Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja žmona

QUOTE(Sidharta @ 2008 04 19, 21:40)
kad ir dešimt duotų namie nebūčiau. Visiška moters degradacija sukiotis aplink puodus.  Nesuprantu ir nesuprasiu tokių vyrų, kurie nori, kad moterys namie būtų, vaikus supuotų, bet nori to ar ne susiranda veiklią meilužę ar bent pašnekovę kuri bus įdomi asmenybė. bet tema ne apie tai. tiesiog man tie skaičiai nepatinka..

toks vyras nera vyras,kuris tik ir laukia,kad jam bus valgyt atnesta,kojines naujos paruostos.Vyras turi daryt visiskai ta ka ir moteris,tik moteriai yra isimciu,bet ne vyrams.
Atsakyti
Man cia paskaicius ziauru.... as "apsalus" lengvai tariant... niekada nepagalvojau kad ta buitis , vaikas, uzdarbis tukstanciais gali nulemti seimos "gerove" ir kad "imanoma" situos dalykus ikainoti...
Atsakyti
QUOTE(coffeeLATTE @ 2008 04 22, 22:55)
Man cia paskaicius ziauru.... as "apsalus" lengvai tariant... niekada nepagalvojau kad ta buitis , vaikas, uzdarbis tukstanciais gali nulemti seimos "gerove" ir kad "imanoma" situos dalykus ikainoti...

yra zmoniu kurie isitikina,kad siais laikais seimu nera,todel or toks mastymas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(coffeeLATTE @ 2008 04 22, 22:55)

va va as ir beskaitinedama likau "suzaveta", nemanau, kad gali isvis tokie klausimai ir svarsymai kilt blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimuke @ 2008 04 23, 08:28)
va va as ir beskaitinedama likau "suzaveta", nemanau, kad gali isvis tokie klausimai ir svarsymai kilt  blink.gif

visokių žmonių yra ir visokių reikia. Gerai, kad visi esam skirtingi mirksiukas.gif ir ačiū Dievui yra ir supratingų žmonių biggrin.gif (per mano supratimo prizmę žiūrint )
Atsakyti
QUOTE(Turtingasis kurmis @ 2007 12 13, 21:32)
Na, norėčiau pedantiškos tvarkos, bet nekeliu nerealių reikalavimų - numesta ant stalo knyga dar ne tragedija, bet apatiniais apkarstyta svetainė ar užmirštos sauskelnės - jau rėžia akį. Jeigu man pasako, kas ir man pačiam nepatinka, bet tik šiaisp tingisi, tai vis tiek puolu tvarkyti neburbėdamas (na, nebent tuo metu ką nors rodo per tiesioginę TV ir nebūtinai tas reikalas turi būti padarytas čia ir dabar). Bet šiaip aš pastebėjau, kad tvarka namie nuo mėnulio fazių priklauso... g.gif

Pasakysiu savo nuomonę- manau jūsų žmona,švelniai tariant,truputį apsileidus. Pastebėjau vieną dalyką,nes būna kai ir aš tingiu kasdien tvarkytis,kuo namie didesnis bardakas,tuo labiau nuo to pavargsti,nesinori net namo grįžt,juose būnant bloga nuotaika. Jei jūsų moterytė sėdi tokioj aplinkoj,tai ta netvarka ir kerta jai pačiai per stogą. Pas mus namuose,tvarkomės abu,nes abu vienodai būnam namie. Nors dieną nieko nedaryk,tai toks tada chaosas būna doh.gif ,vistik du bernai ir dar didžiulis,besiseilėjantis šuo. Būna dienų,kai vyrui reikia sunkiai padirbt,tuo metu ir aš stengiuos namuose daryti generalinę tvarką. Jei sėdim,tai sėdim abu.
Nesuprantu,kas daros jūsų žmonos galvoj,kad ji per visą dieną nesugeba sauskelnių iki šiukšledėžės nunešt. Suprantu,kad stogas važiuoja sėdint su mažiuku namie,ir man taip buvo,bet kad nespėt minimaliai apsikuopt...
Atsakyti
Na, kaip ir rašiau, šiuo metu padėtis priklauso nuo mėnulio fazių. Ir vis tiek, nors visiškai išlaikau šeimą, papildomų darbų išvengti neįmanoma. Štai buvau išvažiavęs ir skubėdamas persirengiau, drabužius kambary numečiau ir išlėkiau... Na, kaltas. Po savaitės grįžtu - viskas kaip buvo, taip ir guli. blink.gif Juk aš ne vaikas, kad paskui mane rankiotų... Na, OK. Negali nesutikti. Tik gaila, kad pačiai tai netrukdė. Dėl to ėmiau mažiau burbėti, nes pati netvarkos nepastebės, o burbėti - šiukštu!

