Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

Gal kas turite pasiūlyti, kaip pagaminti kiškį
Atsakyti
Kiškis skanus tik troskintas (geriausia orkaitėje). Marinuoju tuo ką turiu, tik šiaip visada vengiu žvėrienos prieskonių, nepatinka jie mūsų šeimai. Marinuoju ilgai 2-3 dienas. Troškinimui į skardelę su zuikiu pridedu ir imbiero (marinuoto) ir saulėje džiovintų pomidorų, daug morkų, svogūno, galima obuolio įpjaustyti, žolelių pridėti. Žodžiu dedu ką turiu, kad tik nuimti zuikienos kvapą.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 03 10, 11:19)
Kiškis skanus tik troskintas (geriausia orkaitėje). Marinuoju tuo ką turiu, tik šiaip visada vengiu žvėrienos prieskonių, nepatinka jie mūsų šeimai. Marinuoju ilgai 2-3 dienas. Troškinimui į skardelę su zuikiu pridedu ir imbiero (marinuoto) ir saulėje džiovintų pomidorų, daug morkų, svogūno, galima obuolio įpjaustyti, žolelių pridėti. Žodžiu dedu ką turiu, kad tik nuimti zuikienos kvapą.

Ačiū. Jau sumarinavau su česnakais, pipirais ir druska. Ryt laukia troškinimas. Pabandysiu troškinti orkaitėje, o ne šiaip ant viryklės.

Beje mes irgi nelabai mėgstam tų spec žverienos prieskonių. Imam elementarius prieskonius. Pipiras, česnakas, lauro lapas.
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2015 03 08, 16:20)
Gal kas turite pasiūlyti, kaip pagaminti kiškį


Laukinį kiškį gaminau pagal šitą receptą, labai skaniai pavyko. Mėsą iš vakaro pamarinavau su prieskoniais ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Nedėjau miltų, kaip rašoma originaliame recepte, o prieš pat galą, likus kokiai 15 min sudėjau ant viršaus apvirtas bulves.
Papildyta:
Troškinau tokiame puode ant viryklės.
user posted image
Atsakyti
Merginos, gal turit išbandytų variantų šerno kepenėlėms (ne paštetui)?
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2015 06 20, 13:57)
Merginos, gal turit išbandytų variantų šerno kepenėlėms (ne paštetui)?



Šią savaitę elnienos kepenėles gaminau, paprastai - pamirkiau piene, apkepinau supjausčiusi ir troškinau su svogūnais, morkomis ir grietine. Taip pat ir šerno būčiau dariusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 06 20, 14:15)
Šią savaitę elnienos kepenėles gaminau, paprastai - pamirkiau piene, apkepinau supjausčiusi ir troškinau su svogūnais, morkomis ir grietine. Taip pat ir šerno būčiau dariusi smile.gif


thumbup.gif Paprasčiausias ir skaniausias receptas. Kiti, žinau, dar įtarkuoja ir obuolio.
Atsakyti
Aciu mergaites 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Gaminau šiandien elnienos troškinį su Guinnes alumi. elnieną pamarinavau su čiobreliais, pipirais, druska, kuminu ir garstyčiomis. Tada kepinau puode, sudėjau pakepinau pusžiedžiais kepintus svogūnus. Tada užpyliau alaus buteliuką, įdėjau juodųjų ir kvapiųjų pipirų, lauro lapų, užviriau, patroškinau apie pusę valandos ir sudėjau bulves ir morkas. Troškinau dar apie valandą ant lėtos ugnies. Vyrui patiko, man per stipru, galbūt geriau būtų buvę su šviesiu alumi.
Atsakyti
Turiu rukyta bebra,vyras nori,kad istroskinciau ji spiziniam puode ant lauzo su raugintais kopustais. jis teikgia,kad as esu tai darius,as sakau,kad nesamone. Taigi,ar yra kas troskine jau isrukyta bebriena?
Atsakyti
QUOTE(4mamyte @ 2015 07 01, 14:37)
Turiu rukyta bebra,vyras nori,kad istroskinciau ji spiziniam puode ant lauzo su raugintais kopustais. jis teikgia,kad as esu tai darius,as sakau,kad nesamone. Taigi,ar yra kas troskine jau isrukyta bebriena?


Ir kaip gavosi? Turėjo būti labai gerai thumbup.gif

Atsakyti
Gavau šmotą šaldyto šernienos. Išėmiau atitirpinimui. Dabar misliju - pamirkyti man tą mėsą vandenyje ar ne? Gaminsiu troškinį g.gif
Atsakyti