Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sodinat didesnius vaikus į autokėdę?

Beje, o ar sodinat kuri nors vaikučius priekyje? g.gif Nemačiau taip nė karto g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 04 02, 23:34)
Beje, o ar sodinat kuri nors vaikučius priekyje?  g.gif  Nemačiau taip nė karto  g.gif

Mano sūnus, kol dukra dar buvo mažytė, važiuodavo priekyje, žinoma, kėdutėje. Sesei paaugus, grįžo į galą ir dabar ten karaliauja abu. Tiesa, jei važiuoja tik kuris nors vienas su tėčiu, tai visad išsiprašo sėdėti priekyje 4u.gif
Atsakyti
man net minciu tokiu nekyla, kad nesodinti vaiko i auto kedute ir nesvarbu ar jam tik 3 men ar 5 metai doh.gif taigi tai jusu vaikas ir manau kiekvienam turetu rupeti vaiku saugumas g.gif mano maze nuo 1 men vazinejasi automobiliu ir nera gyvenime kitaip vaziavusi nei auto kedej, del to jokiu problemu neturim su nesedejimu, nors kelis kartus buvo isirekusi tiek kad net kukciojo, bet mes nekreipem demesio ir praejo oziukai ir tolaiu puikaiusiai sedi ir sedes ilgai ilgai biggrin.gif
nes mano nuomone arba vaziuoji kedej (pagal amziu) ar sedamas dirzu, arba isvis nevaziuoji 4u.gif
Atsakyti
Net su kedute niekada savo pumpurelio nesodinciau priekyje. Ten juk tai mirtininko vieta.
Avarijos metu zmogus instinktyviai suka masina taip, kad apsaugotu SAVE nuo smugio. Ir nera jokio skirtumo ar salia sedi uosviene ar vaikas sad.gif
Atsakyti
manau, kad yra daug saugiau vaikui autokeduteje.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 04 02, 23:34)
Beje, o ar sodinat kuri nors vaikučius priekyje?  g.gif  Nemačiau taip nė karto  g.gif

Mano žiniomis, kad galima segti autokėdutę su kūdikiu ant priekinės sėdynės, jei nėra įmontuota saugos pagalvių. Dėl vyresnio vaiko sedėjimo prėkyje kėdutėje- nžn. Mano manymu, saugiau segt ant galinės sėdynės, o nuo 12 metų (jei žemesnis nei 150cm-reikalinga pasostė), galima sedėti priekyje drasiai. taip nurodyta KET ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Marko&Vitka Karnišauskai @ 2008 07 25, 17:51)
Mano žiniomis, kad galima segti autokėdutę su kūdikiu ant priekinės sėdynės, jei nėra įmontuota saugos pagalvių. Dėl vyresnio vaiko sedėjimo prėkyje kėdutėje- nžn. Mano manymu, saugiau segt ant galinės sėdynės, o nuo 12 metų (jei žemesnis nei 150cm-reikalinga pasostė), galima sedėti priekyje drasiai. taip nurodyta KET ax.gif

Priekyje vaikas su saugos kedute gali sedeti iki 12 metu, jei nera oro pagalviu arba jos yra isjungtos, o nuo 12 - gali sedeti be kedutes.

Bet manau dauguma mamu neveza vaiku priekyje, ne todel, kad nezino jog taip galima, o todel, kad gale yra saugiau. Kaip ir rase liepal, keleivio vieta priekyje yra pati pavojingiausia masinoj.
Atsakyti
sodinu ir dar ilgai sodinsiu. JAV ir mokyklinukai kėdutėse turi sėdėt.
o kėdutė nupirkta labai krūta, kaip lenktynininko, tai nekyla protestai kad reikia sėdėt vaikiškoj kėdutėj.
Atsakyti
tik kėdutėj, niekur kitur. Reiks, pakeisim. nerezikuosiu.
Atsakyti
Maniškiui 2,3 m, bet nei kaeto nesu vežusi be kėdutės. Ir manau, kad dar ilgai taip jį vežiosiu - juk yra pagal amžiaus grupes. Tad kam be reikalo rizikuoti - o paskui jau nieko negalėsime padaryti, o tai trunka tik akimirką. vaikas sėdėdamas ant suaugusiojo rankų nukentėtų daug labiau nei kėdutėje. Aišku, juk męs vairuojame saugiai, bet ko negalima pasakyti apie kitus vairuotojus. tad mamytės - vežiokim savao vaikučius kuo saugiau.
Atsakyti
QUOTE(Marko&Vitka Karnišauskai @ 2008 07 25, 17:51)
Mano žiniomis, kad galima segti autokėdutę su kūdikiu ant priekinės sėdynės, jei nėra įmontuota saugos pagalvių.

Taip, bet tik tuomet kai vaikas nugara į stiklą. Kuomet pereinama į kitą kategorija kėdutės, kada veidu į kelią reikia tvirtinti gale 4u.gif
O pagal KET taisykles iki 3 metų vaikas turi sėdėti kėdutėje. Po to ir atitinkamai saugos diržai su paaukštinimu arba didesnė kedutė 4u.gif

Mūsų dukra nuo gimimo vežiojama tik auto kėdutėje ir nėra jokių problemų su sėdėjimu. Pati dabar lipa ir sėdasi į savo kėdutę ir bando diržiukus segtis lotuliukas.gif Nors tik 1,3 metuko smile.gif
Atsakyti
Buna vaziuojam iki misko, apie viena km, ir tai sodo keliais, tai pasodinam i kedute ir neprisegam blush2.gif Tai koki suma kelia, reikalauja buti prisegamas biggrin.gif Mum 2,5 metuku neisivaizduoju, kaip toki vaika veziotis be kedutes blink.gif schmoll.gif Negaliu ziuret, kai vaikai makaluojasi ant galines sedines blink.gif O ypac kai tupi tarp sedyniu blink.gif
tarpkitko, labai super ta reklama, kur mergaite islekia pro stikla thumbup.gif Vaikis dabar reikalauja kad ir mes butinai prisisegtume, net kai i garaza ivaziuojam lotuliukas.gif
Atsakyti