Ogurkine
Supijaustitus ,arba tarkotus raugintus ogurkus sudedu i nedideli puoda uzpilu biski vandens arba ogurku sulti(jei tarkuoti).Ipjiaustau svoguna ir troskinu ant mazos ugnes 20min.
Isverdame mesa,nuplautas perlines kruopas kartu(40min).Idedam supjaustitas bulves,puse svoguno.Verdame toliau kol suminkstes bules.Viska verdam nuo pradzios su druska.
Kita puse svoguno supjaustita idedam i keptuve,taip pat ir morkas tarkuotos.Pakepinam iki auksines spalvos,uzpilam tomato ir kaitinam dar 5min.
Po tuo viska supilam i puoda ir verdam dar 15min.Dedame lauro lapelio ,juodu pipiru.Valgom su grietine.
Skanaus
Radau informacijos apir sriubas...Gal kas ka nors naudingo sau suras
http://www.edlonta.l...sniai.php?str=5

http://www.edlonta.l...sniai.php?str=5
Virdama agurku sriuba as is anksto issiverdu perlines kruopas, jas perplaunu ir i sriuba dedu jau baigiant jai isvirti, nes kitaip ji buna tamsi nuo perliniu kruopu.
Virdama darzoviu sriubas beveik visada supilu pakeli sriubos is pakelio (Magi ar Knorr), duoda gera skoni.
Virdama darzoviu sriubas beveik visada supilu pakeli sriubos is pakelio (Magi ar Knorr), duoda gera skoni.

GRYBŲ SRIUBA
Sriubai reikia:
20 g šviežių grybų
1 svogūnas
50 g petražolių, krapų
5 g miltų
2 šaukštai aliejaus
malti pipirai
druska
Procesas: g]
grybus nuvalyti ir supjaustyti gabaliukais
Svogūną, petražoles susmulkinti
Viską sumaišome, užpilame H2O ir verdame
Miltus pakepiname aliejuje, kad pagelstų.
Baigiant virti, sudėti miltus, išmaišyti ir pagardinti
SKANAUS
P.S. Ši sriuba dar vadinama Dietine grybų sriuba (čia vienam forumo skyreliui taikau
)
Sriubai reikia:
20 g šviežių grybų
1 svogūnas
50 g petražolių, krapų
5 g miltų
2 šaukštai aliejaus
malti pipirai
druska
Procesas: g]
grybus nuvalyti ir supjaustyti gabaliukais
Svogūną, petražoles susmulkinti
Viską sumaišome, užpilame H2O ir verdame
Miltus pakepiname aliejuje, kad pagelstų.
Baigiant virti, sudėti miltus, išmaišyti ir pagardinti
SKANAUS

P.S. Ši sriuba dar vadinama Dietine grybų sriuba (čia vienam forumo skyreliui taikau

labai noreciau suzinoti kokias sriubas verdat pietums, nes as pati dazniausiai verdu burokeliu (kuria labiausiai megsta vaikai
), raugintu kopustu, ir dar perku kedainiu konservu, ten agurku....ir kitos. Jei nesunku parasykit ir sriubos sudetis. Aciu

QUOTE (Natalija @ 2004 03 05, 18:09) |
Be reikalo saipaisi.................pabandik ir matysi ,kad su....o nemalu. |
Čia labai jau pavėluota reakcija, bet pabandžiau į šaltibarščius įpilti pieno, daugiau niekad nebepilu vandens

Papildyta @ [mergetime]1087900377[/mergetime]
Mano sriubos kaip ir dar kažkieno čia arba šiltibarščiai ir šaltibarščiai



Tokios, kur su mikseriu / maisto smulkintuvu gaminamos.
Pvz., virtu darzoviu + pelesinio surio, niam...?
Gal tokias gaminat (aisku, gaminat, profesionales jus)
As tik ka maisto smulkintuva nusipirkau, tai uzsidegiau:)
Patarkit, ka?
Pvz., virtu darzoviu + pelesinio surio, niam...?
Gal tokias gaminat (aisku, gaminat, profesionales jus)
As tik ka maisto smulkintuva nusipirkau, tai uzsidegiau:)
Patarkit, ka?

Mano seimynai labai patinka cukiniju pertrinta sriuba.Ja verdu tirstesne.Nulupu,isskobiu seklas is cukinijos,supjaustau ir dedu i puoda su vandens trupuciu.Idedu morku,bulviu.Perverdu,kad lengvai trintusi.Isgriebiu ir sutrinu.Suverciu i puoda,idedu keptu svogunu(svieste),supilu i puoda.Idedu sauksta grietines.Jei turiu uzbarstau petrazoliu.Labai skanu.
QUOTE (Regila @ 2004 09 20, 22:30) |
Mano seimynai labai patinka cukiniju pertrinta sriuba.Ja verdu tirstesne.Nulupu,isskobiu seklas is cukinijos,supjaustau ir dedu i puoda su vandens trupuciu.Idedu morku,bulviu.Perverdu,kad lengvai trintusi.Isgriebiu ir sutrinu.Suverciu i puoda,idedu keptu svogunu(svieste),supilu i puoda.Idedu sauksta grietines.Jei turiu uzbarstau petrazoliu.Labai skanu. |
As irgi labai panasiai verdu trinta cukiniju sriuba. I ja labai tinka bazilikas, ciobrelis ir rozmarinas. Gaunasi tokia pikantiska. O kartas dedu tik baziliko ir daug kario, buna cukiniju-kario sriuba grazios gelsvos spalvos.
Beje niekada nenaudoju sriuboms sintetiniu sultiniu is kubeliu ar pakeliu. Visada verdu naturalu vistienos ar versienos/kiaulienos sultini. Jei isiverdu jo per daug (pvz verdant kokius liezuvius), dali uzsisaldau saldiklyje.
Siulau sriubytę:
Reiks faršo kokio 0,5 kg, geriausiai jautiena+kiauliena, svogūno, indelis virtų pupelių, pomidorų padažo.
Faršą reikia su visokiais prieskoniukais pakepinti.Atskirai pakepinam svogūnus. Viską sudedam į verdantį vandenį.Tada dedam sultinio kokį kubelį ir virtas pupeles.Ilgai virt nereikia, nes jau viskas lyg tai kaip ir gatava. Tada pagal skonį įdedam pomidorų padažo, norit aštresnes galima koki aštresnį padažą dėti..Barstom žalumynais..Ji tokia gaunasi tiršta
Reiks faršo kokio 0,5 kg, geriausiai jautiena+kiauliena, svogūno, indelis virtų pupelių, pomidorų padažo.
Faršą reikia su visokiais prieskoniukais pakepinti.Atskirai pakepinam svogūnus. Viską sudedam į verdantį vandenį.Tada dedam sultinio kokį kubelį ir virtas pupeles.Ilgai virt nereikia, nes jau viskas lyg tai kaip ir gatava. Tada pagal skonį įdedam pomidorų padažo, norit aštresnes galima koki aštresnį padažą dėti..Barstom žalumynais..Ji tokia gaunasi tiršta

elenka, o jei dar morkytes ir kukuruziuku???
QUOTE (bea @ 2004 09 23, 08:38) |
elenka, o jei dar morkytes ir kukuruziuku??? |
Bea, leidžiu


Šiaip galima gi improvizuoti, ką aš beveik visada darau...Aš pvz dar česnako gerai pridedu į šitą sriubą..Man skanu
