Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IV

QUOTE(Upytė @ 2006 10 16, 13:40)
Labux

tai va - sestadieni Kazanavicius surase litalinja atsakymu ir nusiunte pas Beisa (t.y. dave jo tel). Sian pasiskambinau, tai paklausiau, kad galeciau tiketis buti papjauta?  lotuliukas.gif Tai paskae, kad tik apie vasario men  doh.gif Mama mija, as tiek neislauksiu...Noriu cia ir dabar  biggrin.gif Be to, bijau, kad dar oftalmopatija vienai akiai prasideda (tokia negraziai patinus), sakiau Kzanaviciui, tai sake tvarkysim po operacijos. Tai jeigu jos laukt reiks 4 men, tai visai akys isvirs? Tai kad dar abi, o dabar tik viena... Man taip baisu darosi, tik su ta mintim ir gyvenu... Kas bus?
Tai sian pas savo senaja daktarka nuvariau, pasiskundziau, isliejau siela, dar pasakiau kad ja "isdaviau". Tai ji man nedelsiant israse hormonu, kurie stabdo ta akiu virtima (prednizolono pakaitala, nuo kurio ne taip storejama). Ar kuri geret?

Na va, issiliejau, labai jau man liudna... verysad.gif

Tiesa, mano gydytoja rekomendavo operuotis Raudonam kryziu (vilniuje) pas ...neprisimenu pavardes  doh.gif Gal kas ka giordejot?

Sveikute,

Pas mane oftalmopatija jau beveik 3 metai. Abi akys didelės, bet viena truputį didesnė už kitą. Dabar tikrai džiaugiuosi, kad akinius nešioju, nors truputį paslepia tas mano vargšeles akytes. Prednizolono pakaitalas tai gal medrolis? Gėriau ir vieną ir kitą. Bet kad nors kiek apstabdytų tą procesą reikia labai nemažų dozių. Man truputį padeda, bet tik laikinai. Aš ir ligoninėj porą kartų gulėjau. Daro plazmoferezes, girdo arkliškas dozes prednizolono ir vistiek stebuklų nevyksta. O kaip tau Kazanavičius žadėjo akis "tvarkyti"? Aš tai jau nebežinau ko griebtis ir ką daryti.
Na, atrodo, nelabai pavyko paguosti. Bet nenusimink ir nesijaudink, viskas bus gerai. Išsikapstysim 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ačiū merginoms už palaikymą.Berte,nepergyvenk-tokių kaip aš būna nedaug(pats Baranauskas sakė,taip pat sakė,kad galiu važiuoti ir n kartų,bet gali nepadėti-sakė žiūrės į tyrimus:liepė pasidaryti Tg)Tai gi berte,tau tikrai taip nebus.O dėl to jodo -aš irgi nutariau pasiklausti Kazanavičiaus,bet eisiu jau vėliau.Tik žinau, negalima naudoti vitaminų kur yra jodo.Bet tai irgi reikia paklausti.Gal to jodo ten nedidelė dozė,bet man kažkaip užkliuvo ta anotacija.Jei neišmetei-pasiskaityk,Joliuke.Ten ir rašo ,kad reikia atkreipti dėmesį ar kažkas pan.Na gal tai visai ir nesvarbu.Žuvį juk valgome,bet negalvojame apie jodą.
Atsakyti
Aciu, Hedera, uz "paguoda" biggrin.gif Na, gal as dar per anksti stresuoju, vizualiai dar nieko nesimato, tik patinus ta akyte, nors siaip ji visada truputi kitokia.
Tokiais atvejais visda galvoju, kad tai tokia gyvenimo smulkmena... Svarbu pats esi daugmaz sveikas ir vaikai tavo neserga jokiomis baisiomis ligomis. Nes kiek pasaulyje nelaimiu, kad mano kitokia akis tikrai ne tragedija. be to, savo vaikams vistiek busiu pati graziausia mama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija.ss @ 2006 10 17, 12:08)
Ačiū merginoms už palaikymą.Berte,nepergyvenk-tokių kaip aš būna nedaug(pats Baranauskas sakė,taip pat sakė,kad galiu važiuoti ir n kartų,bet gali nepadėti-sakė žiūrės į tyrimus:liepė pasidaryti Tg)Tai gi berte,tau tikrai taip nebus.O dėl to jodo -aš irgi nutariau pasiklausti Kazanavičiaus,bet eisiu jau vėliau.Tik žinau, negalima naudoti vitaminų kur yra jodo.Bet tai irgi reikia paklausti.Gal to jodo ten nedidelė dozė,bet man kažkaip užkliuvo ta anotacija.Jei neišmetei-pasiskaityk,Joliuke.Ten ir rašo ,kad reikia atkreipti dėmesį ar kažkas pan.Na gal tai visai ir nesvarbu.Žuvį juk valgome,bet negalvojame apie jodą.

