goze, tai kad nedaugelis nori tokiu. Is viso, ne daug vyru nori santuokos ir isipareigojimu, taciau pasiduoda mylymuju itakai ir nusileidzia. Nezinau, kiek vyru nori vaiku, jei jiems reiketu kiek daugiau del ju stengtis. Taip, vyresni jau nori, bet tik absoliuti mazuma pasiryze keisti savo gyvenimo buda del to. Mano isitikinimu ir pokalbiuose su moterim, atrodo, kad seimos su vaikais iniciatores dazniausiai buna moterys.
nu geras, ir kaip aš anksčiau tos temos nemačiau
Kurmi, iš patirties sakau - atjunk internetą - aš pati pizduliai nuo vyro gaudavau, kai prie jo sedėjau namuose - liga kažkokia. ir išsisukinėdavau po to kaip taviškė - bet silpnybė yra silpnybė. Bet paskui kažkaip sąžinė prabilo. Ypač po to kai dirbt išėjau. tai dabar aplinkiniai tik ir aikčioja - ajajai ir dirbi, ir mokaisi ir du vaikai ir remontai baisiniai ir tu dar valgyt gamini ir pyragėlius kepi? o aš sakau kad dar ir vyrą paglostit spėju
tik noro reikia. Ova kaip tavo žmonai tą norą sukelti - tai jau pats turi išmąstyti. Biheviorizmas, jei teisingai taikomas visada suveikia, patikėk

Kurmi, iš patirties sakau - atjunk internetą - aš pati pizduliai nuo vyro gaudavau, kai prie jo sedėjau namuose - liga kažkokia. ir išsisukinėdavau po to kaip taviškė - bet silpnybė yra silpnybė. Bet paskui kažkaip sąžinė prabilo. Ypač po to kai dirbt išėjau. tai dabar aplinkiniai tik ir aikčioja - ajajai ir dirbi, ir mokaisi ir du vaikai ir remontai baisiniai ir tu dar valgyt gamini ir pyragėlius kepi? o aš sakau kad dar ir vyrą paglostit spėju

QUOTE(Turtingasis kurmis @ 2006 09 12, 12:48)
Sveikos, mamos!
Rašau labai rimtu klausimu. Kartą susibaręs su žmona, išgirdau įdomų priekaištą, kad nesirūpinu šeima, kad nieko nepadedu ir panašiai. Nors, mano manymu, nesu visiškas mačo, bet moteriška logika yra moteriška... Suprantate, ką noriu pasakyti. Taigi, žmona pasakė, kad jeigu ji gautų tiek, kiek ji iš tiesų uždirba, dirbdama namie 7/24, auklėdama du vaikus ir t.t., tai:
1) ji butu labai turtinga,
2) aš galėčiau niekuo daugiau nesirūpinti, t.y. tik mokėti babkés,
3) tokiai turtingai moteriai vyras nė nebūtų reikalingas.
Žodžiu, užkabino jautrią vietą. Vienu žodžiu, noriu išsiaiškinti, kiek, mielos žmonos ir šiaip mamos vertinate savo "paslaugas". T.y. kiek turėtų atnešti (ar atneša
) jūsų vyriškis, kad:
- jūs sumestumėte drabužius į skalbyklę,
- išplautus skalbinius išlygintumėte,
- kartą per porą dienų išplautumėte grindis,
- kartą per dieną - indus,
- prižiurėtumėte ir lakstytumėte paskui vieną vaiką, kol antrasis - mokykloje ir paskui su abiem,
- kartą per savaitę ar rečiau leistumėtės pamylima,
- tvarkingai ir gražiai atrodytumėte,
- butumėte giedros nuotaikos.
Kadangi tai - grynai dalykiniai santykiai, pabandykite įvertinti savo paslaugas. Manau, tikriausiai reiktų paklausti ir ar sutiktumėte moketi už jūsu išlaikymą, jeigu suprantama, gyvenate kartu, o nesate "ateinanti žmona".
"Puse grūdelio per dieną - nedaug, bet 180 - tai jau daug..."
Coliukės sužadetinis
Rašau labai rimtu klausimu. Kartą susibaręs su žmona, išgirdau įdomų priekaištą, kad nesirūpinu šeima, kad nieko nepadedu ir panašiai. Nors, mano manymu, nesu visiškas mačo, bet moteriška logika yra moteriška... Suprantate, ką noriu pasakyti. Taigi, žmona pasakė, kad jeigu ji gautų tiek, kiek ji iš tiesų uždirba, dirbdama namie 7/24, auklėdama du vaikus ir t.t., tai:
1) ji butu labai turtinga,
2) aš galėčiau niekuo daugiau nesirūpinti, t.y. tik mokėti babkés,
3) tokiai turtingai moteriai vyras nė nebūtų reikalingas.
Žodžiu, užkabino jautrią vietą. Vienu žodžiu, noriu išsiaiškinti, kiek, mielos žmonos ir šiaip mamos vertinate savo "paslaugas". T.y. kiek turėtų atnešti (ar atneša

