Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IV

QUOTE(Joliuke @ 2007 01 09, 13:14)
Jei yra galimybė tegul nueina privačiai, viskas vyksta gan greitai ir kokybiškai. jei reikės kokios rekomendacijos rašyk, rekomenduosiu savo gydytoją mirksiukas.gif

Aciu uz pagalba.Mama man pazadejo pasisakmbinti savo gydytojai ir bandyti tartis.Jai artimiausias miestas Panevezys.Gal kas zino gera gydytoja?Cia tuo atveju jei nesusitaras.O kiek duoda gydytojams pvz.:Jei priimtu poliklinikoje,po darbo valandu?Juk cia jau "privati" konsultacija g.gif Mama galvoja apie 50lt.
Baisu man pagalvojus apie tuos kysius.Suprantu,kad mama be operacijos neapsieis.Tik laiko klausimas.
Atsakyti
Joliuke,nebevažiuoju jodo,nors turėjau dar kartą važiuoti.Ačiū bertei už protingus patarimus.Pasidariau tg ir po Naujų metų nuvažiavau pas Baranauską,tai jis ir pasakė ,kad nebereikia.Nors buvo užrašęs 4 kartui.Tai va ,koks lygis.Nežinau ar tau verta važiuoti į Vilnių,nes tą patį daraisi Kaune.Man Baranauskas taip ir pasakė:darykis Kaune.Bet spręsti tau.
Atsakyti
QUOTE(silvija.ss @ 2007 01 09, 17:29)
Joliuke,nebevažiuoju jodo,nors turėjau dar kartą važiuoti.Ačiū bertei už protingus patarimus.Pasidariau tg ir po Naujų metų nuvažiavau pas Baranauską,tai jis ir pasakė ,kad nebereikia.Nors buvo užrašęs 4 kartui.Tai va ,koks lygis.Nežinau ar tau verta važiuoti į Vilnių,nes tą patį daraisi Kaune.Man Baranauskas taip ir pasakė:darykis Kaune.Bet spręsti tau.

Tai jau nebereikia tau jodo clap.gif . Sveikinu 4u.gif
Važiuot į Vilnių žadu todėl , kad net nežinau kokie tyrimai ten laukia? Negi tie patys TTH ir Tg? g.gif Tai gal rimtai neapsimoka g.gif Šiaip ar taip gal nors kartą reiks nuvažiuoti. Maža kas
Atsakyti
Ačiū,J 4u.gif ,man atrodo ten daro tik TG,kitų tyrimų man atrodo nedaro.Bet tik mantaip atrodo,nes Baranauskas taip ir sakė:darytis Kaune ir stebėti.Bet čia mano nuomonė.
Atsakyti
o man Baranauskas pasakė, arba gydaisi čia ir tiki manim, arba gydaisi pas savo endokrinologę ir čia nesirodai blush2.gif Endokrinologai tik debetą cukrinį mokagydyt, o aš vėžį gydau blink.gif smile.gif Nu žodžiu, savo stiliuje vyriškis smile.gif Tai ir laukiu dabar vasaros, kai pas jį važiuot reikės doh.gif Ta prasme, jis pyksta, jei vaistus ne pagal jį geri. Bet kažin ar ne per retai tik kas metus tyrimus darytis g.gif Nes jis man liepia kas metai pas jį lankytis.
Sveikos sulaukusios Naujų metų, džiugu, kad visos pakankamai sveikos thumbup.gif drinks_cheers.gif Kas po operacijų, kas prieš, bet vistiek kapstomės kažkaip smile.gif Svarbu optimistinės nuotaikos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Russne: 09 sausio 2007 - 21:14
QUOTE(silvija.ss @ 2007 01 09, 20:54)
Ačiū,J 4u.gif ,man atrodo ten daro tik TG,kitų tyrimų man atrodo nedaro.Bet tik mantaip atrodo,nes Baranauskas taip ir sakė:darytis Kaune ir stebėti.Bet čia mano nuomonė.

na, pirmą kart nuvažiuosiu, o paskui žiūrėsim. man dar tik vasario pabaigoj reikia pas jį pasirodyt. Rusne, Fatali, gal galit pasakyt kokius tyrikus ten daro Baranauskas? Ar tik kraują ar ir dar ką nors tiria?
Atsakyti
QUOTE(silvija.ss @ 2007 01 09, 17:29)