Habibi gražiai parašė, tačiau padėtis ne tokia. Aš šeimą išlaikau 100%. Sutinku sėdėti namie ir tvarkytis, jeigu žmona eis dirbti. Tada galėsiu palyginti sugebėjimą planuoti laiką ir pinigus.

coffeeLATTE klausė ar galima įkainoti? Galima ir net reikia. Jeigu netyčia tektų skirtis, pagalvotumėte - šiam žmogui atidaviau pusę šeimos biudžeto (pagal CK), o ką gavau? Ar už tą savo indėlį gavau atitinkamą atlygį (pvz., paslaugų forma)? Ką į pasakytų jūsų advokatas, jeigu hipotetiškai seksą visgi įtrauktumėte į negautas sutuoktinio paslaugas? O kuo skiriasi TAI nuo kitų neprofesionalių "paslaugų". Cinikas esu.

Ir dar - kas, jeigu jūsų vyras jus išlaikytų 100 %, tačiau pinigų "sau" negautumėte? T.y. nereiktų nieko daryti, tačiau po namus vaikštinėtų svetimi "tvarkytojai", auklės, galbūt meilužės, o jūs galėtumėte daryti tai, kas jums patinka (ir nedaryti kas nepatinka)? Bet pinigų, suprantama, irgi nebūtų - tiesiog visi sueitų buičiai? Kokia būtų jūsų reakcija?
Atsakyti
pinigai, pinigai, pinigai... ar tik dėl jų mes gyvenam?? viską bandom įkainot ir pamirštam patarlę kuri sako, kad galima nusipirkt seksą, bet ne meilę, lovą bet ne miegą, namą, bet ne namus ir tttt. aš ir vyras dirbam abu, uždirbam panašiai. +- keli šimtai. deja. vaikas prižiūrėt mano reikalas, namus tvarkyt taip pat, rūbų į skalbyke pasirodo irgi niekas nesugeba sudėt(l sudėtinga) bet ne apie tai. jei ką nors pasakau, atsakymas būna - aš stengiuosi uždirbti pinigus(ir tai tiesa) jei tau reikia - pasakyk, duosiu. aišku aš pasiuntu ir atkertu-eik tu su tais pinigais. Kartais ne tik pinigų reikia, o supratimo ir ŽMOGAUS o ne pinigų šalia. O kai elgiamasi su žmonom kaip su tarnaitėm, tai ir paprašoma atlyginimo. o kodėl gi negalima bent
-1kartą per savaitę išplautus skalbinius išsilyginti
- kartą per savaitę išsiplauti grindis,
- po vakarienės- indus, bent porą dienų
- savaitgalį prižiurėti ir lakstyti su abiem vaikais, ar nueitį į zoologijos sodą ir pan,
- tvarkingai ir gražiai atrodyti,
- butumėte giedros nuotaikos savaitgali ir po darbo,
- sutvarkyti kambarius tik savaitgalį, ir vakarais pasimylėti?
gal tada ir suprastumėt kainą.
o jei žmona nedirba, pasiūlykit susirasti darbą o auklę samdyt. nes sėdėjimas namuose, bent jau mane žlugdė, kaip žmogų. o tada viskas dzin
Atsakyti
nagi kaip tik į temą:

Jeigu namu seiminkes gautu alga...................

..............tai ji, tyrimo atlikto amerikieciu kompanijos "Salaty"
duomenimis, butu 138 tukst.JAV doleriu per metus

(11,5 tukst.per menesi).Tai apskaiciuota atsizvelgiant i darba,

kuris mokamas taikant standartinisu tarifus.

Kaip pranesa CNN,skaiciuojant buvo atsizvelgta i tai,

kad namu seiminike dirbo ekonome, vireja, slauge, skalbimo masinos
operatore, vairuotoja, gamybos vadove, kiemsarge, psichologe,

kompiuterio operatore. Be to, ji sias pareigas ejo 92 val.per savaite,

kai tuo tarpu darbo savaite -40 valandu,

o uz likusias 52 val.turetu buti apmoketa kaip uz virsvalandzius.

