QUOTE(temide @ 2008 05 08, 19:37)
pinigai, pinigai, pinigai... ar tik dėl jų mes gyvenam?? viską bandom įkainot ir pamirštam patarlę kuri sako, kad galima nusipirkt seksą, bet ne meilę, lovą bet ne miegą, namą, bet ne namus ir tttt. <...> Kartais ne tik pinigų reikia, o supratimo ir ŽMOGAUS o ne pinigų šalia. <...>
o jei žmona nedirba, pasiūlykit susirasti darbą o auklę samdyt. nes sėdėjimas namuose, bent jau mane žlugdė, kaip žmogų. o tada viskas dzin
Viskas Ok, kol netampa neOK, tada staiga moteriškės ima save žiauriai pervertinti. Juk kaži ką apie mane pasakytumėte, jeigu pateikčiau palyginimą su anekdotu apie kirminiuką ir jo tėvynę ("- O kodėl tada mes Š gyvename? Yra toks žodis - tėvynė!"). Nereikia nei per daug nusipiginti, bet ir pervertinti nesveika, nes tada atrodo, kad kiti išvis nieko nedirba. Tada vaikai sako - štai, ką mamytė nupirko. O kas mamytei davė pinigėlių? Kiek teko skaityti, namų tvarkytojos nesidžiaugia darbo įvertinimu, o rinka yra visagalė.
Vėl grįžtant prie to paties - kai yra namas, bet ne namai... Tada ir dirbasi ilgiau ir smagiau, kad tik nereiktų grįžti. Bet tai - kito forumo tema...
Apie auklę galvojom. Buvome radę net viena moteriškę, kuri, pati būdama auklė, savo kūdikį atidavė į lopšelį, o pati išėjo prižiūrėti kitų vaikų - kad tik būtų ne namie. Man toks scenarijus kažko
nelabai. Vaikai, ypač maži, praranda ryšį su tėvais, o vėliau jie nebereikalingi. Kai abu tėvai dirba visą darbo dieną, vaikai nukenčia. Jau dabar man sūnus sako "tėti, dirbk mažiau", tačiau aš "darbe" dirbu už du, o mama namie dirba už du. O kitaip neišeina, nes vaikai būtų dvigubai nuskriausti
QUOTE(Mili @ 2008 05 09, 15:20)
nagi kaip tik į temą:
[i]Jeigu namu šeimininkės gautu alga...................
..............tai ji, tyrimo atlikto amerikiečių kompanijos "Salaty" duomenimis, butu 138 tukst.JAV doleriu per metus (11,5 tukst.per menesi). Tai apskaiciuota atsizvelgiant i darba, kuris mokamas taikant standartinisu tarifus.
Va čia kažkas realiau. BET! Kokia yra paslaugų kokybė? Nesikabinėju, tik šiaip įdomu. Sutinku, kad visos išvardintos profesionalės savo "darbą" atliktų brangiai ir gerai. O mėgėjai-savamoksliai - na, kaip gaunasi, taip. O kartais - ne viskas, ne taip, kaip pats norėtum, o dar ir per ilgai... Taigi viršvalandžiai ne visada yra rodiklis. Kai kitam bute turėjom indaplovę, indų krūvos buvo tokios pat.
Aš nežinau apie amerikoniškus atlyginimus tiksliau, tačiau man 138K atrodo normalus ofisinis atlyginimas. Nebent dabar būtų nuinfliavęs. Taip pat tektų įvertinti, kokią dalį atlyginimo sudarytų savęs išlaikymas. Taigi, jeigu vyras uždirba 140K ir žmonos kokybiškas darbas namie įvertinamas taip pat, tai viskas OK. Šeima veikia, abi pusės įneša savo dalį - kas pinigais, kas "natūra".
QUOTE(Dzukiene @ 2008 05 10, 11:57)
Nu joooo.....
Čia verda diskusijos, o viskas atsiremia į pinigus
Mes tvarkomės kartu, ilsimės kartu, į parduotuves kartu.... ir t.t.
Ne viskas remiasi pinigais, tačiau daug kas nuo jų prasideda ir jais baigiasi. O kas yra tarpe to - dažniausiai nebūna svarbu.