Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

Labutis, visom, cia receptelis kaip pasidaryti basturma. Pati nedariau, tik ragavau, labai skanu thumbup.gif

Vytiniti stirnienos kumpeliai tipo "basturma"

Iš stirnienos sprandinės ar gabalo užpakalinio kumpio pašalinamos visos plėvės ir sausgyslės, mėsos gabalai turi būti nedideli, iki 200 gr. svorio, pailgos formos.
Mėsa įtrinama žvėrienos prieskoniais, dedama druska, cukrus arba šiek tiek spirito (tas duoda mėsai raudonį) pipirai, lauro lapeliai ...., praktiškai galima dėti bet kokius mėsos prieskonius pagal skonį. 1kg. mėsos aš nulupu 2 česnakų galvas, susmulkinu ir įtrinu kiekvieną mėsos gabalą atskirai..., po to viskas sudedama į kokį nors indą ir apie 4 paras marinuojasi.
Po marinavimosi mėsa su peiliu nuvaloma nuo prieskonių, po to paruošiamas toks prieskonių ir maltų džiūvėsių mišinys: į džiuvėsius įdedama pipirų, kaukazietiškų prieskonių, mairūno, malto muskatinio riešuto, viskas gerai išmaišoma, paragavus tą mišinį, turi jaustis aitrokas prieskonių skonis, mišinio kiekio turi būti tiek , kad užtektų įkočiot mėsą .
Imamas mėsos gabalas, jis įtrinamas-įkočiojimas į prieskonių-džiuvėsių mišinį, po to suplojamas, kad mėsa liktų plokščia (kaip kotletai), su peiliu praduriama skylutė ir įveriamas šniūras, su tuo šniūru pakabinama šalia radiatorių ant vamzdžio...., kiekvieną dieną reikia tikrint, kad neperdžiūtų, vidutiniškai, jei radiatoriai pastoviai šilti, džiovinti reikia apie 5 paras...
Kai išsivytina , pjaustoma labai plonais griežinėliaisir būtina turėti daug alaus...
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2009 01 11, 15:11)
Labutis.
Na ką šiandien gaminau plovą su šerniena greitpuodyje. Kaip pirmą kartą tai visai neblogai gavosi, matysiu kaip nuo ledo parlėkęs MB įvertins. Viriau 20 min. Ir dar 10 min. palaikiau, tada nuleidus garą atidariau.


Gaminant plova geitpuodyje geriausiai (mano galva ir skoniu ax.gif mirksiukas.gif ) tinka plikyti ilgagrudziai ryziai (atsiprasau, jog iskart neparasiau, kazkaip is galvos isgaravo). O jei su paprastais ryziais, tai as dar juos apkepinu ir tik tada pilu vandieni.
Atsakyti
QUOTE(Diancik5 @ 2009 01 11, 23:57)
Labutis, visom, cia receptelis kaip pasidaryti basturma. Pati nedariau, tik ragavau, labai skanu  thumbup.gif

Vytiniti stirnienos kumpeliai tipo "basturma"


Na kur buvai savaitę atgal doh.gif dabar jau viskas sudėta į šaldiklį unsure.gif na niekis, receptelį užsirašiau bus kitam kartui rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2009 01 12, 12:48)
Na kur buvai savaitę atgal  doh.gif dabar jau viskas sudėta į šaldiklį unsure.gif na niekis, receptelį užsirašiau bus kitam kartui rolleyes.gif

Į šaldiklį, ne į pilvą, galima ir išimti. Mes beveik visada iš šaldiklio imam, kaip daugiau pasikaupia, kad būtų vienas darba ir terlionė. DIANCIK5 reiks kai kuom iš tavo recepto pasinaudoti. Mano MB ima daugiau česnako nei 2 galvutes /kg.
Atsakyti
QUOTE(Diancik5 @ 2009 01 11, 23:57)
Vytiniti stirnienos kumpeliai tipo "basturma"


paskutiniai 4 zodziai paskutines pastraipos - thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

uzsirasiau, reiks kada isbandyt....
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2009 01 12, 13:28)
Į šaldiklį, ne į pilvą, galima ir išimti. Mes beveik visada iš šaldiklio imam, kaip daugiau pasikaupia, kad būtų vienas darba ir terlionė. DIANCIK5 reiks kai kuom iš tavo recepto pasinaudoti. Mano MB ima daugiau česnako nei 2 galvutes /kg.

