Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(bevardė @ 2013 05 27, 09:39)
Gal neteisingą mėginį tyrėt, arba tyrėjas buvo nekoks.


Ar manot, kad 20 metų medžiojantis žmogus nežino kokį mėginį duoti tirti, jūs nejuokaukit...na kas dėl tyrėjo, tai palikime jo sažinei, kokiu atsakingumu žiūri į savo darbą ir kitų žmonių sveikatą, bet mes juo visiškai pasitikim, ne piemuo yra, netgi pats medžiotojas, ką jis save krės tomis kirmėlėmis? g.gif
Žinau tik tiek, kad šerniena - ne šašlykams skirta mėsa, čia tik mano nuomonė rolleyes.gif
Atsakyti
Vadinasi netinka ir kiauliena, kaip žinia, paskutiniu metu dažnesni trichineliozės užsikrėtimo atvejai yra būten suvalgius užkrėstos kiaulienos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 05 29, 10:04)
Vadinasi netinka ir kiauliena, kaip žinia, paskutiniu metu dažnesni trichineliozės užsikrėtimo atvejai yra būten suvalgius užkrėstos kiaulienos wink.gif


Kiaulės kaip žinia auginamos tvartuose, kiaulidėse, kur jų mažas kontaktas su laukiniais gyvūnais, nešiojančiais trichineles, aišku neskaitant pelių ir žiurkių...
O kokia įvairiausių tokių plėšrūnų populiacija miškuose, laukuose... Kiek tokių kaip šernai suėda graužikų, įvairių gyvūnų dvėselienos? Šernai tikrai turi didžiausią tikimybę būti užkrėsti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Edičiuks, bet per paskutinius metus deja daugiau aptinkama trichinelėmis apkrėstos kiaulienos nei šernienos, į tvartus užklysta pelės ir žiurkės o jos irgi vienos iš rimtesnių trichineliožės šaltinių. Tiesiog viskas priklauso nuo tikrintojo, net ir patyręs gali suklysti ir aplaidžiai patikrinti tiek šernieną tiek kiaulieną tagi rizika yra visur.
O jei atvirai, man šernienos šašlykai visai nepatinka. Bet gal todėl kad pagrinde vien žvėrieną kasdien valgau, tai kiauliena man tapus delikatesine mėsa smile.gif

Ties išbandžiau vieną receptuką:

Smulkiai smulkiai supjaustyta stirniena (geriausiai išpjova) "marinatui" keli kaiušinio tryniai, keik kiaušinių tiek šaukštų krakmolo ir tiek pat šaukštų majonezo plius druskytės pagal skonį. Viską sumakaluoti ir kepti tokius kaip blynelius. Labai mikšti kepsniukai gaunasi, net maži vaikai puikiai sukramto, nes muštos išpjovos kepsnius ilgai gromuliuoja.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 05 31, 09:46)

Smulkiai smulkiai supjaustyta stirniena (geriausiai išpjova) "marinatui" keli kaiušinio tryniai, keik kiaušinių tiek šaukštų krakmolo ir tiek pat šaukštų majonezo plius druskytės pagal skonį. Viską sumakaluoti ir kepti tokius kaip blynelius. Labai mikšti kepsniukai gaunasi, net maži vaikai puikiai sukramto, nes muštos išpjovos kepsnius ilgai gromuliuoja.


Man tai šerniena labai patinka thumbup.gif
Gan įdomius ir neįprastus stirnienos blynelius kepi, reiks pabandyti... smile.gif
Atsakyti
Labą dienukę,
Edičiuks, žinom, kad nėra saugu šašlykai, dažnai jų nekepame, bet pas mus kur vyras medžioja medžioklės sezonas prasideda vėliau, tai pirmo šerno kepėm, nes pasiilgę mėsos buvom, o taip tai dažnai nekepam, beto ir gyd tiriantys mėsą visada sako, kad nekeptume šašlykų, o rizika, ji išliks visada, kad ir kaip ištirtas jis būtų.


Merginos, ką dedate į mėsą dėl aštrumo? Šiandien kepiau šonkauliukus ir kumpio gabalus obuolių sultyse, vyras sakė labai skanu, sultinga minkšta, tik va aštrumo trūksta g.gif Nors ir prieskonių dėjau daug visokių.
Atsakyti
Sveikos,

kaip paruosti stirnos plaucius, inkstus ir sirdi? Aciu
Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2012 11 25, 18:17)
pamokslavimus pasilaikykite gal sau  g.gif
Man neaktualu apie briedienos farsa, stirnienos kepeneles ar saslykus (nes jiems ne sezonas).
O klausiu konkreciai receptu, ir ar butina naudot specialius prieskonius, ar issiverst galima su virtuveje turimais?  unsure.gif

Musu seima dazniausiai troskinius is zverienos daro ,turim prisipirke specialiu zverienai prieskoniu, bet mums asmeniskai skaniau su turimais nei specialiais, visada dedame daug darzoviu , kadangi greitpuodzio neturim, tai troskinu apie pora valandu, kad mesa butu minksta, bet dabar pasiskaiciau patarimu kaip iskepti minksta mesa orkaiteje, tai pabandysiu rolleyes.gif o laukiniu pauksciu senai jau orkaiteje nebekepame, pamokino, kad valgyti tik krutinele, tai kepame su cesnaku, druska, pipirais ir raudonu vynu thumbup.gif
Is laukiniu gyvunu vienintelio serno nesu ragavus, o sonkaulius mes patys issirukom, buna sriubai arba vyras prie alaus juos grauzia rolleyes.gif rukem ir kumpius, taciau nelabai patiko, per kieta mesa, taip pat darem elnienos desras pusiau su kiauliena, po to rukem, tai patiko thumbup.gif
Atsakyti
Niekada nenaudoju žvėrienos prieskonių, man jie mėsą sugadina. Visai neskanu. Druska, pipirai ir česnakas- kepsniams, guliašui, kotletams. Kumpio kepimui dar dedu majonezą, garstyčias, kartais Vorčesterio padažo ir jei turiu kadagio uogų. Šiuos prieskonius naudoju nepriklausomai nuo to kokia mėsa ar tai stirna ar elnias ar šernas.
Atsakyti
Labai reikia receptukų kaip paruošti laukinės anties krūtinėlę. Gal ką įdomaus ruošiate?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 09 18, 12:39)
Labai reikia receptukų kaip paruošti laukinės anties krūtinėlę. Gal ką įdomaus ruošiate?

Mes tai su druska pipirais, cesnaku ir baigiant kepti raudonu vynu uzpilame, tiesa kepame keptuveje, supjaustyta gabaliukis ir kepti reikia neilgai, kad neperkepti....
Atsakyti
sveikos, gal kuri patrasit galvoju stirniena patroskinti grietineleje su darzovem, ar dera grietinele ir stirniena? smile.gif
Atsakyti