- jūs sumestumėte drabužius į skalbyklę,
- išplautus skalbinius išlygintumėte,
- kartą per porą dienų išplautumėte grindis,
- kartą per dieną - indus,
- prižiurėtumėte ir lakstytumėte paskui vieną vaiką, kol antrasis - mokykloje ir paskui su abiem,
- kartą per savaitę ar rečiau leistumėtės pamylima,
- tvarkingai ir gražiai atrodytumėte,
- butumėte giedros nuotaikos.
Kadangi tai - grynai dalykiniai santykiai, pabandykite įvertinti savo paslaugas. Manau, tikriausiai reiktų paklausti ir ar sutiktumėte moketi už jūsu išlaikymą, jeigu suprantama, gyvenate kartu, o nesate "ateinanti žmona".
"Puse grūdelio per dieną - nedaug, bet 180 - tai jau daug..."
Coliukės sužadetinis
nugi grįžau namo, apsižvalgiau ir sumasčiau:
- negalėčiau imti pinigų už sumetimą į skalbyklę, nes ten metu ir savo šmutkes, o kadangi iš vyro algos sumokama už vandenį, miltelius ir minkštiklius - tai tas ant to išeina
-negalėčiau už lyginima - lyginu ir savo, o jis moka už elektrą + dar neteko pačiai vinių kalti
-negalėčiau pinigais įvertinti ir grindų plovimo - juk ir pati jomis vaikščioju
-ir aš tuos indus terlinu - o tai kad jo suplaunu, tai todėl kad maistas kurį valgeme pirktas iš tos pačios jo algos
- vaikai tai juk mano

- niu, jei reikėtų tik patenkinti vyrą tai gal reikėtų įkainuoti, bet kai abiems malonu, tai tas ant to išeina

- čia jau kainuoja tiek kiek nori daugiau nei aš pati sau leidžiu, bet kirpykla, manikiūrai, makiažai ir makiažo priemonių nupirkimas ar apmokėjimas man yra pakankamas atlygis kad aš šias procedūras atlikčiau

o va šito irgi už pinigus nenupirksi ir neįkainuosi rožės puokštės kainą - keletas švelnių žodžių ir nuotaika gera(nu nebent PMS ir visos kitos šunybės)
tai mano paskaičiavimais išeina kad mano šeimoje elementarūs natūriniai mainai vyksta, ir aš vyrui kainuoju būtent tiek kiek jis uždirba. ir dar jam leidžiu žasiliukų įsigyti (pvz. muzikinis centras ar pan. ir leidžiu pasiganyti, kai jis man leidžia)
QUOTE(Mili @ 2007 08 09, 16:45)
Bet paskui kažkaip sąžinė prabilo. Ypač po to kai dirbt išėjau. tai dabar aplinkiniai tik ir aikčioja - ajajai ir dirbi, ir mokaisi ir du vaikai ir remontai baisiniai ir tu dar valgyt gamini ir pyragėlius kepi?
QUOTE(Mili @ 2007 08 10, 13:18)
o kadangi iš vyro algos sumokama už vandenį, miltelius ir minkštiklius
o jis moka už elektrą
tai todėl kad maistas kurį valgeme pirktas iš tos pačios jo algos
-
o jis moka už elektrą
tai todėl kad maistas kurį valgeme pirktas iš tos pačios jo algos
-
truputi tavo postai nesusirisa.
Is pradziu rasai, kad dirbi, o po to jau, kad tik is vyro algos viskas yra gaunama ir perkama.
Gal susirask darba uz kuri ir tai alga moketu
QUOTE(Laaila @ 2007 08 07, 18:40)
o tai ,poničkos, jūs pačios neužsidirbat skuduram?
o Kurmiui siūlyčiau susirasti namų šeimininkę ir auklę! Nesvarbu kiek kainuos, svarbu abiem galvos neskaudės!
o Kurmiui siūlyčiau susirasti namų šeimininkę ir auklę! Nesvarbu kiek kainuos, svarbu abiem galvos neskaudės!