bet labai norėčiau kad paskaičiuotų kas nors ir vyrų atlyginimą, už buities darbus ir jo meilę. kažkaip vienpusiškai skamba.
Atsakyti
Nu joooo.....
Čia verda diskusijos, o viskas atsiremia į pinigus doh.gif
Mes tvarkomės kartu, ilsimės kartu, į parduotuves kartu.... ir t.t. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(temide @ 2008 05 08, 19:37)
pinigai, pinigai, pinigai... ar tik dėl jų mes gyvenam?? viską bandom įkainot ir pamirštam patarlę kuri sako, kad galima nusipirkt seksą, bet ne meilę, lovą bet ne miegą, namą, bet ne namus ir tttt. <...> Kartais ne tik pinigų reikia, o supratimo ir ŽMOGAUS o ne pinigų šalia.  <...>
o jei žmona nedirba, pasiūlykit susirasti darbą o auklę samdyt. nes sėdėjimas namuose, bent jau mane žlugdė, kaip žmogų. o tada viskas dzin
Viskas Ok, kol netampa neOK, tada staiga moteriškės ima save žiauriai pervertinti. Juk kaži ką apie mane pasakytumėte, jeigu pateikčiau palyginimą su anekdotu apie kirminiuką ir jo tėvynę ("- O kodėl tada mes Š gyvename? Yra toks žodis - tėvynė!"). Nereikia nei per daug nusipiginti, bet ir pervertinti nesveika, nes tada atrodo, kad kiti išvis nieko nedirba. Tada vaikai sako - štai, ką mamytė nupirko. O kas mamytei davė pinigėlių? Kiek teko skaityti, namų tvarkytojos nesidžiaugia darbo įvertinimu, o rinka yra visagalė.

Vėl grįžtant prie to paties - kai yra namas, bet ne namai... Tada ir dirbasi ilgiau ir smagiau, kad tik nereiktų grįžti. Bet tai - kito forumo tema...

Apie auklę galvojom. Buvome radę net viena moteriškę, kuri, pati būdama auklė, savo kūdikį atidavė į lopšelį, o pati išėjo prižiūrėti kitų vaikų - kad tik būtų ne namie. Man toks scenarijus kažko nelabai. Vaikai, ypač maži, praranda ryšį su tėvais, o vėliau jie nebereikalingi. Kai abu tėvai dirba visą darbo dieną, vaikai nukenčia. Jau dabar man sūnus sako "tėti, dirbk mažiau", tačiau aš "darbe" dirbu už du, o mama namie dirba už du. O kitaip neišeina, nes vaikai būtų dvigubai nuskriausti sad.gif

QUOTE(Mili @ 2008 05 09, 15:20)
nagi kaip tik į temą:

[i]Jeigu namu šeimininkės gautu alga...................

..............tai ji, tyrimo atlikto amerikiečių kompanijos "Salaty" duomenimis, butu 138 tukst.JAV doleriu per metus (11,5 tukst.per menesi). Tai apskaiciuota atsizvelgiant i darba, kuris mokamas taikant standartinisu tarifus.
Va čia kažkas realiau. BET! Kokia yra paslaugų kokybė? Nesikabinėju, tik šiaip įdomu. Sutinku, kad visos išvardintos profesionalės savo "darbą" atliktų brangiai ir gerai. O mėgėjai-savamoksliai - na, kaip gaunasi, taip. O kartais - ne viskas, ne taip, kaip pats norėtum, o dar ir per ilgai... Taigi viršvalandžiai ne visada yra rodiklis. Kai kitam bute turėjom indaplovę, indų krūvos buvo tokios pat.

Aš nežinau apie amerikoniškus atlyginimus tiksliau, tačiau man 138K atrodo normalus ofisinis atlyginimas. Nebent dabar būtų nuinfliavęs. Taip pat tektų įvertinti, kokią dalį atlyginimo sudarytų savęs išlaikymas. Taigi, jeigu vyras uždirba 140K ir žmonos kokybiškas darbas namie įvertinamas taip pat, tai viskas OK. Šeima veikia, abi pusės įneša savo dalį - kas pinigais, kas "natūra".

QUOTE(Dzukiene @ 2008 05 10, 11:57)
Nu joooo.....
Čia verda diskusijos, o viskas atsiremia į pinigus  doh.gif
Mes tvarkomės kartu, ilsimės kartu, į parduotuves kartu.... ir t.t. thumbup.gif
Ne viskas remiasi pinigais, tačiau daug kas nuo jų prasideda ir jais baigiasi. O kas yra tarpe to - dažniausiai nebūna svarbu.
Atsakyti
Žinai, kurmi, man susidarė nuomonė, kad tau gerai taip kaip yra. Uždirbi daug ir džiaugies kaip vaikas, va uždirbu, išlaikau, tai ko zurzi, kad "Tada vaikai sako - štai, ką mamytė nupirko. O kas mamytei davė pinigėlių?" tai pagal tava tu ne "duodi" pinigėlių o moki už darbą, jei tau taip labai patinka, tik vat nesumastai ar ne per daug moki...
pateikė gan neblogų būdų kaip paskaičiuot. skaičiuokis.

Atsakyti