Įkraunama...
Įkraunama...

Sąnariukų ligos

Jau ir kojos pirštą ėmė skaudėti verysad.gif verysad.gif verysad.gif .
Negi, vėl viskas iš pradžių...
Nuo metotreksato jau vemdavo labai, o jai dar nėra ir 8 m. Tai biologinių vaistų, kaip suprantu, neskirs. Kažin, kaip reiks gydytis toliau g.gif
Atsakyti
Enbrel-biologiniai vsistai skiriami nuo 2m. amziaus jei reikalingi vaikui.Mums buvo truputi virs penkiu metuku kai pradejom leistis.poveikis milziniskas.po triju injekciju-kaip sveika dukryte.niekur neskauda.ir metotreksstta leidziama perkam.daug geriau.negrauzia skranduko.
Kas del biologiniu skyrimo,kadangi praejom visa kelia,tai jau viska zinau.Lietuvoje jis kompensuojamas tik 11vaiku per metus.taigi raso i eile ir jos lauki.bet jie stebuklas.skiriami mazdaug penkiems metams.kainuoja vos ne puse milijono visas kursas.mes ksi galvojom kad teks ilgai laukti,o blogejo bukle tiesiog akyse,jau buvom nusprende net paskola imt ir patys pirkti.sekmes ligoniukams.
Atsakyti
Paskyrė leidžiamą metotreksatą verysad.gif . Kaži, kaip čia mums seksis g.gif . O nuo jo pykinimo nebūna?
Atsakyti
Sakykite, o reumatoidinio faktoriaus kraujo rodikli ar daznai tiriates?
Man, kaip nesenai sergancio vaiko mamai, vis kazkaip neramu ir lyg galo neaisku, ar tikrai viska darau, ka galeciau padaryti. Ar visi tyrimai padaryti, ar tikrai teisingi vaistai skiriami smile.gif Nes berods esame dare tik karta si tyrima ligos pradzioje, nors paskaitineju dabar, kad jo stebejimas nurodo gerejima/blogejima ligos. Geriame metrotreksata, akivaizdus pagerejimas, vaikas visai nesiskundzia, begioja laksto... o apziuros metu na tik vizualiai palankstoma kojyte. Pasakoma, kad siek tiek jauciasi sustingimas, bet siaip viskas labai gerai. Metrotreksata geriame toliau...
Atsakyti
QUOTE(Eri. @ 2013 04 24, 16:16)
Sakykite, o reumatoidinio faktoriaus kraujo rodikli ar daznai tiriates?
Man, kaip nesenai sergancio vaiko mamai, vis kazkaip neramu ir lyg galo neaisku, ar tikrai viska darau, ka galeciau padaryti. Ar visi tyrimai padaryti, ar tikrai teisingi  vaistai skiriami smile.gif Nes berods esame dare tik karta si tyrima ligos pradzioje, nors paskaitineju dabar, kad jo stebejimas nurodo gerejima/blogejima ligos. Geriame metrotreksata, akivaizdus pagerejimas, vaikas visai nesiskundzia, begioja laksto... o apziuros metu na tik vizualiai palankstoma kojyte. Pasakoma, kad siek tiek jauciasi sustingimas, bet siaip viskas labai gerai. Metrotreksata geriame toliau...

mums irgi taip 4u.gif lotuliukas.gif jei vaikas nesiskundžia tai ir reiškia, kad gerėja rolleyes.gif mums galvoju per 7 metus sirgimo tai kokį vieną ar du kartus darė r faktorių 4u.gif kas trys mėnesiai daromės kepenų fermentą(vartojant metotreksatą) akis tikrinamės dažniau, o dabar prie biologinio vaisto Mantu daromės tuberkuliozei tirti 4u.gif
Atsakyti
Nebesuprantu... Mano dukrytei suleido pries 10 dienu injekcijas i kelio ir rieso sanarius. O vakar per savo gimtadienio svente pradejo skustis, kad negali begti, nes skauda nugara doh.gif Siandien vel skaudejo, bet ne istisai. Kai kelias ar riesas tai viskas aisku - palankstai, matai istinima. O nugara gali del ligos skaudet? g.gif Ir tokioj vietoj - mazdaug per nugaros viduri. Nebesuprantu ar cia del artrito, ar cia kazkas kita. Galvojau gal issigalvoja, bet kad tikrai ne - visi draugai lakste, begiojo, o ji vargsele negalejo ju pasivyt, sustodavo nuo skausmo verysad.gif Gal kas turit patirties su sanariais susijusiais su nugara? g.gif
Atsakyti
Mes irgi niekuo negalim kol kas pasidžiaugti. Du kartus leidomės metotreksatą, bet skaudančių sąnariukų tik daugėja verysad.gif . Dabar prisidėjo ir kojytės - viena labiau, kita - tik ryte. Vaikas šlubuoja, negaliu žiūrėti. Dar duodu ibufeno, tai biši nuima skausmą.
Paskambinau gydytojai, tai dar sakė pakentėti. Vizitas numatytas gegužės gale, turim būti jau susileidę metotreksatą 4 kartus. Bet kol kas pagerėjimo nesimato. Vėl nuvykus reiks klausti dėl biologinių vaistukų. O jie iš tiesų geri?
Praeitą kartą klausinėjau gydytojos, tai ji visaip apie juos kalbėjo. Sako, kad vistik metotreksatas pripažintas ligai gydyti, o biologiniai gal daugiau simptomus mažina g.gif . Nieko aš jau nebesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(Lepsva @ 2013 04 29, 09:15)
Mes irgi niekuo negalim kol kas  pasidžiaugti. Du kartus leidomės metotreksatą, bet skaudančių sąnariukų tik daugėja  verysad.gif . Dabar prisidėjo ir kojytės - viena labiau, kita - tik ryte. Vaikas šlubuoja, negaliu žiūrėti. Dar duodu ibufeno, tai biši nuima skausmą.
Paskambinau gydytojai, tai dar sakė pakentėti. Vizitas numatytas gegužės gale, turim būti jau susileidę metotreksatą 4 kartus. Bet kol kas pagerėjimo nesimato. Vėl nuvykus reiks klausti dėl biologinių vaistukų. O jie iš tiesų geri?
Praeitą kartą klausinėjau gydytojos, tai ji visaip apie juos kalbėjo. Sako, kad vistik metotreksatas pripažintas ligai gydyti, o biologiniai gal daugiau simptomus mažina  g.gif . Nieko aš jau nebesuprantu.