"Kenkejauju" ant vargsiuko vyro sprando, engiu visaip ir puosiuosi uz jo sunkiai uzdirbamus pinigelius ir dar slepeciu i namus gryzusiam nepaduodu

Pries pora metu buvo ir pas mus konfliktu, del darbu namuose, pinigu... tada skaiciavom "rastiskai" kiek kieno darbas kainuoja, nes vyras isivaizdavo, jog tikrai "nieko neveikiu"

I "darbus" neiskaiciuota tevams "privaloma" vaiku pieziura "ne darbo valandomis" (aukle juk nedirba visa para), kiekvieno asmeniniu daigtu prieziura, asmeniniai pomegiai ir pan.
Vyro "darbas" namuose "kainavo" 200lt/men.
Zmonos "darbas" namuose kainavo 2700lt/men.
Bet cia tik musu seimos atveju

Tuo metu musu su vyru "pajamos" buvo panasios, nes jis dirbo ir gavo atlyginima, o as gavau is Sodros ismokas uz vaika. O kai suejo maziausiajam metai... "nusedom" visi ant tevelio sprando ir i seima inesamu grynuju santykis aiskiai pasikeite

Papildyta:
QUOTE(paulius.sav @ 2007 08 06, 15:03)
nu cia super forumas, pirma karta tiesai i akis norima pasiziureti.
Esme: kiek reikia partemti pinigu, kad jausumeisi atlikes savo pareigas seimai. Dauguma moteru galvoja, kad jei namuose sedi, tai kad ju paslaugos vertos milijono. Taip, vardan jusu paciu reikia jas ivertinti kieta valiuta.
As manau, kad reikia iteisinti namu seimininkes etata, leisti vyrui ja drausti sodriskai. Taciau tada svarbu, kad moteris matytu tai kaip pareiga ir vyras, kaip paslaugu gavejas, turi teise ivertinti jam teikiamu paslaugu kokybe, nes priesingu atveju, jis neprivaletu uz si darba moteriai skirti pajamas (paslaugu savikaina i tai neieina, cia pudrai).
As manau, kad normalus vyrai turetu vyt moteris i darbo rinka, kad jos nesustabaretu ir savim labiau pasitiketu.
Esme: kiek reikia partemti pinigu, kad jausumeisi atlikes savo pareigas seimai. Dauguma moteru galvoja, kad jei namuose sedi, tai kad ju paslaugos vertos milijono. Taip, vardan jusu paciu reikia jas ivertinti kieta valiuta.
As manau, kad reikia iteisinti namu seimininkes etata, leisti vyrui ja drausti sodriskai. Taciau tada svarbu, kad moteris matytu tai kaip pareiga ir vyras, kaip paslaugu gavejas, turi teise ivertinti jam teikiamu paslaugu kokybe, nes priesingu atveju, jis neprivaletu uz si darba moteriai skirti pajamas (paslaugu savikaina i tai neieina, cia pudrai).
As manau, kad normalus vyrai turetu vyt moteris i darbo rinka, kad jos nesustabaretu ir savim labiau pasitiketu.
O kodel moteris nedirba ir "sedi namuose"? Cia taip pati viena susigalvojus?
Ar netycia bendrus planuotus ir lauktus abieju vaikus augina?
O kodel temos autorius pats namuose nesedi... tai taip lengva ir paprasta, tegu zmona pinigus uzdirba, o jis diena is dienos su vaiku, buityje... paskui dar zmona gryzta is darbo pikta, pavargus... numeta pinigus ir privilegiju reikalauja, nes ji dirba...

