PIENIŠKA ŽUVIENĖ
Šiandien išbandžiau - NEREALI
3-4 asmenims
1 vidutinio dydžio svogūnas
2 vidutinės morkos
4 vidutinės bulvės
2 gabaliukai šaldytos jūrų lydekos file
1 šaukštas miltų
0,5 stiklinės virinto (būtinai!) vandens
0,5 litro pieno
druskos, lauro lapas, pora pipirų žirnelių, krapų (šviežių arba džiovintų), petražolių, peletrūno (neturėjau petražolių ir peletrūno, dėjau džiovintą mairūną ir šviežio baziliko lapelį - skanu

)
1. Užvirti nedidelį kiekį vandens, stipriai pasūdyti ir sumesti: smulkiai pjaustytą svogūną, šiaudeliais pjaustytas morkas, kubeliais pjaustytas bulves. Virti ant silpnos ugnies 15 min.
2. Į puodą sudėti vienodo dydžio gabaliukais supjaustytą žuvies file ir virti dar 10-12 min. Verdant įdėti lauro lapelį, pipirus ir kitus prieskonius
3. Puodą nukelti nuo ugnies ir nupilti visą skystį. Skystį supilti į kitą puodą, užvirti. 0,5 stiklinės virinto vandens išmaišyti šaukštą miltų ir pamažu supilti į skystį, verdantį ant silpnos ugnies. Pavirti 2-3 minutes.
4. Po truputį į skystį supilti pieną ir maišant užvirti. Kai atsiras pirmieji virimo požymiai, sudėti tirščius ir dar šiek tiek pakaitinti.
5. Nukelti nuo vyryklės ir palikti uždengtą puodą 10 minučių pastovėti.
SKANAUS