Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

QUOTE(crystal @ 2009 02 01, 20:57)
Jūs šita programa naudojotės, tai gal galėtumėte patarti. kaip ir viskas gerai, bet prie datų trumpina mėnesių pavadinimus - tarkim rašo sau, spa... o kitur normliai. bandau visaip, bet niekaip doh.gif pasirenku ir laisvo formato datas, vistiek blogai, neišmanau kaip padaryt arba teks tokį spausdint... unsure.gif

Kol neparašei - neatkreipiau dėmesio g.gif tikrai...
Tiktai vieną mėnesį rašo pilną - liepa, visi kiti sutrumpinti, net kovas, kuris turi taip pat 5 raides kaip ir liepa... nesupratau.
Bet man nekliudo... lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos. Nusprendžiau ir aš įsijungti į jūsų gretas. Dabar eina jau treti metai, kaip mes su draugu nagrinėjam mano giminės šaknis. Iš pradžių taip pat pradėjom tik nuo tėvų pasakojimų (seneliai, deja, jau buvo mirę, kai mes susidomėjom), bet aišku to nepakako. Prasidėjo vaikščiojimai po kapus (skresai išilgai išvaikščioję gal kokia 10 kapinių), o paskui ir nuolatiniai apsilankymai Istorijos archyve Vilniuje. Taip tęsiasi ir ligi šiol su didesnėm pertraukom žiemos metu. Iš pradžių buvo siaubinga skaityti lenkiškus bei rusiškus metrikus, kadangi jie parašyti tokiu "dailyraščiu"... Bet dabar jau skaitome be didesnio vargo, o vietomis jau mums atrodo čia visiškai normalus įskaitomas raštas smile.gif
Praeitą vasarą suorganizavom giminės susitikimą, tai visi liko labai patenkinti, o šiemet taip pat laukia susitikimas, kurio metu mes turim pateikti dar daugiau žinių apie giminę smile.gif
Šiuo metu esame prisikasę iki 1795 metų. Gaila, senyn daugiau nieko neišsiaiškinsime, nes metrikai sudeginti dėl karų... Tačiau į plotį dar galim knistis ir knistis, ką mes ir darome. Nuostabus jausmas tokiose senose metrikų knygose išvysti savo giminės pavardę, nuostabus jausmas prisiliesti prie tokios senos istorijos...
Mano giminės medyje iš mamos pusės jau yra apie 500 žmonių ir žinomos 9 kartos. Tačiau tai dar ne pabaiga smile.gif
Giminės susitikimui taip pat parašėme ir knygą su įvairiomis žmonių istorijomis, nuotraukomis ir pan. Kolkas ji yra tik buitinio pavidalo, bet ateityje planuojame išleisti per leidyklą.
Ateities planuose yra dideli norai nagrinėti ir giminę iš tėčio pusės bei būsimo vyro šaknis. Kai pradedi tuo domėtis, pagauna toks azartas, kad negali sustoti, kad sapnuoji naktimis, kaip čia kas galėjo būti (teko ilgai sukti galvą, kol suvedėme į vieną tikrą tiesą rastus metrikus ir gyvų giminių pasakojimus, kurie prieštaravo kai kuriems metrikų dalykams).
Daugelui žmonių atrodo beprasmiškas toks darbas (kam gilintis į kažkokius senus laikus?) arba, jų nuomone, reikia domėtis nebent tada, jei galima atrasti bajoriškų šaknų. Aš tikrai su tuo nesutinku. Manau ne kažkokia bajoriška kilmė yra svarbu, o tai, kad tu žinosi savo šaknis, tu žinosi iš kur tu esi, tu prisiliesi prie savo protėvių gyvenimo - "praskleisi laiko uždangos kraštą", kaip sakė Maironis smile.gif
Atsakyti
Merkyte, fantastiškai surašei thumbup.gif
Pavydžiu tavojo giminės medžio senumo ir platumo.
Ir kaip tu netingėjai tame archyve knistis. Mane "užmušė" archyvo tvarka ir pamažu mano paieškos apstojo... dabar jau stovi vietoje, nors taip norėtųsi pildyti.
Nebent tu esi Vilnietė, o man atvykus iš kito miesto tik 2 savaitėm yra begalo liūdna, kad negaliu knygų vartyti kasdien, o tik kas antrą-trečią dieną... į savaitę išeina 2 kartai, per dvi savaites 4 kartai... ką gali atrasti per tokį trumpą laiką?... ech... sujaudino tavo pasisakymas tai ir pasiguodžiau smile.gif
Iš tiesų kai įmanoma tai dabar baigiu susipažinti su kapinėmis, pamirštais giminaičiais ir t.t.
Tikrai, kad tas susidomėjimas taip įtraukia, kad negali nurimti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 02 02, 16:53)
Merkyte, fantastiškai surašei  thumbup.gif
Pavydžiu tavojo giminės medžio senumo ir platumo.
Ir kaip tu netingėjai tame archyve knistis. Mane "užmušė" archyvo tvarka ir pamažu mano paieškos apstojo... dabar jau stovi vietoje, nors taip norėtųsi pildyti.
Nebent tu esi Vilnietė, o man atvykus iš kito miesto tik 2 savaitėm yra begalo liūdna, kad negaliu knygų vartyti kasdien, o tik kas antrą-trečią dieną... į savaitę išeina 2 kartai, per dvi savaites 4 kartai... ką gali atrasti per tokį trumpą laiką?... ech... sujaudino tavo pasisakymas tai ir pasiguodžiau smile.gif
Iš tiesų kai įmanoma tai dabar baigiu susipažinti su kapinėmis, pamirštais giminaičiais ir t.t.
Tikrai, kad tas susidomėjimas taip įtraukia, kad negali nurimti  lotuliukas.gif

