Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(Rubinele @ 2010 04 06, 09:27)
Prašom  4u.gif , aš Neringos sriubytę dariau Moliūginė sriuba


Aciuuuuuuuuu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, norejau paklaust, kiek kainuoja bebriena?
Bandziau surast bet neradau.
Is anksto aciu .
Atsakyti
Kiek laiko verdat stirnieną, jei supjaustyta gabaliukais? (Noriu vaikui duoti.)

Su kepta stirniena tai viskas aišku, kažkuriam forume seniai esu radus patį skaniausią mums receptą. Sublenderiuoju labai daug svogūnų (ne mažiau 1 kg) su žvėrienos prieskoniais be druskos, paskui įmaišau sutraiškytas kadagio uogas ir aptepu visą gabalą. Geriausia laikyti 2 paras. O tada kepu rankovėj kokias 2 val. be vėjelio. Tiesa, tam recepte buvo pasiūlyta špikuoti mėsą lašinukais ir kepti ant odos nuo lašinių, uždengus folija, bet man ir rankovėj be lašinukų gaunas sultinga mėsytė, svečiai akimirksniu išgraibsto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Junda: 05 gegužės 2010 - 22:52
QUOTE(Junda @ 2010 05 05, 23:48)
Kiek laiko verdat stirnieną, jei supjaustyta gabaliukais? (Noriu vaikui duoti.)



čia toks neatsakomas klausimas. Žiūrint kur virsi - greitpuodyje ar paprastam puode, kokiaks gabaliukais pjaustyta, jaugo gyvūno mėsa ar ne...
pamatysi kada išvirs, mėsytė taps minkšta 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jeta: 06 gegužės 2010 - 10:29
QUOTE(Jeta @ 2010 05 06, 10:28)
čia toks neatsakomas klausimas. Žiūrint kur virsi - greitpuodyje ar paprastam puode, kokiaks gabaliukais pjaustyta, jaugo gyvūno mėsa ar ne...
pamatysi kada išvirs, mėsytė taps minkšta  4u.gif


Aha, po 1,5 val buvo minkštutėlė smile.gif Paprastam puode viriau uždengtam, ant labai mažo karščio (indukcinės 3). Anksčiau pamenu virdavau 3 val. ir vis tiek kietoka būdavo. Gal dėl to, kad jau šaldyta būdavo. Gabaliukai nu sakykim 2x2 cm.
Atsakyti
Man ir šaldyta minkšta gaunasi ax.gif Pamarinuoju biški, jei senesnis gyvuliukas, bet tik be acto - aliejuje, prieskoniuose, česnako biški, citrinos sulčių, sojos ir medaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2010 05 06, 10:50)
Man ir šaldyta minkšta gaunasi  ax.gif Pamarinuoju biški, jei senesnis gyvuliukas, bet tik be acto - aliejuje, prieskoniuose, česnako biški, citrinos sulčių, sojos ir medaus  4u.gif


Aš vaikui verdu, tai be nieko duodu, jokių prieskonių nereik.

O sakykite koks garnyras labiausiai tinka prie keptos orkaitėj stirnienos? Vakar perskaičiau daugybę receptų, tai visko radau, bet nemoku pasirinkt. Šiandien su svečiais valgysim, tai manau su bulvių koše pateikti. O spanguolių uogienė tinka?
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2010 05 06, 11:47)
Aha, po 1,5 val buvo minkštutėlė smile.gif Paprastam puode viriau uždengtam, ant labai mažo karščio (indukcinės 3). Anksčiau pamenu virdavau 3 val. ir vis tiek kietoka būdavo. Gal dėl to, kad jau šaldyta būdavo. Gabaliukai nu sakykim 2x2 cm.


nu joooo.,,,

greitpuodyje greiciau.

apie litra vandens, tuomet groteles s sieteliu kuremia mesos gabaliukai. ale garuose gaunasi. galima ir galkutes sudeti. 15-20min. nuo maksimalaus garu kiekio susidarymo.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2010 05 06, 11:47)
Aha, po 1,5 val buvo minkštutėlė smile.gif Paprastam puode viriau uždengtam, ant labai mažo karščio (indukcinės 3). Anksčiau pamenu virdavau 3 val. ir vis tiek kietoka būdavo. Gal dėl to, kad jau šaldyta būdavo. Gabaliukai nu sakykim 2x2 cm.

oho kaip ilgai verdat stirniena blink.gif g.gif bent per nakti palaikykit itrinta su alyvuogiu aliejum ir ji tikrai bus minkstesne ir nereiks virti taip ilgai kad suminkstetu schmoll.gif jei vaikui duodat tai nereiks jokiu prieskoniu.
as stirna verdu tik kokiom 10min ilgiau nei kiauliena thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, o kaip jums sekasi stirnieną doroti? Vakar gal 1,5h žaidžiau, kol paruošiau mėsą mirkymui, marinavimui wacko.gif Šiandien net ranką skauda ir patinusi. Tai buvo pirmas kartas, gal kitus sykius bus truputį lengviau. Bet visvien tas dorojimo procesas gana sudėtingas. Sunkiai sekėsi lupti plėves. Jos slidžios, tai bandant pjaut, slysta iš rankų. Buvo dar ten tokių kruvinų tokių kaip gleivių, kurias nuimt sekėsi dar sunkiau nei tas plėves. Gal galit pasidalint sava patirtim ar duot kokių patarimų kaip lengviau susitvarkyt su ta mėsa? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sangre_azul @ 2010 05 20, 15:20)
Merginos, o kaip jums sekasi stirnieną doroti? Vakar gal 1,5h žaidžiau, kol paruošiau mėsą mirkymui, marinavimui wacko.gif Šiandien net ranką skauda ir patinusi. Tai buvo pirmas kartas, gal kitus sykius bus truputį lengviau. Bet visvien tas dorojimo procesas gana sudėtingas. Sunkiai sekėsi lupti plėves. Jos slidžios, tai bandant pjaut, slysta iš rankų. Buvo dar ten tokių kruvinų tokių kaip gleivių, kurias nuimt sekėsi dar sunkiau nei tas plėves. Gal galit pasidalint sava patirtim ar duot kokių patarimų kaip lengviau susitvarkyt su ta mėsa? 4u.gif


A6 irgi ilgai darinėju, bet tam labai tinkamas filevimo peilis, dar pasitelkiu ir skalpelius 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2010 05 20, 16:25)
A6 irgi ilgai darinėju, bet tam labai tinkamas filevimo peilis, dar pasitelkiu ir skalpelius  4u.gif  4u.gif  4u.gif


Neturiu tokių, bet kitąsyk gal tada pamėginsiu su siaurom ašmenim peiliu. Tvarkiau su mėsiniu, tuo diiiiiiideliu peiliu, tai gal nelabai tinkamas g.gif
Atsakyti