galima, bet ar šaldyta galima taip vytinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2009 01 12, 14:19)
galima, bet ar šaldyta galima taip vytinti?  g.gif

sakau, mes tai dažnai taip darome.
Atsakyti
QUOTE(Diancik5 @ 2009 01 12, 00:57)
Labutis, visom, cia receptelis kaip pasidaryti basturma. Pati nedariau, tik ragavau, labai skanu  thumbup.gif

Vytiniti stirnienos kumpeliai tipo "basturma"

Iš stirnienos sprandinės ar gabalo užpakalinio kumpio pašalinamos visos plėvės ir sausgyslės, mėsos gabalai turi būti nedideli, iki 200 gr. svorio, pailgos formos.
Mėsa įtrinama žvėrienos prieskoniais, dedama druska, cukrus arba šiek tiek spirito (tas duoda mėsai raudonį) pipirai, lauro lapeliai ...., praktiškai galima dėti bet kokius mėsos prieskonius pagal skonį. 1kg. mėsos aš nulupu 2 česnakų galvas, susmulkinu ir įtrinu kiekvieną mėsos gabalą atskirai..., po to viskas sudedama į kokį nors indą ir apie 4 paras marinuojasi.
Po marinavimosi mėsa su peiliu nuvaloma nuo prieskonių, po to paruošiamas toks prieskonių ir maltų džiūvėsių mišinys: į džiuvėsius įdedama pipirų, kaukazietiškų prieskonių, mairūno, malto muskatinio riešuto, viskas gerai išmaišoma, paragavus tą mišinį, turi jaustis aitrokas prieskonių skonis, mišinio kiekio turi būti tiek , kad užtektų įkočiot mėsą .
Imamas mėsos gabalas, jis įtrinamas-įkočiojimas į prieskonių-džiuvėsių mišinį, po to suplojamas, kad mėsa liktų plokščia (kaip kotletai), su peiliu praduriama skylutė ir įveriamas šniūras, su tuo šniūru pakabinama šalia radiatorių ant vamzdžio...., kiekvieną dieną reikia tikrint, kad neperdžiūtų, vidutiniškai, jei radiatoriai pastoviai šilti, džiovinti reikia apie 5 paras...
Kai išsivytina , pjaustoma labai plonais griežinėliaisir būtina turėti daug alaus...


tik perskaičiau ir puolėm su vyru marinuot iš kameros ištrauktą atšildytą stirnieną lotuliukas.gif jau labai laukiu, kada galėsim paragaut mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes! biggrin.gif
As kameroje turiu sernienos. Niekada dar neteko is jos ko nors gaminti, taciau negules ji ten amzinybe, labai jau smalsu ka nors pasigaminti. blush2.gif Gal kuri mamyte galetu pasidalinti patirtimi? smile.gif
Atsakyti
yra ir sioje temoje, reiktu tik ja pavartyti, o yra ir tskira tema - stai cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 18 sausio 2009 - 10:13
nusipirkau paprastai mesai visokiu prieskoniu, nes zverienai maximoj neradau, idomu ar jie tiks? beje, kokio skyscio galima pilti, gal raudono vyno, marinatui?

ir dar, ar stirniena galima kepri keptuveje, poto troskinti su mirkom ir dziovintais vaisiais?
Atsakyti
QUOTE(baggyra @ 2009 01 19, 12:52)
nusipirkau paprastai mesai visokiu prieskoniu, nes zverienai maximoj neradau, idomu ar jie tiks? beje, kokio skyscio galima pilti, gal raudono vyno, marinatui?

ir dar, ar stirniena galima kepri keptuveje, poto troskinti su mirkom ir dziovintais vaisiais?

na aš pav. naudoju ne iš žvėrienos prieskonių "šašlykams'', ir man tinka, bet dedu daug ir visokių prieskonių vegetą žvėrienos, šašlykų, mėsos, ką turiu. Vyne niekad nemarinuoju, man per brangu, ir nematau reikalo į marinatą vyno pilti, jau geriau jau kepant jo įpilti. Marinatui naudoju actą, jo įpilu į vadneį, kad kvapą ir kraują ištrauktų. O ką tu dėsi prie mėsos tavo skonio reikalas.
Brangiosios nepatingėkit temą atgal pavartyt ir nusikopinti receptų, ar ineto nuorodų kur begalę yra gerų receptų ir patarimų iš patirties. mirksiukas.gif Nesinori užversti temos po 10 kartų tais pačiais receptais ir patarimais.
Atsakyti