Kai apima azartas, tai tada ir netingi visai, o nori kuo daugiau knistis smile.gif
Ne, deja aš ne vilnietė... sad.gif Važinėjam mes is Kauno, tai tas atstumas irgi keblumų sudaro, kadangi jokių giminių Vilniuje neturim, kur galėtume bent keliom dienom apsistoti. Todėl išeina taip, kad ir pinigėlių nemažai šis darbas kainuoja. Vieną vasarą gal kas antrą dieną į archyvą važiuodavom, pamatėm, kad su mašina labai jau brangiai išeina, tai ir su traukiniais važinėt pradėjom smile.gif
Reikia tik kantrybės (na ir iš tiesų pinigėlių, jeigu gyveni ne Vilniuje), o tuomet jau ir protėviai prakalbės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 02 01, 19:12)
Kol neparašei - neatkreipiau dėmesio  g.gif  tikrai...
Tiktai vieną mėnesį rašo pilną - liepa, visi kiti sutrumpinti, net kovas, kuris turi taip pat 5 raides kaip ir liepa... nesupratau.
Bet man nekliudo...  lotuliukas.gif

nu man kažkaip netvarkingai atrodo biggrin.gif bet jau matyt kažkaip užsiblokavęs yra g.gif
Atsakyti
Perskaiciau sia nuostabia tema, ir taip dziaugiausi ja atradusi... tiek naudingos info radau.
Pries kelis metus rinkau informacija ekselyje, bet kompas uzstrigo ir dingo viskas, pradejau vel viska is pradziu bigsmile.gif su myheritage thumbup.gif Iškilo keletas klausimu:
1. Brolius/seses rasote medyje nuo vyriausiu iki jauniausiu? ar nera svarbu?
2. Kaip sioje programoje (myheritage) pakeisti vietomis giminaicius? pvz parasiau sese jauniausia viduriuke, o broli vyresni paskutini, kaip sukeisti vietom, jei jau ir sie turi seimas po savimi? kai keiciau vietomis be seimu, tai pasikeite, perrasiau vardus, o va su seimomis jau sunkiau...

QUOTE(cordi @ 2008 11 20, 10:34)
  Ten jie spausdina iki A0 formato. tik nesusižinojau ar daro spalvotai...

as zinau firma kuri spausdina neformatinius ( net didesnius uz A0) plakatus (ir spalvotus ir juodai baltus) kokybe gera, tik brangoka, bet galima deretis thumbup.gif
www.erdvetakis.manosvetaine.lt
pagrindinis ju ofisas Gostauto g. 8 - 314, vilniuje

