Tikroji gaspačio sriuba
3-4 porcijoms Jums reikės: 8 didelių sunokusių pomidorų, 1 bet kokios spalvos paprikos ir pusės žalios paprikos (išimkite sėklas), 1 agurko (nulupkite odelę), 1 mažo žalio čili pipiro (išimkite sėklas), 2-3 nuluptų česnako skiltelių, 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus, šluotelės svogūnų laiškų arba laiškinio česnako (arba nedidelės svogūno galvutės), po šluotelę šviežių krapų, petražolių, bazilikų, kalendros, salierų lapų, mairūno (visko, ko galima rasti darže, turguje ar parduotuvėse), saujos batono trupinių (nebūtinai), druskos, juodųjų pipirų, žiupsnio maltų indiškų kmynų (cumin) arba paprastų kmynų, žiupsnio maltų lauro lapų (nebūtinai), stiklinės ledinio vandens (nebūtinai, jei norite tirštos gaspačio), citrinos sulčių arba vynuogių acto (pagal skonį, nebūtinai), krutonų arba skrudintų batono riekelių.
Blanširuokite (panardinkite keliolikai sekundžių į verdantį vandenį) pomidorus ir nulupkite odelę. 7 pomidorus (vieną atidėkite), vieną papriką (pusę žalios paprikos atidėkite), svogūnų laiškus, čili pipirą, česnaką, vandenį, druską, citrinos sultis arba actą sudėkite į virtuvinį kombainą ir suplakite viską iki skystos vientisos masės. Supilkite pomidorų masę į dubenį. Agurką, likusį pomidorą ir likusią pusę paprikos supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į sriubą. Taip pat suberkite smulkiai sukapotas šviežias prieskonines žoleles. Pagardinkite pipirais, lauro lapais, kmynais, suberkite batono trupinius (jei nusprendėte juos naudoti), supilkite aliejų. Viską išmaišykite ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą. Jei norite patiekti iškarto, įmeskite kelis kubelius ledo. Papuoškite prieskoninėmis žolelėmis su krutonais arba skrudintu batonu.
Maniškis dėl jos tiesiog alpsta...