Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IV

QUOTE(Teressa @ 2006 09 21, 11:34)
Labas rytas 4u.gif

ačiū už sveikinimus 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Žiūriu dabar į savo siuntimus kraujo tyrimams. Tai vienas yra pilnam bendram kraujo tyrimui, kitas TTH, FT3, FT4 ir anti TPO. O trečias kepenų fermentams AST, ALT, ŠF ir bilirubinui ištirti.
O kai jus siunčia koius kraujo tyrimus daro?

Šaunu, Teressa, kad tau viskas gerai. Aš negaliu pasidalyti patirtimi, nes man dar nieko nedarė. Manes dar laukia pirmas jodas... sekmes
Atsakyti
QUOTE(Russne @ 2006 09 20, 12:31)
Nu gi sveikinimai didžiausi thumbup.gif  thumbup.gif

O dėl kaklo storumo, tai jis pas mane nėra kažkoks baisiai storas, na bet kai prieš operaciją stiuma t.y. tokia "baranka" aplink kaklą buvo, tai ji tik truputį sumažėjo, bet visai neišnyko kažkaip g.gif

Va va kaklo storumas ir mane baisiai nervina. Kai skydl. buvo labai padidėjusi, tai aš dar suprantu, kodėl jis storas. O dabar po visų jodų ji gerokai pamažėjo, bet, kaip tu sakai "baranka" vis tiek yra.
Man golfai ir skarelės visokios jau taip atsibodo, kad nebegaliu. Bet pliku kaklu nedrįstu vaikščioti, baisiai kompleksuoju blush2.gif blush2.gif O aš taip mėgstu (gal jau derėtų sakyti mėgau) gilesnes iškirptes...
Atsakyti
Reiskias pas mane taip nera, nors visi daktarai man uz jo "ciumpa".

Teressa, sveikinu 4u.gif pamenu ta jausma pati, lyg naujai gyvent pradejau.
Atsakyti
Sveikos merginos,
Papildysiu ir as jusu gretas. Jau dvi sav. kai isoperuota visa skydliauke (buvo auglys, pradzioje pries operacija punkcija rode gerybinis, po operacijos suzinojau, kad pasalino visa skydliauke, nes operacijos metu atliktas tyrimas parode piktybini. Tiesa, issamu atsakyma (piktyb. ar ne) suzinosiu rytoj, taciau korteleje diagnoze - vezys.) Teko po operac. daryti skenograma, pati savo akimis maciau, kad yra like lasteliu (toje puseje, kur buvo auglys), tad ko gero rytoj isgirsiu atsakyma, kad teks vaziuoti radiojodui. Liudna, nes dar neturiu vaiku, neisivaizduoju, ar galesiu paskui susilaukti sveiko. Noreciau jusu merginu, kurios nebeturite skydlaiukiu, paklausti, kaip jusu bendra sveikata? Ar turite kokiu ginekologiniu problemu (cistu ir kt), kurios aptiktos po operacijos? Ir dar: ar yra kokia eile registruotis radiojodui?
Aciu.
Atsakyti
Šiandien pasidariau echoskopiją, tai Tfu *3 mazgelių nerado, bet pats bendras vaizdelis, kaip pasakė gydytojas, prašosi radiojodo terapijos. Kol kas maitinu leliuką, tai matyt dar nesidarysiu. Bet ir šiaip bijau šios terapijos dėl bendros organizmo reakcijos į radiaciją ir darėl to, ar po to nebus problemų pastoti bei išnešioti sveiką vaikiuką.
Gal kuri girdėjoti ką nors apie tai iš tikrų istorijų?
Atsakyti
QUOTE(Vicci @ 2006 09 22, 00:20)
Šiandien pasidariau echoskopiją, tai Tfu *3 mazgelių nerado, bet pats bendras vaizdelis, kaip pasakė gydytojas, prašosi radiojodo terapijos. Kol kas maitinu leliuką, tai matyt dar nesidarysiu. Bet ir šiaip bijau šios terapijos dėl bendros organizmo reakcijos į radiaciją ir darėl to, ar po to nebus problemų pastoti bei išnešioti sveiką vaikiuką.
Gal kuri girdėjoti ką nors apie tai iš tikrų istorijų?