Jauciu "kirstu" per vyriska savimeile, trecia diena sedejimo namuose is pat ryto

Phedra,
nesakau, kad nemyliu savo vaiko, taciau nebuvau jo iniciatorius ar ikalbinetojas. Yra vyresniu vyru, kurie aukso kalnus uz vaika zada, tai ir turetu taip daryti. Taciau nereikia cia tvirtinti, kad vyrai jus uzparina aukotis ir gimdyti vaika.
Be to, kaip ir rasiau, vyrai turi skatinti moteris buti savo partneremis. O ne namuose kalinti. Taciau dauguma mano pazistamu moteru nenori eiti dirbti, nori buti mamomis. Tipo aukles nepriziures kaip jos, vaika mazai matys ir t.t. Todel paklausk saves ar tikrai vyras tave vercia namuose buti. As mielai uz aukle mokeciau, kad padetu zomonai ar ja pavaduotu.
Mano pozicija aiski - vyrai neturi teises zeminti moteru sakydami, kad ju darbas namuose ir vaiku priziurejimas yra nieko nevertas, taciau moterys irgi negali zeminti vyro triuso darbe ir sakyti, kad jos duoda seimai daugiau, ar reikalauti is vyro daugiau, nebent aisku nelygumas. Todel svarbu ivertinti abieju indeli.
nesakau, kad nemyliu savo vaiko, taciau nebuvau jo iniciatorius ar ikalbinetojas. Yra vyresniu vyru, kurie aukso kalnus uz vaika zada, tai ir turetu taip daryti. Taciau nereikia cia tvirtinti, kad vyrai jus uzparina aukotis ir gimdyti vaika.
Be to, kaip ir rasiau, vyrai turi skatinti moteris buti savo partneremis. O ne namuose kalinti. Taciau dauguma mano pazistamu moteru nenori eiti dirbti, nori buti mamomis. Tipo aukles nepriziures kaip jos, vaika mazai matys ir t.t. Todel paklausk saves ar tikrai vyras tave vercia namuose buti. As mielai uz aukle mokeciau, kad padetu zomonai ar ja pavaduotu.
Mano pozicija aiski - vyrai neturi teises zeminti moteru sakydami, kad ju darbas namuose ir vaiku priziurejimas yra nieko nevertas, taciau moterys irgi negali zeminti vyro triuso darbe ir sakyti, kad jos duoda seimai daugiau, ar reikalauti is vyro daugiau, nebent aisku nelygumas. Todel svarbu ivertinti abieju indeli.
QUOTE(Keiti @ 2006 09 12, 15:25)