labas, Silvija.ss, na, Dieve duok, kad visoms viskas butu gerai, gal ir ne is pirmo karto, nors is ketvirto. Silvija.ss, o kiek laiko tu negeri teroksino pries joda? As skaiciau (ir kalbejausi su gydytojais, taip pat ir su Baranausku), kad teroksinas is organizmo pasisalina mazdaug per 6-7 savaites. Ligoniams tuo laiku skiria Cynomel, kuris padeda tuo metu, o jis pasisalina is organizmo per pora savaiciu. Deja, Lietuva neturi uzsakiusi sito vaisto, kaip man Baranaiskas sake "mes gi ubagai". O Cytomel pigus, pranzuciskas vaistas. Gal vertetu pasitarti/pasidometi: gal tau organizmas geriau issivalytu ir geriau joda priimtu. Na, cia tik pasamprotavimai, bet kai beda, apie viska pagalvoji.
Sekmes, laikykis

Atsakyti
QUOTE(bertė @ 2006 10 17, 12:25)
labas, Silvija.ss, na, Dieve duok, kad visoms viskas butu gerai, gal ir ne is pirmo karto, nors is ketvirto. Silvija.ss, o kiek laiko tu negeri teroksino pries joda? As skaiciau (ir kalbejausi su gydytojais, taip pat ir su Baranausku), kad teroksinas is organizmo pasisalina mazdaug per 6-7 savaites. Ligoniams tuo laiku skiria Cynomel, kuris padeda tuo metu, o jis pasisalina is organizmo per pora savaiciu. Deja, Lietuva neturi uzsakiusi sito vaisto, kaip man Baranaiskas sake "mes gi ubagai". O Cytomel pigus, pranzuciskas vaistas. Gal vertetu pasitarti/pasidometi: gal tau organizmas geriau issivalytu ir geriau joda priimtu. Na, cia tik pasamprotavimai, bet kai beda, apie viska pagalvoji.
Sekmes, laikykis

Man Baranauskas liepė tik tris savaites prieš jodą nutraukti tiroksiną g.gif tai gal jis greičiau pasišalina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2006 10 17, 13:29)
Man Baranauskas liepė tik tris savaites prieš jodą nutraukti tiroksiną g.gif tai gal jis greičiau pasišalina g.gif

Tikiuosi, kad gi jie zino, ka daro - tiek metu gydo. Kitame www. radau, kad tyroksinas pasisalina is organizmo per 5 savaites. Taigi nuomoniu yra visokiu. As siomis dienomis konsultuosiuos su medikais, parasysiu, jei ka idomaus ir naujo isgirsiu. Sekmes visoms
Atsakyti
Tiramisu, ar tu vilniete? Kiek pamenu, tu sakei, kad uzsirasei operacijai... Pas ka operuosies?
Atsakyti
BARONE, o tu irgi pirma karta ruosiesi jodo procedurai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 17 spalio 2006 - 13:59
QUOTE(bertė @ 2006 10 17, 14:56)
BARONE, o tu irgi pirma karta  ruosiesi jodo procedurai?

Taip, važiuosiu pirmą kartą 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Nezinau, ar jau rasiau, bet pasidarykit nestumo testa pries joda mirksiukas.gif
Kad nepasikartotu mano klaida doh.gif
Laikykites.
O tris savaites negerti tiroxsino pries joda liepia visom.
Atsakyti
labai suprantu tave silvija.ss g.gif bet siulyciau tau dar pasikonsultuoti su kitu gydytoju kadangi pas mane yra likes uz krutinkaulio 4cm. mazgas o kazanavicius mate virs2cm. ir norejo iskart mane operuoti antra karta ir siusti jodui nors po pirmos operacijos buvo praejas tik menesis verysad.gif bet as is tos baimes lekiau dar pas kelis gydytojus ir jie man pasake kad cia nei operacija nei tas jodas nereikalingi thumbup.gif nes tas mazgas yra nepiktybinis o reikia tiktai sekti kas kiek laiko mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū už rūpestį.Raski,būtinai nueisiu pas Kazanavičių.Berte,aš negėriau tiroksino tris savaites prieš jodą.Pirmą kartą kiek silpniau jaučiausi,o kitus-normaliai,didelio skirtumo,kai negeriu-nejaučiu.Kad Baranauskas visada sakydavo negerti tris savaites.O po jodo,kai grįšti namo -iš karto pradedi gerti tiroksiną.Visoms sėkmės.
Atsakyti