Mano vaikui 2.5 metuku ir jis visada keduteje sedi. Kai buna kad sesuo ar seneliai ji veza prisege normaliu dirzu, ji vargsa uzsupa ir jis vemia. O kedutej jis pro langa sau ziuri ir jokiu bedu neturim. Zinau, kad pirksiu didesne kedute ir toliau ji sodinsiu . Vaikui tikrai saugiau ir maloniau keliauti.
O jeigu nezinai ar tavo vaikas sedes, tai gal rasi is ko pasiskolinti kelioms dienoms ir pavezioti vaika ir pabandyti. Man tai sunkiai suvokiama, kad vaikui nepatiktu, mano nuo pirku dienu kedutej sedejo. Aisku visi vaikai skirtingi.
a ka man daryt jei jis man klykia, vaziuot neidavo.o ant keliu ar salia sedi ramus, nebent jei stojant sudraudi, bet sedi gan gerai.as suprantu kad saugiau su dirzais, bet tik uzsek ir nenuvaziuosi toli, galva plys. tik kai taip priprato jau, geriau vaziuot autobusu ar svetima masina, juk nenusinesi savos kedes ten, o keliaut tenka daznai, as be teisiu, o dirbam su vyru skirt. miestuose
Tik auto kedutej kur skirta iki 36 kg. Dabar dar kartu su nugaros atlosu, mat dirzas kakla verzia, tai kedute ji kiek pazemina. Veliau liks tik pasikniukas (padekliukas po uzpakaliuku). Vaikas segamas su auto dirzu. As pati nevairuoju, taciau vaiko nelaikau ant keliu taip visai vaikui nesaugu. Manasis reke, krioke, protestavo. Veliau tariausi, saldainiais monijau. Dar veliau sugebejau ikalt i galva, kad reikia. Tik mama ir tete turi rodyt toki pat pavyzdi. Vaziuoji aiskini, matai mama su dirzu, tete su dirzu ir tu turi buti su dirzu
Vaiko saugumo uztikrinimas butinas !!!!!

nezinau kiek tavajam metu bet as per 2,5 metu nesugebu jam ikalt kad reikia, au atrodo didelis kad suprastu
agniux911, va tau atsakymas iš kitos temos, kriam aš pritariu 100 proc.

QUOTE(TauRe @ 2006 09 16, 15:26)
Man juokinga klausyti, kad vaikas ožiuojasi, lipa lauk ir nenori sėdėti, o tėvai tuoj puola nusileisti
Vieną kartą nusileidi, kitą syki dar sunkiau į kėdę įkišti. Bet čia tik tėvų kaltė
Nuo gimimo pradėti reikia vežioti taisyklingai, tada vaikui nekils minčių, kad gali būti kitaip. Pagalvokit apie vaiko saugumą ?
Baisiausia kai mama laiko vaiką ant rankų ir galvoja, kad tai saugu
Jei mašina verstusi, mama savo kūnu sutraiškytų vaiką. Baisiai skamba, ane ?

Baisiausia kai mama laiko vaiką ant rankų ir galvoja, kad tai saugu

cia ne nuolaidziavimas, jis visur bijo kur yra uzdara erdve, ar uzsegtas ar dar kas panasaus.kai bus supratimas, kitaip kalbet gali
Maniskui tuoj bus trys metai, sedi ir pats lipa i kedute
stengiuos visada ir bet kur vaziuojant, kad ir 500 metru pasodint ir prisget, kad negalvout, kad gali buti kitaip. Tai esu pora kartau pamirus prisegt, tai primena, kad pamirsau
bet galvoju ziema su zieminiais rubais jau gali netilpt i ta kedute
galvoju apie ta pasoste. nu tikrai ramiau, kai vaikas sedi prisegtas ir nesimakaluoja po masina
gal kas turi parduot?
paziurejau skelbimu lentoje nieks pasosciu neparduoda?
mes kaune jei ka

galvoju apie ta pasoste. nu tikrai ramiau, kai vaikas sedi prisegtas ir nesimakaluoja po masina

Maniskiui sausi 3 metukai bus, sedi kedeje kaip didelis, na buna kartais paverkslena, kad nori islipti, bet pasakau, kad mamyte vairuoja, daug masinu vaziuoja ir reikia sedet
Sodinau i kede nuo pat mazuliuko kudikelio, kai toks buvo tai viisko buvo ir cypimu, tuo kartu isimdavau, na bet priprato ir sedi, o kai visai nesedejes kedeje, na tai ir as bijociau rizikuoti pirkti kede, kad nereiktu pinigeliu lauk ismesti.Bet is kitos puses, na tai vaiko ir savo saugumu LAABAII rizikuojam

Sodinau i kede nuo pat mazuliuko kudikelio, kai toks buvo tai viisko buvo ir cypimu, tuo kartu isimdavau, na bet priprato ir sedi, o kai visai nesedejes kedeje, na tai ir as bijociau rizikuoti pirkti kede, kad nereiktu pinigeliu lauk ismesti.Bet is kitos puses, na tai vaiko ir savo saugumu LAABAII rizikuojam

QUOTE(kristupukas2004 @ 2006 09 28, 07:02)

aha, ten toks kaukimas.ir kas karta.nebent pasostej sakau gal kitaip butu.o sakykit pasoste tinka nuo kiek laiko? jau mums tuoj 3 metai. dirzai kazi kaip seksis? juk jie ilgi...nezinau ar susitrumpina ar ne (aisku ne karpant-siuvant)

QUOTE(emsi @ 2006 10 02, 09:08)
Manajam 2,5 m. Sėdim tik kėdutėje, net nėra kitų minčių, jis pats duris atsidaro ir įsiropščia į kėdutę, tai gerai visiems
, o kai pas draugč mašinoje važiavom be kėdutės tai apsivėmė 

geras.aciu dievui to nebuvo mums
Aš už kėdutę abiem rankom, dar kai neturėjom kėdutės važiuojanеt turėjau avariją, dukrytė vargšiukė nukrito nuo sėdynės buvo tik 3 mėn, o didysis vos į panelę neatsitrenkė, nes stovėjo tarp sėdynių jam buvo 3metai. Man to išgąsčio užteks visam gyvenimui. Todėl mažiuką nuo gimimo vežuosi tik kėdutėj, tai jis net nemoka sėdėti ant kelių lipa, pyksta, o prisegei kėdutėj ir ramu. Aš už kėdutes vaikams .