
Vyras parnese bebrienos mesos. Kaip ja paruosti, gal panasiai, kaip zuiki
. Noreciau ismarinavus kepti orkaitej, ar tai imanoma. Koki marinata pasirinkt? Gal kas turit patirties?

QUOTE(kadulina @ 2008 04 07, 17:59)
Vyras parnese bebrienos mesos. Kaip ja paruosti, gal panasiai, kaip zuiki
. Noreciau ismarinavus kepti orkaitej, ar tai imanoma. Koki marinata pasirinkt? Gal kas turit patirties?

Is bebrienos gaminu tik saslykus. Bet butinai pasidalink patirtimi, kaip seksis kept orkaiteje. Labai lauksiu

As tik saslykus esu valgius is bebrienos
pati nedariau...
Dazniau darau valgius is stirnienos, sernienos, elnienos

Dazniau darau valgius is stirnienos, sernienos, elnienos


QUOTE(kadulina @ 2008 04 07, 18:59)
Vyras parnese bebrienos mesos. Kaip ja paruosti, gal panasiai, kaip zuiki
. Noreciau ismarinavus kepti orkaitej, ar tai imanoma. Koki marinata pasirinkt? Gal kas turit patirties?

As esu kepus bebra orkaitej




viena dali bebro sumaliau, idejau truputi kalakutienos farso, truputi kiaulienos, priekoniu ir kepiau kotletukus


O kita puse kepiau orkaitej, MB draugas man pasake savo firmini recepta

Taigi imam bebra, itrinam prieskoniais- cesnako daug, pipiriukai, medziotoju prieskoniai, galima citrinos. Palikti bebra taip itrinta vienai parai, kad pasimarinuotu. Tada kita diena bebra visa istepti majonezu ir dar palikti vienai parai. Trecia diena galima kept

Skanaus

Užvakar pirmą kartą gyvenime kepiau stirnieną - man asmeniškai buvo nerealiai skanu
Gal kam pravers receptas:
Stirnieną supjaustyti ne storesniais kaip 1 cm kepsniukais. Pabarstyti druska, žvėrienos prieskoniais, apšlakstyti baltu vynu ir mėsą sumaišyti su griežinėliais pjaustytais svogūnais. Įdėti į hermetiškai sandarų indą (aš dėjau į tokį stiklinį uždaromą dubenį) ir palikti marinuotis bent parai (rašė, kad taip paruošta mėsa gali išbūti iki penkių dienų). Likus valandai ar dviem iki kepimo pridėti pomidorų padažo (ketčupo) ir vėl viską sumaišyti, palikti pasimarinuoti tam laikui. Prieš kepant pavolioti kepsniukus džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje ant įkaitinto aliejaus.
Skanaus

Stirnieną supjaustyti ne storesniais kaip 1 cm kepsniukais. Pabarstyti druska, žvėrienos prieskoniais, apšlakstyti baltu vynu ir mėsą sumaišyti su griežinėliais pjaustytais svogūnais. Įdėti į hermetiškai sandarų indą (aš dėjau į tokį stiklinį uždaromą dubenį) ir palikti marinuotis bent parai (rašė, kad taip paruošta mėsa gali išbūti iki penkių dienų). Likus valandai ar dviem iki kepimo pridėti pomidorų padažo (ketčupo) ir vėl viską sumaišyti, palikti pasimarinuoti tam laikui. Prieš kepant pavolioti kepsniukus džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje ant įkaitinto aliejaus.
Skanaus

Sveikos
O kaip skaniau paruošti stirnienos šonkauliukus ?

O kaip skaniau paruošti stirnienos šonkauliukus ?
QUOTE(Ena @ 2008 05 26, 11:05)
Labukas,
mes tai stirnieno sonkauliukus ruosiam lygiai taip pat kaip sernienos arba bet kokios kitokios mesos


Papildyta:
QUOTE(Angie_Kiras @ 2008 05 22, 10:21)
Užvakar pirmą kartą gyvenime kepiau stirnieną - man asmeniškai buvo nerealiai skanu
Gal kam pravers receptas:
Stirnieną supjaustyti ne storesniais kaip 1 cm kepsniukais. Pabarstyti druska, žvėrienos prieskoniais, apšlakstyti baltu vynu ir mėsą sumaišyti su griežinėliais pjaustytais svogūnais. Įdėti į hermetiškai sandarų indą (aš dėjau į tokį stiklinį uždaromą dubenį) ir palikti marinuotis bent parai (rašė, kad taip paruošta mėsa gali išbūti iki penkių dienų). Likus valandai ar dviem iki kepimo pridėti pomidorų padažo (ketčupo) ir vėl viską sumaišyti, palikti pasimarinuoti tam laikui. Prieš kepant pavolioti kepsniukus džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje ant įkaitinto aliejaus.
Skanaus