O tai kainuoja daug

Grozis daug priklauso nuo demesio ir papildu. Todel vyras noredamas tureti grazia moteri privalo skirti pakankama dali savo ar bendru lesu moters grozio palaikymui ar didinimui. Grazi moteris traukia vyra, todel garantuoja seimos ilgalaikiskuma, o tuo paciu ir finansini gyvenimo efektyvuma. Todel i grozio salonus, gym'us, masazus, kosmetika, apranga, apatinini trikotaza yra investuojama, kaip ir kitus draudimo irankius. Taciau moteris turi suprasti, kad si investicija yra skirta groziui pagal jos vyra vystyti, o ne jos malonumui ar patogumui. Todel turi buti nukreipta i seksualuma (pagal jos vyro suvokima). Priesingu atveju, tai netures efekto ir vyras neturetu to finansuoti savo asmeninio pasitenkinimo saskaita.
QUOTE(paulius.sav @ 2007 08 10, 15:51)
Phedra,
1. nesakau, kad nemyliu savo vaiko, taciau nebuvau jo iniciatorius ar ikalbinetojas. Yra vyresniu vyru, kurie aukso kalnus uz vaika zada, tai ir turetu taip daryti. Taciau nereikia cia tvirtinti, kad vyrai jus uzparina aukotis ir gimdyti vaika.
2. Be to, kaip ir rasiau, vyrai turi skatinti moteris buti savo partneremis. O ne namuose kalinti. Taciau dauguma mano pazistamu moteru nenori eiti dirbti, nori buti mamomis. Tipo aukles nepriziures kaip jos, vaika mazai matys ir t.t. Todel paklausk saves ar tikrai vyras tave vercia namuose buti. As mielai uz aukle mokeciau, kad padetu zomonai ar ja pavaduotu.
3. Mano pozicija aiski - vyrai neturi teises zeminti moteru sakydami, kad ju darbas namuose ir vaiku priziurejimas yra nieko nevertas, taciau moterys irgi negali zeminti vyro triuso darbe ir sakyti, kad jos duoda seimai daugiau, ar reikalauti is vyro daugiau, nebent aisku nelygumas. Todel svarbu ivertinti abieju indeli.
1. nesakau, kad nemyliu savo vaiko, taciau nebuvau jo iniciatorius ar ikalbinetojas. Yra vyresniu vyru, kurie aukso kalnus uz vaika zada, tai ir turetu taip daryti. Taciau nereikia cia tvirtinti, kad vyrai jus uzparina aukotis ir gimdyti vaika.
2. Be to, kaip ir rasiau, vyrai turi skatinti moteris buti savo partneremis. O ne namuose kalinti. Taciau dauguma mano pazistamu moteru nenori eiti dirbti, nori buti mamomis. Tipo aukles nepriziures kaip jos, vaika mazai matys ir t.t. Todel paklausk saves ar tikrai vyras tave vercia namuose buti. As mielai uz aukle mokeciau, kad padetu zomonai ar ja pavaduotu.
3. Mano pozicija aiski - vyrai neturi teises zeminti moteru sakydami, kad ju darbas namuose ir vaiku priziurejimas yra nieko nevertas, taciau moterys irgi negali zeminti vyro triuso darbe ir sakyti, kad jos duoda seimai daugiau, ar reikalauti is vyro daugiau, nebent aisku nelygumas. Todel svarbu ivertinti abieju indeli.
Jus rasot, kiek suprantu, apie idealu atveji, kai vaikas sveikas, puikiai vystosi, naktimis gerai miega... kai pakankamai pinigeliu seimai samdyti kvalifikuota aukle ir t.t. Zinoma, butu labai saunu, jei viskas butu, kaip suplanuoji... as irgi labai labai noreciau.
1. Pas mus vaiku iniciatorius buvo vyras, bet tai nereiskia, kad as ju nenorejau apskritai... man patogiau daugeliu atzvilgiu butu buve veliau, bet "uzkibom" kada "uzkibom". Taciau ir kvailam buvo aisku, kad bent metus mano darbai, karjeros siekimas bus "paaukoti". Vat nesuprantu kam gimdyt vaika, jei ji nuo pirmu dienu nutekst auklei, mociutei ar dar kazkam? Nesakau, kad butina augint namuose visus 3 metus, bet kai keliu men vaikas tevus matu po kelias val. i diena tai irgi, mano supratimu, nenormalu.
Pagal jus, kas labiau norejo vaiko, tas tegu ir augina??

2. Man duru namuose irgi niekas neuzkale, nesedziu uzrakinta, taciau... ne visada gali daryt kas i galva sauna, ne visada vaikas gali lankyti vaiku darzeli, ne visi darbdaviai toleruos mamos istisinius biuletenius ir mokes "zmoniska" atlygi (cia Lietuva, nereik svajot apie idealu varianta), jei vaikui periodiskai butina kiek kitokia prieziura ir tada ziuri kas geriau seimai tuo momentu... Vaiko nepadesi i spinta, iki kito karto, kol vel prisireiks "pazaist seima".
Jums keista, kad mama nori buti mama? Gal mazai susiduret su auklemis, arba jums nelabai rupi kaip bus priziurimas jusu vaikas. Smalsu, kiek laiko jus praleidziat su savo vaiku?
3. Kito darbo zeminti negali, koks tas darbas bebutu. Pas mus buvo iskilusi problema, "kad nieko neveikiu", nes pati del to buvau kalta. As viska spedavau pasidaryt namuose, kol vyras darbe (vaikas nebuvo ramus: tik valgo - miega): vaikas priziuretas, namai sutvarkyti, viskas isskalbta ir islyginta, vyrui pagaminta valgyt ir pati ne visiska ragana... Jis nematydavo manes dirbancios, nes gryzus jam namo nepuldavau dirbt vaiko i glebi jam idejus, savaitgaliais irgi, tvarkydavausi minimaliai... norejosi pabut su vyru, pabendraut, pailset abiems, kur nors isvaziuot. O sventas naivume... tada ir teko "irodinet", kad dirbu ir kiek tai kainuoja, nes pradejo "pasakot", kad kadangi turiu daug laisvo laiko, tai galeciau koki darbeli namuose pasiimt padirbet, kad daugiau pinigu seimai butu...