Pasiskaityk berods II temą apie skydliaukės problemas, ten fatali savo istoriją buvo aprašiusi kaip susilaukė vaikučio. O gal ji nepasididžiuos ir dar kartą papasakos g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kaija @ 2006 09 21, 22:56)
Sveikos merginos,
Papildysiu ir as jusu gretas. Jau dvi sav. kai isoperuota visa skydliauke (buvo auglys, pradzioje pries operacija punkcija rode gerybinis, po operacijos suzinojau, kad pasalino visa skydliauke, nes operacijos metu atliktas tyrimas parode piktybini. Tiesa, issamu atsakyma (piktyb. ar ne) suzinosiu rytoj, taciau korteleje diagnoze - vezys.) Teko po operac. daryti skenograma, pati savo akimis maciau, kad yra like lasteliu (toje puseje, kur buvo auglys), tad ko gero rytoj isgirsiu atsakyma, kad teks vaziuoti radiojodui. Liudna, nes dar neturiu vaiku, neisivaizduoju, ar galesiu paskui susilaukti sveiko. Noreciau jusu merginu, kurios nebeturite skydlaiukiu, paklausti, kaip jusu bendra sveikata? Ar turite kokiu ginekologiniu problemu (cistu ir kt), kurios aptiktos po operacijos? Ir dar: ar yra kokia eile registruotis radiojodui?
Aciu.

Labas, Kaija, uzjauciu, bet sveika prisijungusi, tikekimes, visoms bus viskas gerai.
Man visa skydliauke isoperavo pries daugiau ne menesi su tokia pacia diagnoze ir dar isisenejusi. Jauciuosi siaip sau, gal daugiau veikia psichologinis faktorius - visur jauciu visokiu skausmu, ypac gerkleje. Daug baimes. Man jodas paskirtas lapkricio 2 d. Kiek suprantu, yra eiles, nes limituotas vietu skaicius, reikia tartis su chirurgu ir dr. Baranausku.
Sekmes, laikykis
Atsakyti
QUOTE(kaija @ 2006 09 21, 20:56)
Sveikos merginos,
Aciu.

Sveikute. Man piktybinį mazgą išoperavo vasario mėnesį, pakako 2 jodo terapijų, nos skydliaukės irgi nemažai buvo likę. Dabar jaučiuosi neblogai. O dėl vaikučių, tai aš irgi dar negimdžiau ir labai tikiuosi ateity susilaukti sveikų vaikučių. Gal pirmadienį eisiu pas ginekologę, kad pažėtų ar jodo terapijos kaip nors nepaveikė. Tikiuosi, kad viskas bus gerai. tada pusmetėlį palauksiu ir gal startuosim gamybą tongue.gif Žodžiu tikiuos paties geriausio ir tau to paties linkiu 4u.gif
Atsakyti
Dekui Bertei ir Joliukei.
Treciadieni pabandysiu pakliuti pas Baranauska.
Siaip po operacijos jauciuosi labai gerai, praktiskai kaip nieko ir nebutu buve. Tikekimes, kad tas radiojodas nepakenks musu busimiems vaikiukams ir jie gims sveiki bei grazus biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes.
Bus tu leliuku ir su jodu ir be jo.
Kai maziuka vedziau pas logopede, tai ji, visai rimtai, sake, kad po mamu jodo terapijos labai protingi vaikuciai gimsta.
Nezinau, kaip del to proto, bet pasiutimo tikrai daug.
Man atrodo ateiti daug geniju turesim.
Atsakyti
QUOTE(fatali @ 2006 09 22, 23:50)
Sveikutes.
Bus tu leliuku ir su jodu ir be jo.
Kai maziuka vedziau pas logopede, tai ji, visai rimtai,  sake, kad po mamu jodo terapijos labai protingi vaikuciai gimsta.
Nezinau, kaip del to proto, bet pasiutimo tikrai daug.
Man atrodo ateiti daug geniju turesim.

na, jei tai tiesa, tai sprendžiant iš to, kad sergančių skydliaukės ligomis tik didėja, tai mažųjų genijų turėtų pasipilti kaip žirnių biggrin.gif
Atsakyti
Labutis smile.gif Gal galetu kuri pasakyti kur atlieka tyrima TG.Ir kiek kainuoja smile.gif
Atsakyti