Kadangi tretiesiems asmenims parduoti nebegalime, kitus potencialius pirkėjus praradom, o įmonės akcininkas-direktorius apie pirkimą daugiau neužsimena, tik sapalioja kažką apie minimalų atlyginimą, invalidus senelius, studentę seserį, keturių asmenų šeimą... Beletristika, žodžiu doh.gif O mums ką daryti??? Nei kitiems parduoti galim, nei jis perka blink.gif SOS 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolanta_Š: 29 kovo 2011 - 18:27
Nagi, mamytės, Jūs toookios protingos, pagelbėkit... a? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rueta @ 2011 03 25, 18:14)
Laba diena,
Reikia patarimo sakau gal kas atsiras su panasia situacija ax.gif .
Ikuriau UAB dabar tvarkau popierius su banku del paskolos gavimo is pradziu taremes del zemes ikeitimo bet bankui to nepakako kaip garanto tai tenka buta uzstatyti kaip garanta paskolai gauti .Taigi nuejau i teisma del turto ikeitimo kai yra mazameciai vaikai tai ten padave pazyma ir nieko daugiau nepasake atseit jei nori ka suzinoti kreipkis i Advokata, dar didesnes nesamones nesu girdejusi jei jie pazymas priima tai jie ir turetu suteikti visa informacija ,bet deja cia Lietuva.
Taigi ten tos visos pazymos kaip ir aisku tik apaciojie reikalauja darbo uzmokescio pazymos abieju partneriu tai iskilo klausimas kaip cia dabar juk bbuta ikeiciu nes ikuriau imone ir is jos bus pajamos kaip man dabar elgtis ar prisegti verslo plana ir nurodyti kad pinigai bus gaunami is imones ar visdelto nurodyti atlyginimus kuris pas mane puse etato nes dar faktiskai nedirbu o Vyras individuali imone tai reik pazymu deklaraciju daug darbo ir vel papildomos lesos patarkit kaip jus pildet blush2.gif

Sveiki,
uždarųjų akcinių bendrovių įstatymas.. paskaitykit, o ypač 47 staipsnį ir pagal savo konkrečią situaciją galėsit priimti sprendimą!

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=363813
Atsakyti
Laba diena,man iškilo toks klausimas į kurį nerandu atsakymų. Ruošiamės kurti savo verslą, ir kurti Uab. aš būsiu vienintelė akcinikė, o MB direktorius... Ar galiu visa tai daryti vaiko auginimo atostogų metu?
Atsakyti
Taip.
Atsakyti

Norejau paklausti:

norime atidaryti e-parduotuve ( prekiausime drabuziai, aksesuarais)
galvojame steigti UAB.

prekyba bus vykdoma internetu ir "showroom"e (pagal susitarima apsilankius studijoje. ) Studijoje pirkimai nebus dideli, daugiau drabuziu pasimatavimui, apziurejimui, labiau oriantuojames i internetine prekyba.
Klausimas ar reikalingas kasos aparatas e-prekybai ir showroom'ui ? ar uztektu israsineti pinigu priemimo kvitus pirkejams perkant internetu ir , jeigu pirkeju atsirastu - "showroom'e" ??

aciu.
Atsakyti
Kasos aparatas nėra būtinas.
Atsakyti