Siandien kaip tik su draugem "aptarem" kiek ta zmona kainuoja...
Isvada, kad is visos musu kompanijos nei viena nepriekaistavo vyrui, kad per mazai uzdirba, bet visu vyrai, zmonoms auginant vaikus, ne karta "primindavo", kad jos nieko neveikia per dienu dienas, akcentavo, kad jie islaiko seima ir ju bendras inasas (uzdirbti pinigai + darbas namuose) gerokai pranoksta zmonos, kai kurie uz tai, kad eina i darba, reikalavo tam tikru privilegiju seimoje
.
Tai gal problema daugiau ne moteryse, o vyru susireiksminime, skaiciuojant kiek kieno darbas kiek kainuoja...?
Aisku, sios "teorijos" nepretenduoja i absoliucia tiesa
Nes "aptarime" dalyvavo tik 5

Isvada, kad is visos musu kompanijos nei viena nepriekaistavo vyrui, kad per mazai uzdirba, bet visu vyrai, zmonoms auginant vaikus, ne karta "primindavo", kad jos nieko neveikia per dienu dienas, akcentavo, kad jie islaiko seima ir ju bendras inasas (uzdirbti pinigai + darbas namuose) gerokai pranoksta zmonos, kai kurie uz tai, kad eina i darba, reikalavo tam tikru privilegiju seimoje

Tai gal problema daugiau ne moteryse, o vyru susireiksminime, skaiciuojant kiek kieno darbas kiek kainuoja...?
Aisku, sios "teorijos" nepretenduoja i absoliucia tiesa

Phedra, susirinko motereles ir nusprende...

Juokas man ima. Jei butum su 5 diedais susitikus, butum gavus kita nuomone.
Taciau klausimas ne tas. Kiek reikia parnesti namo pinigu, kad nereiktu dirbti namu ruosos darbu?
Mano atveju nieko panasaus nera, nei namai sutvarkomi, nei maistas gaminamas, nei skalbiama ar lyginima. Taip, to irgi truputi yra, bet tik truputi, kaip issimtis, o ne taisykle. Suprantu, vaikai skirtingi, musu neramus ir isdykes, nuolat demesio reikalauja, ir miega mazai. Todel as zmonos visai nekaltiniu, kad ji namu ruosos darbu nespeja. Taciau visai nenoriu, kad buciau kaltinamas nieko namams neduodantis (apart pinigu) ir sau lengva gyvenima gyvenantis, nes dirbu, o ne vaika priziuriu.

Juokas man ima. Jei butum su 5 diedais susitikus, butum gavus kita nuomone.
Taciau klausimas ne tas. Kiek reikia parnesti namo pinigu, kad nereiktu dirbti namu ruosos darbu?
Mano atveju nieko panasaus nera, nei namai sutvarkomi, nei maistas gaminamas, nei skalbiama ar lyginima. Taip, to irgi truputi yra, bet tik truputi, kaip issimtis, o ne taisykle. Suprantu, vaikai skirtingi, musu neramus ir isdykes, nuolat demesio reikalauja, ir miega mazai. Todel as zmonos visai nekaltiniu, kad ji namu ruosos darbu nespeja. Taciau visai nenoriu, kad buciau kaltinamas nieko namams neduodantis (apart pinigu) ir sau lengva gyvenima gyvenantis, nes dirbu, o ne vaika priziuriu.
QUOTE(paulius.sav @ 2007 08 11, 20:36)
Phedra, susirinko motereles ir nusprende...

