Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusų sėklos

QUOTE(Akvanata @ 2013 06 25, 15:06)
Sveikos,
Prieš porą savaičių pasėjau valgomo kaktuso (opuncijos) vaisiaus seklas. Viskas vyko žaidimo forma, tad labai nustebau, kai jos šį savaitgalį ėmė ir sėkmingai sudygo! Gal kas irgi bandėte sėti opuncijas? Ar jos greitai auga? Labai rūpi paragauti savo derliaus  blush2.gif

Isdygsta kaktusiukai gana greitai, bet juos islaikyti kokl jie apsispigliuoja sunkoka, reikia atitinkama dregme palaikyti, kad nebutu per sausa ir per dregna. Mano nuomone sunkiausias darbas dar pries aki Jums- juos islaikyti kol uzaugs 4u.gif
Atsakyti
Dėkui, Wilmaw! O aš maniau, kad kaktusai absoliučiai niekam nereiklūs... Mėginsiu išsaugot. Kol kas apie penkiasdešimt įvairaus dydžio daigelių suskaičiuoju wub.gif . Vyriausias per vidurį kažkokius pūkelius leidžia. Sakau, gal jau spygliuojasi... g.gif. Šiaip, ar greitai spygliukai pasirodo?
Atsakyti
QUOTE(Akvanata @ 2013 06 27, 13:31)
Dėkui, Wilmaw! O aš maniau, kad kaktusai absoliučiai niekam nereiklūs... Mėginsiu išsaugot. Kol kas apie penkiasdešimt įvairaus dydžio daigelių suskaičiuoju wub.gif . Vyriausias per vidurį kažkokius pūkelius leidžia. Sakau, gal jau spygliuojasi... g.gif. Šiaip, ar greitai spygliukai pasirodo?

Na labai neesu patyrus ju sejime, bt manau nuo salygu priklauso. As auginu paseta rebutija, tai jiem gal apie menesi, tai tik dabar po truputi spigliukai lenda smile.gif
Atsakyti
Skaičiau, kad opuncijos sunkiai dyksta, tipo, labai kieta luoba. Sėjau vieną tokia žiemojančią- brangi sėkla, gavau penkias sėklytes. Išdygo viena. Dabar du metai, o didis apie 2 cm.
Gal būt tai dėl to, kad ji ne ta "ausinė" valgoma, o iš apvalių.
Akvanata, sulauksite jus tų uogų, ji turit oranžeriją, namuose tokie spygliuoti milžinai nera labai miela "sanpaulja" lotuliukas.gif
Bet eksperimentas labai įdomus Jūsų, labai lauksim fotoreportažų reguliarių.
Atsakyti
o as turiu opuncija is maximos, tai siemet gausiai zydejo va taip: user posted image
Atsakyti
Dovanoju kaktuso vaikuciu nemaza jau isdalinau dar liko kokie 10-12vnt. kas norite rasykite i az, temos neseku, galiu siusti ir pastu, nukeliauja kuo puikiausiai , teko ne karta siust
user posted image
Atsakyti
Gal as ne visai i tema, bet neradau kitos temos smile.gif

Patarkite , kaip priristi didelius kaktusus , kad neisvirstu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Orchideja @ 2004 09 19, 12:04)
Buvau pasejusi bene 20 seklu.Nieko nepadarysi sejau pirma karta 19 mire viena dabar tik auginu unsure.gif

O kaip tu jas sėjai?
Aš bandžiau vieną syki tiesiog idėti į vazoną su žemėm ta pati mixiuką, ir galiu pasakyti tik kokie trys iš dvidešimt išdygo verysad.gif doh.gif
O prieš porą savaičių aš išbandžiau naują būdą kuris labai pasiteisino thumbup.gif
Tai: į gėliu padėkliuką idėjau vatos diskelį arba tuoletinio popieriaus dvigubo, sudėjau visas seklytes ir užpyliau vandeniu kad sušlaptų vata tada ilgai laukiau galvojau juk čia kaktusai jiems gi tiek vandens nereikia gali supūti bet toliau laukiau apsišarvavau kantrybe ir ...........wuoliaaa!!!........ seklytės visos sudygo!!
Neužilgo persodinsiu į vazonėlius thumbup.gif
Dabar visus augalus iš sėklų daiginu tik tokiu būdu thumbup.gif thumbup.gif

Pabandykite ir ši būdą nenusivilsyte smile.gif mirksiukas.gif clap.gif
Atsakyti