darius šitą kinietišką, labai man patiko, tik labai jau buvo prisitaškę riebalų po jos kepimo, man ir padažas labai patiko, tik mano MB toks saldus padažus nepatinka. Tai gerai kad pas anytą gaminau, tai buvo kam valgyt.
QUOTE(uolma @ 2008 07 12, 12:41)
darius šitą kinietišką, labai man patiko, tik labai jau buvo prisitaškę riebalų po jos kepimo, man ir padažas labai patiko, tik mano MB toks saldus padažus nepatinka. Tai gerai kad pas anytą gaminau, tai buvo kam valgyt.
tai va parasyta ka daryti :"Padaza butina paragauti, jei atrodo per saldu, ipilkit dar sauksta vynuogiu acto. "
QUOTE(*KAJA* @ 2008 07 14, 12:21)
tai va parasyta ka daryti :"Padaza butina paragauti, jei atrodo per saldu, ipilkit dar sauksta vynuogiu acto. "
Man taip patinka tokie saldūs, o jam su mėsa nepatinka jokie vaisiai, ir saldumai išvis.
QUOTE(uolma @ 2008 07 14, 13:22)
Man taip patinka tokie saldūs, o jam su mėsa nepatinka jokie vaisiai, ir saldumai išvis.
maniskiui irgi mesa, tai mesa, vaisiai tai vaisiai - nieko neprieksperimentuosi

patarkit kaip kepti šerno sprandinę rankovėj? kiek laiko ir su kuo marinuot? kiek laiko kept?
skaiciau visa temele ir neradau jokio patiekaliuko ir briedienos farso, o man kaip tik siandien reikia kazka sugalvot is jo padaryt
tai sakiau jauciu kepsiu kotletus kokius, tik galvoju koki nors idara idet dar i vidu-tuo paciu gal ir sultingensi gausis. is vis dar niekada gyvenime nesu darius nieko is zverienos, tai lb idomu kuo cia viskas baigis



QUOTE(MuzikALI @ 2008 09 08, 12:09)
skaiciau visa temele ir neradau jokio patiekaliuko ir briedienos farso, o man kaip tik siandien reikia kazka sugalvot is jo padaryt
tai sakiau jauciu kepsiu kotletus kokius, tik galvoju koki nors idara idet dar i vidu-tuo paciu gal ir sultingensi gausis. is vis dar niekada gyvenime nesu darius nieko is zverienos, tai lb idomu kuo cia viskas baigis




ir man butu labai idomu?
niekada nekepiau, bet vat ant staigiuju pagalvojau, o ka jei i vidu ideti sviesto gabaliuka plis krapai (kaip kijevo kotletuose), arba tarkim dar surio fermentinio; kotleta apvolioti dziuvesiuose ir kepti orkaiteje?
QUOTE(Erkac @ 2008 04 12, 14:04)
As tik saslykus esu valgius is bebrienos
pati nedariau...
Dazniau darau valgius is stirnienos, sernienos, elnienos


Dazniau darau valgius is stirnienos, sernienos, elnienos


žvėrienos šašlykai man nelabai gaunas..
Kartą kai vyras juos marinavo su citrina ir dar ten kažkuom ,tai gavos tikrai neblogai, o visais kitais atvejais, man mėsa lieka kieta, sausa. Gal žinot kaip to išvengti? Savaitgalį marinavau su aliejum, minkštinamaja druska, ketčupu ir kitais prieskoniais (kaip man kad patarė viena moteriškė), tai nieko blatno lietuviškai sakant.


QUOTE(S.N.A.S @ 2008 09 15, 09:35)
žvėrienos šašlykai man nelabai gaunas..
Kartą kai vyras juos marinavo su citrina ir dar ten kažkuom ,tai gavos tikrai neblogai, o visais kitais atvejais, man mėsa lieka kieta, sausa. Gal žinot kaip to išvengti? Savaitgalį marinavau su aliejum, minkštinamaja druska, ketčupu ir kitais prieskoniais (kaip man kad patarė viena moteriškė), tai nieko blatno lietuviškai sakant.
Norėtųsi sultingų, minkštų...
net seilėvarva pagalvojus.
Kartą kai vyras juos marinavo su citrina ir dar ten kažkuom ,tai gavos tikrai neblogai, o visais kitais atvejais, man mėsa lieka kieta, sausa. Gal žinot kaip to išvengti? Savaitgalį marinavau su aliejum, minkštinamaja druska, ketčupu ir kitais prieskoniais (kaip man kad patarė viena moteriškė), tai nieko blatno lietuviškai sakant.


Is savo patirties galiu pasakyti, kad zvieriena labai megsta svoguna! ir kuo daugiau tuo geriau! Idealus atvejis jei jis butu tarkuotas. Tarkavimo procedura ne itin maloni, bet kadangi as turiu Zepterio maluneli, tai viens du ir gatava.
Prieskonius naudoju spec zverienai (salduvos), garstyciu grudelius, chmeli-suneli ir dar galima barbekiu, druska, jei astriau - penkiu pipiru misinys.
Viska supilu i viena dubeni, ismaisau su aliejumi ir svogunais o tada jau su pacia mesa. Mesa reiktu labai gerai rankomis isminkyti (ismaigyti). leisti jai pastoveti kokias po pora valandu ir dar syki gerai rankomis ja "pamankstinti" o tada uzdarius inda palaikyti dar kelias valandas.
dar zinoma turi reiksmes ar senas ar ne buvo zveriukas. jei jauniklis - tai trumpiau marinuoti, jei senesni - ilgiau.
as nei citrinos, ne acto niekada nededu.
Visada žvėrienos šašlykus daro vyras. Tai jis būtinai deda citrinos sulčių, ir aliejaus pila, jei daugiau mėsos tai iš kokių 2 citrinų spaudžia, nemažai svogūno deda pjaustyto žiedeliais, šašlyko prsiekonių, ir žvėrienos. Jei vyrams aštriau nori padaryti, tai dar ir adžikos įdeda. Taip pačiai jis ir strinienos šonkauliukus marinuoja.

Sveikos
vat pirmą sykį parvežė į manus žvėrienos... Čia taip skaitinėju, visi receptai iš stirnienos, šernienos, elnienos. O pas mus į namus atvežė briedienos. Įdomu, ar tas pats gautųsi, jei gamintume šią mėsą pagal stirnienos receptus?