1. Juokas man ima. Jei butum su 5 diedais susitikus, butum gavus kita nuomone.
2. Taciau klausimas ne tas. Kiek reikia parnesti namo pinigu, kad nereiktu dirbti namu ruosos darbu?
3. Mano atveju nieko panasaus nera, nei namai sutvarkomi, nei maistas gaminamas, nei skalbiama ar lyginima. Taip, to irgi truputi yra, bet tik truputi, kaip issimtis, o ne taisykle. Suprantu, vaikai skirtingi, musu neramus ir isdykes, nuolat demesio reikalauja, ir miega mazai. Todel as zmonos visai nekaltiniu, kad ji namu ruosos darbu nespeja.
4. Taciau visai nenoriu, kad buciau kaltinamas nieko namams neduodantis (apart pinigu) ir sau lengva gyvenima gyvenantis, nes dirbu, o ne vaika priziuriu.

1. Juokas man ima. Jei butum su 5 diedais susitikus, butum gavus kita nuomone.
2. Taciau klausimas ne tas. Kiek reikia parnesti namo pinigu, kad nereiktu dirbti namu ruosos darbu?
3. Mano atveju nieko panasaus nera, nei namai sutvarkomi, nei maistas gaminamas, nei skalbiama ar lyginima. Taip, to irgi truputi yra, bet tik truputi, kaip issimtis, o ne taisykle. Suprantu, vaikai skirtingi, musu neramus ir isdykes, nuolat demesio reikalauja, ir miega mazai. Todel as zmonos visai nekaltiniu, kad ji namu ruosos darbu nespeja.
4. Taciau visai nenoriu, kad buciau kaltinamas nieko namams neduodantis (apart pinigu) ir sau lengva gyvenima gyvenantis, nes dirbu, o ne vaika priziuriu.
1. Su diedais sakai... ogi rezultatas tas pats kas su tamsta (na susidare toks ispudis) ar mano vyru pries 3 metus

Dar pavyzdys, nesenai skundesi pusbroliukas, kad zmona ji "vercia" su jo vaiku but. Kai zmonos paklausiau... ji sako jo, visada prasau pabut su vaiku kol maudausi, tai per savaite kokius tris kartus po valanda vyras "auka vaizduoja", o is vyro kalbos galima buvo itart, kad tik parejo namo, jam vaika i dantis... o pati i trasa... ir taip kasdien

2. Jau rasiau, kad pas mus namuose, kad nereiktu dirbt namu ruosos darbu, pries pora metu buvo suskaiciuota 2700lt/men. (aukle, namu tvarkytoja, sodininkas, skalbimo - lyginimo paslaugos, vireja, akvariumininkas... lyg tai viska surasiau, dabar jau nebepamenu tiksliai visko). Beje, visi sie zmones "dirba" ne kiaura para

3. O as is tavo postu kaip tik susidariau ispudi, kad kaltini... Gal suklydau... O jei ji buityje "viska spetu", viska padarytu, kas tavo nuomone butina/pageidautina, ji galetu "reikalauti" daugiau pinigu ar didesnio tavo indelio i seima?
4. O ka namuose veiki? Ka darai konkreciai? Vyriski - ukiniai darbai padaryti? Visos lempos veikia, vanduo niekur nevarva, zmonos masina nebarska?
Gal tu kartais is tu retu vyru, kurie nesusinervina isgirde vaiko rekima, kaprizus ir susukes nosi nepuola zmonai aiskint - nuramink vaika greiciau; pirmas puola pakeist sauskelnes; keliasi nakti viena kita karta, kad zmona pamiegotu kokia valanda istisai (jei vaikas neramus, vadinasi ir diena nemiega, ne tik nacia fiestas kelia) ir pan.
Dar klausimas: ko atsisakei tu gimus vaikui ir ko zmona? Is ko ji susidare ispudi, kad tavo gyvenimas lengvas?
Uzsipuoliau cia tave, nepyk... as gi is moteriskos puses i viska ziuriu