Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(miskinuke @ 2008 03 07, 13:44)
oj, nesi visai teisi - buna atveju, kai ir seni sernai trichinelu neturi, o buna, kad pirmameciai, dryziai, o jau turi:) tokiu atveju, kai pasakoma, akd mesa uzkresta, ja riekia ne gerai pavirti, o sunaikinti deginant ar kokiom chlorkalkem uzpilant smile.gif  mirksiukas.gif

Manau, kad neteisingai supratai. Uzkresta mesa - naikinama, o veterinaras ispeja, jei tyrimai ir geri, jei mesa neuzkresta, jos visviena negalima valgyti gerai termiskai neapdorojus, nes islieka tikimybe.
As pati nuo gilios vaikystes uzaugau valgydama laukine mesa. thumbup.gif aisku ir naminiu valgydavom smile.gif Sernus 100% visada reikia tikrinti, stirnu, oziu, nereikia, nes jie ne mesaedziai, o sernai gi eda viska... nuo iki...
Vytinti sernienos nesiryzciau... MB kazkada kepe stirnos steika, jam buvo skanu, as nevalgiau, nevalgau jokio steiko, man tas kraujas brrr...
Papildyta:
oi, cia as ne taip supratau blink.gif tai ar as 24 metus valgiau trichineles ir dar gyva, jei visi sernai ju turi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2008 01 06, 13:10)
Stirniena kinietiskai biggrin.gif
Kas pabandysit, parasykit ar patiko  bigsmile.gif

ploja.gif tikrai skania vakarienę vakar užtaisiau... aciuks.gif ačiū už receptą.
Tik aš nedaskaičius recepto mėsytę buvau pamarinavus prieskoniuose.... blush2.gif o bedarydama padažą, mintimis ruošiaus jį išpilt lauk.. 4u.gif mat kvapas sojos ir dar tiek daug... bet net neragavus gautojo padažo, užpyliau mėsą ir pamanykit- vakar manęs paprašė recepto... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 03 12, 18:57)
ploja.gif tikrai skania vakarienę vakar užtaisiau... aciuks.gif ačiū už receptą.
Tik aš nedaskaičius recepto mėsytę buvau pamarinavus prieskoniuose.... blush2.gif o bedarydama padažą, mintimis ruošiaus jį išpilt lauk.. 4u.gif mat kvapas sojos ir dar tiek daug... bet net neragavus gautojo padažo, užpyliau mėsą ir pamanykit- vakar manęs paprašė recepto... thumbup.gif

kaip smagu, kad patiko! thumbup.gif as iki siol vis dar sita recepta visiems dalinu, nes labai praso stebuklingo padazo sudeties smile.gif biggrin.gif
Atsakyti
jei jau maniškiui nekliuvo tai, kad iš medaus jis padarytas... vadinas daugiau nei super clap.gif yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 03 14, 11:07)
jei jau maniškiui nekliuvo tai, kad iš medaus jis padarytas... vadinas daugiau nei super clap.gif  yahoo.gif

man tai asmeniskai visia nesijaucia, kad medus ten smile.gif Matyt cesnakas uzmusha biggrin.gif
Senokai jau gaminau sita padaza, reiks kada prisiruost vel smile.gif
Atsakyti
česnako išties galima dėt daugiau, jis ten nesijaučia, o ir mėsos tai aš prikepiau tiek daug... doh.gif nu bet mygom sprogo.. lotuliukas.gif
beje, gal dar kokį receptuką turi su žvėriena? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.N.A.S: 14 kovo 2008 - 12:20
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 03 14, 14:19)
česnako išties galima dėt daugiau, jis ten nesijaučia, o ir mėsos tai aš prikepiau tiek daug... doh.gif nu bet mygom sprogo.. lotuliukas.gif
beje, gal dar kokį receptuką turi su žvėriena? mirksiukas.gif

Pries pora savaiciu buvau ikelus lazanijos recepta. Ten labai tinka serniena thumbup.gif
Atsakyti
sveikos. perskaiciau visa tema ir neradau kokio nors isskirtinio marinato stirnienos saslykui... tai gal zinot kuri kaip geriau ja pamarinuot kad butu kuo minkstesne ir skanesne? gal yra kokiu paslapciu? nes stirniena pirma karta ruosiu..
istraukiau snd is saldiklio gabala mesos... norim savaitgali saslyko issikept smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juratata @ 2008 03 18, 20:32)
sveikos. perskaiciau visa tema ir neradau kokio nors isskirtinio marinato stirnienos saslykui...  tai gal zinot kuri kaip geriau ja pamarinuot kad butu kuo minkstesne ir skanesne? gal yra kokiu paslapciu? nes stirniena pirma karta ruosiu..
istraukiau snd is saldiklio gabala mesos... norim savaitgali saslyko issikept smile.gif

As asmeniskai nusiperku santa marios universalu marinata, supilu pora pakeliu, idedu dar cesnako ir buna liux saslykiukai thumbup.gif

Zinau, kad esu tingine, bet ai... biggrin.gif:D:D
Atsakyti
Maniškis kaip daro tai deda visokių prieskonių, daug svogūnų, ir būtinai spaudžia citrinos ir aliejaus pila. Ir būna labai minkšti ir trapūs. Negailėk prieskonių, žvėrienos, šašlyko. Tik poto su druska atsargiai, nes priesoniuose būna.
Atsakyti
na ir man teko norom nenorom prikisti nagus prie sernienos(si nors nedvokia taip kaip serniena).As turiu daug kiaulienos lasiniu(zaliu),tai isviriau ju kartu su serniena,sumaliau viska kartu,ir dejau i cepelinus,zemaiciu blynus,o siandien darysiu koldunus su ta mesyte.daug maziau darbo kai jau puse darbo padaryta drinks_cheers.gif as nieko nevalgau su ta mesyte,pasidarau sau ir vaikui atskirus pietus(siand.virsim saldzia sriubyte wub.gif )
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2008 03 20, 10:55)
Maniškis kaip daro tai deda visokių prieskonių, daug svogūnų, ir būtinai spaudžia citrinos ir aliejaus pila. Ir būna labai minkšti ir trapūs. Negailėk prieskonių, žvėrienos, šašlyko. Tik poto su druska atsargiai, nes priesoniuose būna.

As irgi panasiai darau, tik nespaudziu citrinos. Aliejus butinas- suminkstina mesyte. Dar butinai dedu kadagio uogu smile.gif Suteikia pikantiskumo ir aromato thumbup.gif
Atsakyti