Labas visoms likimo draugems
Jungiuosi ir as prie jusu

Visas 4 temas peskaiciau nuo A iki Z, zinute zinuten, kad ko svarbaus nepraleisciau ir turiu padekoti Jums kad Jus esate, kad dalinates savo patarimais, drasinate viena kita
As sergu tyreotoksikoze jau lygiai keturis metus, turiu difuzine toksine skydliauke, autoimunini tireoidita (tikiuosi teisingai parasiau). Paprastai tariant skydliauke pas mane hiperaktyvi

. Antra karta gydausi vaistais - buvo puses metu pertrauka kai vaistu man nereikejo. Bet ana geguzi del sudurniavusios sirdeles supratau, kad reikia kuo skubiau vel pas endokrinologus. Tik antra karta skydliauke zymiai sunkiau pasiduoda gydymui, reikia zymiai didesniu vaistu doziu. O kas blogiausia tai tik sia savaite supratau, kodel pas mane nuo vasaros skrandis pradejo streikuoti

Ogi nuo arklisku metizolio doziu - po 6, po 8 tableteles ryjau kelis menesius.. Gruodzio menesi lyg prie dvieju sustojau, bet gydytojos paprasiau pabandyti vaistus pakeisti. Issiprasiau siaip ne taip Propycil'io... Pradejau gerti nuo gruodzio pabaigos, ir ka jus manot - o gi mano skrandis kaip ir sveiksta

Vis reciau jauciu skausmus, tai todel ir padariau isvada, kad skrandi man gerokai paede metizolis

Tikiuosi kad tai ir buvo priezastis, nes kitos man nerado, nezinojo nuo ko ir kaip gydyti
Nebandziau tyrozolio, gal jis irgi maziau skrandziui kenkia? Propicili tai teko jau anksciau vartoti, todel ir prasiau jo. Tikiuosi kad su juo geriau seksis skydliauke raminti.
Gydausi Santariskiu konsultacineje poliklinikoje. Kas del endokrinologu patirties skydliaukiu gydyme, tai paprastose rajonu poliklinikose is tiesu endokrinologai daugiau diabeta gydo. Pazistamas medikas patare is karto prasyti siuntimo i Santariskes. Taip ir padariau.
Tiesa, kam aktualu - jau esant hiperaktyviai skydliaukei po 11 menesiu gydymosi as pastojau ir, aciu Dievui, sekmingai isnesiojau savo leliu. Visa nestuma aisku geriau propycil. Savo laiku as ilgai ieskojau informacijos siuo klausimu, taciau apie pastojima esant skydliaukes disfunkcijai niekur neradau. Radau medziagos tik apie tai, kad pastojus gali sutrikti skydliaukes veikla, ir hiperaktyvios skydliaukes atveju geriausiai tinka Propiltiouracilis (pas mus firminis pavadinimas Propicil) ir dar kazkoks vaistas, kurio Lietuvoje nera.
Tai tiek pirmam kartui. Sekmes visoms!