Stirnieną supjaustyti ne storesniais kaip 1 cm kepsniukais. Pabarstyti druska, žvėrienos prieskoniais, apšlakstyti baltu vynu ir mėsą sumaišyti su griežinėliais pjaustytais svogūnais. Įdėti į hermetiškai sandarų indą (aš dėjau į tokį stiklinį uždaromą dubenį) ir palikti marinuotis bent parai (rašė, kad taip paruošta mėsa gali išbūti iki penkių dienų). Likus valandai ar dviem iki kepimo pridėti pomidorų padažo (ketčupo) ir vėl viską sumaišyti, palikti pasimarinuoti tam laikui. Prieš kepant pavolioti kepsniukus džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje ant įkaitinto aliejaus.
Skanaus

aciu, butinai isbandysim

Dar keletas žvėrienos patiekalu, gal kam pravers
Troškinta šerniena su daržovėmis
Reikia:* 800 g šernienos su kaulu,
* 1 šaukšto miltų,
*2 šaukštų pomidorų padažo,
* aliejaus kepimui.
Marinatui:
* 1 morkos,
*nedidelio saliero,
* petražolių šaknies,
*1 svogūno,
*poros pipirų,
* laurų lapelio,
* 2-3 šaukštų aliejaus,
*šaukšto obuolių acto ir druskos.
Daržoves, skirtas marinatui, sutarkuokite, įpilkite aliejaus, acto, įberkite druskos ir maigykite rankomis, kol atsiras skysčio. Tada įdėkite pipirus, laurų lapelį. Šiuo mišiniu aptepkite mėsą ir laikykite ją šaldytuve uždengtame inde 1 parą.
Taip paruoštą mėsą apibarstykite miltais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Apkepusią dėkite į puodą, įpilkite vandens ir troškinkite apie 1,5 val. Baigdami troškinti, įdėkite pomidorų padažo. Patiekite su bulvių koše, šviežiomis daržovėmis. Ant mėsos uždėkite troškintų daržovių ir dar truputį pomidorų padažo.
Papildyta:
Šerniena su aštriosiomis paprikomis
Reikia:
* 1 kg šernienos kumpio,
*250g rūkytos kiaulienos šoninės,
* 1 aštriosios raudonos paprikos,
* 1 aštriosios žalios paprikos,
*2 svogūnų,
* 2 pomidorų,
*2 skiltelių česnako,
* 1 arb. šaukštelio kmynų,
* druskos.
Į susmulkintą ir pakeptą rūkytą šoninę sudėkite kubeliais supjaustytą šernieną. Kepkite, kol mėsa apskrus. Tada pasūdykite, berkite kmynus, susmulkintus česnakus bei svogūnus, įpilkite truputį vandens ir troškinkite. Baigdami troškinti, sudėkite supjaustytas aštriąsias paprikas ir pomidorus. Patiekite su ryžiais.
Papildyta:
Troškinta stirniena
Reikia:
* 500-600 g minkštos stirnienos,
* 1 stiklinės raudono vyno,
* 1 šaukštelio raugerškio uogų,
* 1-2 svogūnų,
*žiupsnelio druskos,
*pipirų,
*2-3 šaukštų riebalų arba aliejaus,
* 1 stiklinės sultinio,
* 1-2 šaukštų aštraus padažo arba pomidorų tyrės.
Mėsą 1-2 dienas palaikykite marinate. Jį gaminkite iš vyno, pjaustytų svogūnų, grūstų raugerškio uogų, druskos ir pipirų. Išimtą iš marinato mėsą apdžiovinkite, apvoliokite miltais ir kepkite riebaluose, kol susidarys rusva plutelė. Paskui mėsą apipilkite sultiniu, trupučiu marinato ir troškinkite uždengusios indą, kol suminkštės (1-3 val.). Susidariusį skystį pagardinkite aštriu padažu arba pomidorų tyre.
