su termomix - nežinau. Bet šiaip tai sviestą muša iš kambario temperatūros ir ne mažiau kaip 30 proc riebumo grietinės. O dar geriau - 35. Jei grietinė naminė, dar nebūtinai ji yra pakankamai riebi. Močiutė tiesiog pripildavo 2/3 trilitrinio grietinės ir ilgaaaaaaai kratydavo. Sviestukas gaudavosi  
  Bet kas gi šias laikais tiek kankinsis  
  Tai tokie pastebėjimai iš mano vaikystės. Gal padės...
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Packa @ 2010 08 25, 12:27)
Sveikos 
 
pabandziau vakar namini sviesta pagaminti, nieko nesigavo
 , dariau is namines grietineles (kaimisko pieno), ir inda ir grietinele atsaldziau, viska dariau pagal aprasima, kazin kodel nesigavo 
 , gal kas koki patarima duosite 
pabandziau vakar namini sviesta pagaminti, nieko nesigavo
o drugelį dėjot?
                Turiu klausimeli, gal kuri zinot kokiu geru recepteliu su moliugu, nes knygoje siaip nera, dariau pagal paprastus receptukus ir pyraga, ir sriuba tai gavosi gan skaniai, bet gal dar kokiu idomybiu bandete???
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            QUOTE(Taikute @ 2010 08 30, 17:51)
Turiu klausimeli, gal kuri zinot kokiu geru recepteliu su moliugu, nes knygoje siaip nera, dariau pagal paprastus receptukus ir pyraga, ir sriuba tai gavosi gan skaniai, bet gal dar kokiu idomybiu bandete???
o kokį pyragą kepėt? pagal kokį receptą?
man irgi būtų įdomu ką galima iš tų moliūgų padaryt skanaus. Nes nupirkau du moliūgus mažiukui, o jis jo nenorr valgyt
QUOTE(paprikutė @ 2010 08 30, 19:24)
o kokį pyragą kepėt? pagal kokį receptą?
man irgi būtų įdomu ką galima iš tų moliūgų padaryt skanaus. Nes nupirkau du moliūgus mažiukui, o jis jo nenorr valgyt
 Tai reikia kažkaip mums jį suvalgyt  
man irgi būtų įdomu ką galima iš tų moliūgų padaryt skanaus. Nes nupirkau du moliūgus mažiukui, o jis jo nenorr valgyt
Pyraga kepiau pagal sita receptuka:
500 g moliugo,
2 kiausiniai,
1 stikl. cukraus,
3 stikl. miltu,
1,5 a.s kepimo milteliu,
puse stiklines aliejaus,
riesutu ant virsaus pabarstyti, migdolu as dejau lazdynu
Moliuga sumaliau ant 5-6 greicio apie 10 sek berods, poto visus produktus sudejau isskyrus riesutus juos sumalti reikia pries tai ir pries dedant i orkaite uzbarstyti ant virsaus, ir ismaisyti sudejus visus produktus kokiu 4-5 greiciu apie 20 sek, ir deti kepti i orkaite apie 20-30 min. Maniskiam labai patiko jis toks slapias ir skanus buvo ypac su ledais dar karstas. Skanaus
QUOTE(paprikutė @ 2010 08 27, 22:57)
o drugelį dėjot?
taip dejau, viska dariau pagal recepta is knygos, tik ten parasyta kad gretinele turi buti atsaldyta
QUOTE(Taikute @ 2010 08 31, 10:17)
nu va pyragas jau kepa, žiūrėsis kas čia gausis
QUOTE(paprikutė @ 2010 09 01, 16:28)
Butinai parasyk kaip gausis, nes as buvau labai patenkinta
QUOTE(Taikute @ 2010 09 01, 16:23)
na visai nieko, man atrodo, kad jis neiškepė, bet sakėt, kad turi būt šlapias reiškias iškepęs
                Sveikos 
 
gavosi pagaminti sviesta
 tesiog reikejo ilgiau plakti 
                
                                    
                
                
                
            gavosi pagaminti sviesta
QUOTE(paprikutė @ 2010 09 01, 18:45)
na visai nieko, man atrodo, kad jis neiškepė, bet sakėt, kad turi būt šlapias reiškias iškepęs  
 Svarbu sūnui patiko, nesakiau iš ko kepiau, nes jeigu pasakyčiau, tai nevalgytu 
Na, jei tau atrodo kad neiskepes, tai ilgiau pakepti reikejo, gal storesnis pas tave gavosi, man tai puikiai iskepes gavosi toks purus, slapokas ir minkstas, na bet jis galima ir zalia valgyti jei ir nedakepe tai daugiau vitaminu liko
    