Didelis ir nuosirdus AČIŪ Jolantukei

Atsakyti
QUOTE(insk @ 2009 02 03, 13:18)
Perskaiciau sia nuostabia tema, ir taip dziaugiausi ja atradusi... tiek naudingos info radau.
Pries kelis metus rinkau informacija ekselyje, bet kompas uzstrigo ir dingo viskas, pradejau vel viska is pradziu  bigsmile.gif  su myheritage thumbup.gif Iškilo keletas klausimu:
1. Brolius/seses rasote medyje nuo vyriausiu iki jauniausiu? ar nera svarbu?
2. Kaip sioje programoje (myheritage) pakeisti vietomis giminaicius? pvz parasiau sese jauniausia viduriuke, o broli vyresni paskutini, kaip sukeisti vietom, jei jau ir sie turi seimas po savimi? kai keiciau vietomis be seimu, tai pasikeite, perrasiau vardus, o va su seimomis jau sunkiau...
as zinau firma kuri spausdina neformatinius ( net didesnius uz A0) plakatus (ir spalvotus ir juodai baltus) kokybe gera, tik brangoka, bet galima deretis  thumbup.gif
www.erdvetakis.manosvetaine.lt
pagrindinis ju ofisas Gostauto g. 8 - 314, vilniuje
Didelis ir nuosirdus AČIŪ Jolantukei

Oi kaip užjaučiu, kad dingo tavo info exelyje console.gif buvo ir man dingus... vargau kol atstačiau... Dabar my heritage gerai, kad turi ir kompe, ir internete, tai tikimybė, kad abu iš karto nedings smile.gif
O dėl vietų keitimo tai sunkoka... kiek supratau, kad nesistumdo... nebent visą šaką ištrinti ir įrašyti iš naujo g.gif
O mane nervina, kad suvyriškina moteriškų pavardžių galūnes sad.gif Parašau Klietkienė, medyje rodo taip, kaip parašiau, o kai man į el.paštą atsiunčia laišką su gimtadienių priminimais, būna Irena Klietkus sad.gif
Atsakyti
O kaip istrinti is myheritages giminaiti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(insk @ 2009 02 03, 14:28)
O kaip istrinti is myheritages giminaiti?  g.gif

Jau radau 4u.gif
Atsakyti
Mielos kolegės genealogės, smile.gif
Sėdėjau sėdėjau ir šovė į galvą viena mintis, tad ją ir pasiūlysiu smile.gif
Mes tyrinėjam savo šaknis, o gal sakau reikėtų ir pasiskelbti būtent kokią giminę, kokio krašto tyrinėjam? Gal surastume giminaičių, bendrų ryšių? smile.gif
Tad aš, kaip šios minties iniciatorė, pirma ir pasipasakosiu apie savo tyrimus smile.gif
Tyrinėju Drevininkaičių, Zobielų, Kurų gimines iš Suvalkijos (konkrečiau: Sintautai, Rugių km., Šakiai) bei Bybartų, Zigaičių gimines iš Suvalkijos (konkrečiau: Gelgaudiškio kraštas).

Laukiu jūsų nuomonių apie šią mano idėją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Merkyte @ 2009 02 04, 13:37)
Mielos kolegės genealogės, smile.gif
Sėdėjau sėdėjau ir šovė į galvą viena mintis, tad ją ir pasiūlysiu smile.gif
Mes tyrinėjam savo šaknis, o gal sakau reikėtų ir pasiskelbti būtent kokią giminę, kokio krašto tyrinėjam?  Gal surastume giminaičių, bendrų ryšių? smile.gif
Tad aš, kaip šios minties iniciatorė, pirma ir pasipasakosiu apie savo tyrimus smile.gif
Tyrinėju Drevininkaičių, Zobielų, Kurų gimines iš Suvalkijos (konkrečiau: Sintautai, Rugių km., Šakiai) bei Bybartų, Zigaičių gimines iš Suvalkijos (konkrečiau: Gelgaudiškio kraštas).

Laukiu jūsų nuomonių apie šią mano idėją smile.gif

Superinė idėja! Palaikau visom keturiom 4u.gif

Taigi, tęsiu:
tyrinėju Klietkų (nuo Skaudvilės), Danielių (nuo Eržvilko krašto) gimines, bei Žukowski (Vilniaus raj. Užudvarionių k. (buv. Zadvorancų k.)), Jurewicz iš Baltrusijos, Ašmenos raj., Juzef-Pol k.
Atsakyti
Kaip gaila, kad šios srities entuziastų Lietuvoje dar gana maža... sad.gif Tai matosi ir iš šios temos lankomumo smile.gif Kartais taip norėtųsi pasidalinti savais įspūdžiais, pasidomėti, kaip kitiems sekasi tyrinėti...
Mielosios, junkitės, domėkitės, tyrinėkite savo giminės istoriją! Tai didžiulė vertybė! smile.gif
Atsakyti