Mėsą patiekite padaže. Prie jos tinka virti ryžiai, troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai, obuolių ir moliūgų salotos.
Papildyta:
Stirnienos guliašas su baravykais (BAUER inde)
3-4 asmenims
*500-600 g stirnienos,
*300 g šviežių baravykų,
*100 g ryžių,
*3 vidutinio dydžio svogūnai,
*1 žalia paprika,
*1 raudona paprika,
*3-4 pomidorai,
*pusė stiklinės pomidorų tyrės,
* 2-3 skiltelės česnako,
mėtos lapeliai,
*lauro lapai,
*žvėrienos prieskoniai,
*pipirai,
*druska.
Stirnieną nuplauti, supjaustyti plonais griežinėliais, nusausinti. Į įkaitintą BAUER keptuvę sudėti mėsą ir kepti vidutinėje temperatūroje 3-4 min. iš abiejų pusių, kol paskrus. Mėsą išimti ir sudėti į dubenį.
Į keptuvę berti supjaustytus baravykus, smulkiai supjaustytus svogūnus, griežinėliais supjaustytas paprikas, nuluptus be sėklų pomidorus, pagardinti prieskoniais. Uždengti dangčiu ir sumažinti temperatūrą iki minimumo, troškinti 10-12 min. Įpilti pusę stiklinės pomidorų tyrės, įmesti susmulkintą lauro lapą, išspausti česnako skilteles, sudėti mėsą ir troškinti 10-12min. Patiekti su ryžiais, papuošti mėtos lapeliais.
Papildyta:
Stirnienos eskalopai su riešutais, patiekiami su briuseliniais kopūstais
Receptas 4 porcijoms
Sudėtis:
*Stirnienos nugarinė be kaulo 800 g.
*Briuseliniai kopūstai 400 g.
*Riešutai 200 g.
*Džiuvėsiai paniravimui 100 g.
*Riešutų aliejus 30 ml.
*Aliejus 100 ml.
*Sviestas 80 g.
*Sultinys 200 ml.
*Kiaušiniai 3 vnt.
*Raudonas vynas 100 ml.
*Brendis 20 ml.
*Lauro lapai 1-2 vnt.
*Kadagio uogos 2-3 vnt.
*Meirūnas 20 g.
*Bruknės 100 g.
*Medus
*Druska, pipirai
Paruošimas:Mėsą nuvalome, 24 valandas marinuojame marinate iš aliejaus, raudonojo vyno ir lauro lapų. Išėmus iš marinato ją nusausiname, pjaustome 1-1,5 cm. storio pjausniais, sūdome, barstome pipirais. Paniruojame mišinyje iš džiuvėsėlių, kiaušinio ir smulkintų riešutų. Įkaitusiame aliejuje apkepame abi puses, kol įgaus auksinę spalvą. Perkeliame į įkaitusią krosnelę, pašlakstome trupučiu aliejaus.
Padažo paruošimas:Bruknes troškiname brendyje su medumi ir kadagio uogomis. Įpilame sultinio ir kaitiname, kol sutirštės iki padažo konsistencijos. Įdedame sviesto, paskaniname druska ir pipirais.
Daržovių pasruošimas:Atitirpintus briuselinius kopūstus kepame svieste su meirūnu. Paskaniname druska ir pipirais
Patiekimas:Briuselinius kopūstus sudedame į lėkštę, stirnieną įkomponuojame į daržoves ir dailiai apliejame padažu. Prie patiekalo puikiai tinka keptos bulvytės.