nei vienas nei kitas mano nuomone negydo, juk liga išviso nepagydoma skiria vaistus, mažina simptomus ir tikisi kad jie neatsinaujins 4u.gif kaip sako daktarė mūsų tikslas juos užauginti, tai va taip ir augina, pabando vienus netinka skiria kitus doh.gif
Mums kaip paskyrė biologinį vaistą tai tris mėnesius mačiau, kad pagerėjimo nebuvo,bet nebuvo ir pablogėjimo o po to kažkaip pagerėjo ir dabar puiku jokių ligos požymių thumbup.gif O Jums suprantu,kad ne tik negerėja, bet dar ir daugiau pradeda skaudėti, bandykit skambinti daktarei,galbūt prašykit,kad priimtų konsultacijai ankščiau 4u.gif
Atsakyti
Prisijungiam ir mes jau garntuotai į jūsų retelį. Vakar dukrytei patvirtino ideopatinio artrito diagnozę ir jau paskyrė metrotreksatą. Šiandein gersim pirmą vaistuko dozę. verysad.gif . Žiūrėsim, kaip toliau klostysis. Be mažųjų pirščiukų jau prisidėjo ir keliukas. Skauda rytais mažutei. Širdis plyšta bežiūrint. verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(zmingi @ 2013 05 09, 13:44)
Prisijungiam ir mes jau garntuotai į jūsų retelį. Vakar dukrytei patvirtino ideopatinio artrito diagnozę ir jau paskyrė metrotreksatą. Šiandein gersim pirmą vaistuko dozę.  verysad.gif . Žiūrėsim, kaip toliau klostysis. Be mažųjų pirščiukų jau prisidėjo ir keliukas. Skauda rytais mažutei. Širdis plyšta bežiūrint.  verysad.gif .


Vargsiuke ir mergyte, ir teveliai verysad.gif Cia turbut visos gali suprasti, nes esam patyre ta pati jausma... Labai linkiu, kad artritas sustotu ir galiausiai is viso pabegtu is jusu seimos.

O man toks klausimas iskilo kodel is pat pradziu metotreksata skyre? Kiek tu mazuju pirsciuku liga uzpuolusi? Ar jai sistemine forma? Kuriai dukrytei - vyresnelei ar jaunesnelei?

Mano mergytei jau irgi prie kelio ir rieso turbut stuburas jungiasi verysad.gif Nezinau, negali pabegt ji visai, skauda einant kartais. Nors ligoninej pasake dar laukti, gal dar savaime stuburas praeis, gal nesusije su artritu. Kuo as labai abejoju... Jai vis dar priesuzddegiminius vaistus duoda ir injekcijas jau 3 i sanarius turejo
Atsakyti
gal cia koks artrito suaktyvėjimas, bet pas mus irgi kelieniai per mano akis negrazūs doh.gif skundziasi, kad skauda ir ties achilu doh.gif vakar net apimtis kelieniu pamatavau atrodo vienodi, bet mes prie biologinių vaistu gėrėm metotreksato po 5mg o dabar jau antra savaite kaip nebegeriam, pabandem pasiziureti kaip be ju reaguos sanariai, ryskai kad nekas doh.gif vel slubuoja doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Mums irgi ne kas verysad.gif . Sąnariukų daugėja, nors leidom metotreksatą. Be to dar pasigavom baisų virusą, kad 8 d. laikėsi temperatūra. Dabar, ačiū dievui, nukrito, tai šiandien varom pas gyd.
Kažkaip netinka mums tas metotreksatas. Praeitus metus gėrėm, pykino ir sirgo vaikas labai daug. Kai pagerėjo ir nutraukėm, virusų neturėjom, ėjo į mokyklą va, visus metus ir nesirgo. Bet tie bjaurybės sąnariai atsikartojo. Dabar tik susileidom dvi dozes - ir iš karto virusas. Gal čia ir sutapimas, ogal ir ne. Dar ir leukocitai krenta. Tai irgi būdinga virusinėms ligoms, bet kartu tai ir metotreksato pašalinis poveikis.
Nežinau, ką šiandien išgirsim g.gif . Gal prie biologinių pereisim.
O sakykit, koks jų šalutinis poveikis? Ar jie irgi taip sodina imunitetą? Kaip toleruojami? Ką reikia stebėt juos naudojant? (turiu omeny, kai gėrėm metotreksatą, tai vis kepenis tikrinom).
Atsakyti