Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(felija @ 2013 11 26, 19:08)
sveikos, gal kuri patrasit galvoju stirniena patroskinti grietineleje su darzovem, ar dera grietinele ir stirniena?  smile.gif

As tai troskinu ir grietineleje, arba tiesiog baigus troskinti mesa ja uzpilu...bet dabar dazniausiai is zverienos darome astrius patiekalus, tai grietineles nebenaudoju.
Atsakyti
O gal kas zinote kaip skaniai orkaiteje pagaminti stirnos kulsi (koja, na nezinau kaip vadinasi). Kazkaip visi "ekspertai" prigasdino, kad mesa gausis gumine, tai taip ir "voliojasi" saldiklyje doh.gif
Atsakyti
Kumpį dažniausiai marinuoju tokiu marinatu:
majonezas,
druska,
pipirai,
česnakas,
prieskoninės žolelės (kas kokias mėgsta)

Kumpį marinuoju ne trumpiau kaip tris paras, o tada kišu į rankovę ir į orkaitę, priklausomai nuo kumpio dyžio, bet ne trumpiau kaip 2 val ant 220C.

Marinatui niekada nenaudoju jokio acto, citrinos ar vyno, šių dalykų galima dėti nebent į rankovę kepant.

Jei kepsi galinį kumpį niekada mėsa nebus guminė wink.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif gal žinote kaip paruošti rūkymui elniena? smile.gif kokios yra proporcijos ir kaip daryti? bigsmile.gif gal galite pasidalinti? blush2.gif

Ar dešrų, puslyčių kokių receptų žinote su elniena? smile.gif
Būčiau dėkinga 4u.gif
Atsakyti
paieška nerado temoje raktinių žodžių, taigi klausiu - ar esate kas nors gaminę elnio širdį ir kepenis? svarstau su širdimis daryti guliašą, iš kepenų paštetą. ar apskritai nenaudojami šie subproduktai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 01 11, 23:39)
paieška nerado temoje raktinių žodžių, taigi klausiu - ar esate kas nors gaminę elnio širdį ir kepenis? svarstau su širdimis daryti guliašą, iš kepenų paštetą. ar apskritai nenaudojami šie subproduktai? unsure.gif

Viskas naudojama jei tik patinka. Mes tai širdį sumalamae į faršą, sumaišome su kita malta mėsa, o iš kepenų mama padaro labai skanų paštetą.
Atsakyti
Viskas vakgoma. Is sirdies isvirus misraine gakinu, kepenis kepam.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2015 01 12, 08:53)
Viskas vakgoma. Is sirdies isvirus misraine gakinu, kepenis kepam.

Gal galima plačiau ax.gif
Atsakyti
ačiū už atsakymus smile.gif

paštetą galvoju pagal šitą receptą gaminti, tik truputį dvejoju dėl kepenų virimo laiko - ar tikrai taip trumpai? g.gif ir mama dar sako pamirkyti piene kepenis prieš verdant g.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 01 12, 17:43)
ačiū už atsakymus smile.gif

paštetą galvoju pagal šitą receptą gaminti, tik truputį dvejoju dėl kepenų virimo laiko - ar tikrai taip trumpai?  g.gif ir mama dar sako pamirkyti piene kepenis prieš verdant  g.gif

Pienas berots tą kepenų kartuma nuima.
Atsakyti
Sirdi isverdu su prieskoniais kaip, kad virciau liezuvi. Supjaustau siaudeliais. Tada raugintas ar marinuotas agurkas, ir gi siaudeliais.,kepinti svogunai. Viskas lygiom dalim. Tada majonezo ir pomidoru padazo lygiom dalim. Druskos ir pipiru. Reikia, kad truputi ismaisyta pastovetu.
Atsakyti
Skamba skaniai, bet atrodo labai didelė ta širdis, jei lyginant su kumpio gabalu, sakyčiau apie 800 gramų-1 kg. Ar ji tuščia? Nesu mačiusi gyvai. Vakar bandėm atskirti, viskas kepenys ir širdys į bendrą luitą sušalę doh.gif
Atsakyti