Troškinta šerniena su daržovėmis
Reikia:* 800 g šernienos su kaulu,
* 1 šaukšto miltų,
*2 šaukštų pomidorų padažo,
* aliejaus kepimui.
Marinatui:
* 1 morkos,
*nedidelio saliero,
* petražolių šaknies,
*1 svogūno,
*poros pipirų,
* laurų lapelio,
* 2-3 šaukštų aliejaus,
*šaukšto obuolių acto ir druskos.
Daržoves, skirtas marinatui, sutarkuokite, įpilkite aliejaus, acto, įberkite druskos ir maigykite rankomis, kol atsiras skysčio. Tada įdėkite pipirus, laurų lapelį. Šiuo mišiniu aptepkite mėsą ir laikykite ją šaldytuve uždengtame inde 1 parą.
Taip paruoštą mėsą apibarstykite miltais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Apkepusią dėkite į puodą, įpilkite vandens ir troškinkite apie 1,5 val. Baigdami troškinti, įdėkite pomidorų padažo. Patiekite su bulvių koše, šviežiomis daržovėmis. Ant mėsos uždėkite troškintų daržovių ir dar truputį pomidorų padažo.
Papildyta:
Šerniena su aštriosiomis paprikomis
Reikia:
* 1 kg šernienos kumpio,
*250g rūkytos kiaulienos šoninės,
* 1 aštriosios raudonos paprikos,
* 1 aštriosios žalios paprikos,
*2 svogūnų,
* 2 pomidorų,
*2 skiltelių česnako,
* 1 arb. šaukštelio kmynų,
* druskos.
Į susmulkintą ir pakeptą rūkytą šoninę sudėkite kubeliais supjaustytą šernieną. Kepkite, kol mėsa apskrus. Tada pasūdykite, berkite kmynus, susmulkintus česnakus bei svogūnus, įpilkite truputį vandens ir troškinkite. Baigdami troškinti, sudėkite supjaustytas aštriąsias paprikas ir pomidorus. Patiekite su ryžiais.
Papildyta:
Troškinta stirniena
Reikia:
* 500-600 g minkštos stirnienos,
* 1 stiklinės raudono vyno,
* 1 šaukštelio raugerškio uogų,
* 1-2 svogūnų,
*žiupsnelio druskos,
*pipirų,
*2-3 šaukštų riebalų arba aliejaus,
* 1 stiklinės sultinio,
* 1-2 šaukštų aštraus padažo arba pomidorų tyrės.
Mėsą 1-2 dienas palaikykite marinate. Jį gaminkite iš vyno, pjaustytų svogūnų, grūstų raugerškio uogų, druskos ir pipirų. Išimtą iš marinato mėsą apdžiovinkite, apvoliokite miltais ir kepkite riebaluose, kol susidarys rusva plutelė. Paskui mėsą apipilkite sultiniu, trupučiu marinato ir troškinkite uždengusios indą, kol suminkštės (1-3 val.). Susidariusį skystį pagardinkite aštriu padažu arba pomidorų tyre.
Mėsą patiekite padaže. Prie jos tinka virti ryžiai, troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai, obuolių ir moliūgų salotos.
Papildyta:
Stirnienos guliašas su baravykais (BAUER inde)
3-4 asmenims
*500-600 g stirnienos,
*300 g šviežių baravykų,
*100 g ryžių,
*3 vidutinio dydžio svogūnai,
*1 žalia paprika,
*1 raudona paprika,
*3-4 pomidorai,
*pusė stiklinės pomidorų tyrės,
* 2-3 skiltelės česnako,
mėtos lapeliai,
*lauro lapai,
*žvėrienos prieskoniai,
*pipirai,
*druska.
Stirnieną nuplauti, supjaustyti plonais griežinėliais, nusausinti. Į įkaitintą BAUER keptuvę sudėti mėsą ir kepti vidutinėje temperatūroje 3-4 min. iš abiejų pusių, kol paskrus. Mėsą išimti ir sudėti į dubenį.
Į keptuvę berti supjaustytus baravykus, smulkiai supjaustytus svogūnus, griežinėliais supjaustytas paprikas, nuluptus be sėklų pomidorus, pagardinti prieskoniais. Uždengti dangčiu ir sumažinti temperatūrą iki minimumo, troškinti 10-12 min. Įpilti pusę stiklinės pomidorų tyrės, įmesti susmulkintą lauro lapą, išspausti česnako skilteles, sudėti mėsą ir troškinti 10-12min. Patiekti su ryžiais, papuošti mėtos lapeliais.
Papildyta:
Stirnienos eskalopai su riešutais, patiekiami su briuseliniais kopūstais
Receptas 4 porcijoms
Sudėtis:
*Stirnienos nugarinė be kaulo 800 g.
*Briuseliniai kopūstai 400 g.
*Riešutai 200 g.
*Džiuvėsiai paniravimui 100 g.
*Riešutų aliejus 30 ml.
*Aliejus 100 ml.
*Sviestas 80 g.
*Sultinys 200 ml.
*Kiaušiniai 3 vnt.
*Raudonas vynas 100 ml.
*Brendis 20 ml.
*Lauro lapai 1-2 vnt.
*Kadagio uogos 2-3 vnt.
*Meirūnas 20 g.
*Bruknės 100 g.
*Medus
*Druska, pipirai
Paruošimas:Mėsą nuvalome, 24 valandas marinuojame marinate iš aliejaus, raudonojo vyno ir lauro lapų. Išėmus iš marinato ją nusausiname, pjaustome 1-1,5 cm. storio pjausniais, sūdome, barstome pipirais. Paniruojame mišinyje iš džiuvėsėlių, kiaušinio ir smulkintų riešutų. Įkaitusiame aliejuje apkepame abi puses, kol įgaus auksinę spalvą. Perkeliame į įkaitusią krosnelę, pašlakstome trupučiu aliejaus.
Padažo paruošimas:Bruknes troškiname brendyje su medumi ir kadagio uogomis. Įpilame sultinio ir kaitiname, kol sutirštės iki padažo konsistencijos. Įdedame sviesto, paskaniname druska ir pipirais.
Daržovių pasruošimas:Atitirpintus briuselinius kopūstus kepame svieste su meirūnu. Paskaniname druska ir pipirais
Patiekimas:Briuselinius kopūstus sudedame į lėkštę, stirnieną įkomponuojame į daržoves ir dailiai apliejame padažu. Prie patiekalo puikiai tinka keptos bulvytės.
QUOTE(svaj-Inga @ 2008 05 27, 11:20)
Ačiū, bandysim gamint

Sveikos 
Gal kuri isbandet koki nauja stirnienos recepta?
Labai idomu butu isgirst

Gal kuri isbandet koki nauja stirnienos recepta?


MB mane is proto isvarys su ta zveriena
kaip tik iseigines taip miskan, jau mano senasis saldytuvas greit nebeatlaikys tokio mesos kiekio 
Tad sugalvojom, kad is tos zverienos (yra visko, ir elnienos, ir lygtais bebrienos, bet pagrinde serniena) reiktu pagamint desrytes ir parukyt. Tik kai kazkada darem, tai desryte, nors ir saldytuve laikem, taciau taip sudziuvo, kad sunkiai supjaustyt pavykdavo po kurio laiko
beje, dejom dar ir kiaulienos lasinuku, tik gal per mazai buvo
Tad gal kuri yra jau ivaldziusi zverienos desrytes gaminimo technologija ir ja pasidalins




Tad sugalvojom, kad is tos zverienos (yra visko, ir elnienos, ir lygtais bebrienos, bet pagrinde serniena) reiktu pagamint desrytes ir parukyt. Tik kai kazkada darem, tai desryte, nors ir saldytuve laikem, taciau taip sudziuvo, kad sunkiai supjaustyt pavykdavo po kurio laiko


Tad gal kuri yra jau ivaldziusi zverienos desrytes gaminimo technologija ir ja pasidalins

QUOTE(kadulina @ 2008 04 07, 17:59)
Vyras parnese bebrienos mesos. Kaip ja paruosti, gal panasiai, kaip zuiki
. Noreciau ismarinavus kepti orkaitej, ar tai imanoma. Koki marinata pasirinkt? Gal kas turit patirties?

as bebriena marinavau 1,5 sav. tada i greitpuodi ir



Stirniena kinietiskai
imate gabaliuka stirnienos (pries tai niekur nemirkau ir nemarinuoju), supjaustot plonom plonom juostelem. As dazniausiai imu is saldiklio, kol dar neatsilus, paparasciau taip smulkiai supjaustyt.
sudedate i koki dubeneli. ten imusat pora kiausiniu, dedat keleta saukstu krakmolo ir keleta saukstu miltu. mesa kepti stipriai ikaitintoj keptuvej, po viena gabaliuka, kad apskrustu ir gautusi su traskai plutele. Atkreipkit demesi, kad i mesa jokie prieskoniai nededami.
iskepe mesa, isplaunam keptuve ir kepam morkas, pjaustytas siaudeliais, paprika ir svoguna. Visas darzoves apkepinam kol suminksteja.
Tada vel isplaunam keptuve ir i sausa, be riebalu sudedame mesa ir darzoves, viska sumaisom ir uzpilame padazu:
Esminis reikalas- nerealus saldziarugstis padazas. Jis gaminamas taip:
i maza dubeneli dedame 2 saukstus medaus, 2 saukstu cukraus, 6 sausktai ispaustos citrinos sulciu, 4 saukstai sojos padazo, 2 saukstai aliejaus, 10 skilteliu cesnako (ji smulkiai supjaustyt arna ispausti)! viska pakaitinti, kol istirps cukrus. Padaza butina paragauti, jei atrodo per saldu, ipilkit dar sauksta vynuogiu acto. Neisigaskit del tiek daug cesnako, as dedu dar daugiau. Tikrai nesigauna astriai, kai susimaiso su mesa.
Padaza uzpylus ant mesytes su darzovem daugiau kaitint nebereikia, tik truputeli pasildyt.