Buvau lapkričio mėnesį pas Kazanavičių, padarė tg tyrimą ir sakė, kad neranda jokių vėžinių ląstelių. Tai mažu ir man nebereik radiojodui pas Baranauską?
vat cekava, ar nepasius ponas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2007 01 09, 21:14)
na, pirmą kart nuvažiuosiu, o paskui žiūrėsim. man dar tik vasario pabaigoj reikia pas jį pasirodyt. Rusne, Fatali, gal galit pasakyt kokius tyrikus ten daro Baranauskas? Ar tik kraują ar ir dar ką nors tiria?

man tai tik paėmė kraują ir liepė po mėn pasiskambinti dėl atsakymo g.gif Kai pasiskambinau, pasakė, kad viskas gerai ir tiek žinių. Užtrukau pas jį kokį pusvalandį smile.gif
Atsakyti
Labas visoms likimo draugems mirksiukas.gif

Jungiuosi ir as prie jusu 4u.gif Visas 4 temas peskaiciau nuo A iki Z, zinute zinuten, kad ko svarbaus nepraleisciau ir turiu padekoti Jums kad Jus esate, kad dalinates savo patarimais, drasinate viena kita thumbup.gif

As sergu tyreotoksikoze jau lygiai keturis metus, turiu difuzine toksine skydliauke, autoimunini tireoidita (tikiuosi teisingai parasiau). Paprastai tariant skydliauke pas mane hiperaktyvi blink.gif. Antra karta gydausi vaistais - buvo puses metu pertrauka kai vaistu man nereikejo. Bet ana geguzi del sudurniavusios sirdeles supratau, kad reikia kuo skubiau vel pas endokrinologus. Tik antra karta skydliauke zymiai sunkiau pasiduoda gydymui, reikia zymiai didesniu vaistu doziu. O kas blogiausia tai tik sia savaite supratau, kodel pas mane nuo vasaros skrandis pradejo streikuoti blink.gif Ogi nuo arklisku metizolio doziu - po 6, po 8 tableteles ryjau kelis menesius.. Gruodzio menesi lyg prie dvieju sustojau, bet gydytojos paprasiau pabandyti vaistus pakeisti. Issiprasiau siaip ne taip Propycil'io... Pradejau gerti nuo gruodzio pabaigos, ir ka jus manot - o gi mano skrandis kaip ir sveiksta g.gif Vis reciau jauciu skausmus, tai todel ir padariau isvada, kad skrandi man gerokai paede metizolis verysad.gif Tikiuosi kad tai ir buvo priezastis, nes kitos man nerado, nezinojo nuo ko ir kaip gydyti unsure.gif
Nebandziau tyrozolio, gal jis irgi maziau skrandziui kenkia? Propicili tai teko jau anksciau vartoti, todel ir prasiau jo. Tikiuosi kad su juo geriau seksis skydliauke raminti.

Gydausi Santariskiu konsultacineje poliklinikoje. Kas del endokrinologu patirties skydliaukiu gydyme, tai paprastose rajonu poliklinikose is tiesu endokrinologai daugiau diabeta gydo. Pazistamas medikas patare is karto prasyti siuntimo i Santariskes. Taip ir padariau.

Tiesa, kam aktualu - jau esant hiperaktyviai skydliaukei po 11 menesiu gydymosi as pastojau ir, aciu Dievui, sekmingai isnesiojau savo leliu. Visa nestuma aisku geriau propycil. Savo laiku as ilgai ieskojau informacijos siuo klausimu, taciau apie pastojima esant skydliaukes disfunkcijai niekur neradau. Radau medziagos tik apie tai, kad pastojus gali sutrikti skydliaukes veikla, ir hiperaktyvios skydliaukes atveju geriausiai tinka Propiltiouracilis (pas mus firminis pavadinimas Propicil) ir dar kazkoks vaistas, kurio Lietuvoje nera.

Tai tiek pirmam kartui. Sekmes visoms!
Atsakyti
labas visoms, su Naujaisiais, ir kad butu kuo maziau bedu...

http://www.sam.lt/im.....(i dalis).pdf

Merginos, as cia radau Baranausko straipsni apie TG ir pan., ypac aktualu toms, kurioms operuota Ca. Mat paskaiciau forume diskusijas apie joda ir vaziavima pas Baranauska, taigi noriu pasidalyti savo supratimu. Mano galva, visiems po operacijos lieka skydliaukes daleliu, kokios jos - piktybines ar ne - ir parodo Tg. Taigi jodas naikina tas skydliaukes daleles, tuo paciu, suprantama, ir piktybines. Bet jeigu Tg mazas arba 0, vadinasi reikia tik stebeti, o nesinuodinti jodu. Apie normas irgi kazkur skaiciau, galesiu paieskoti www ir persiusti, jeigu idomu. Manau, musu gydytojai apsidraudzia del Ca, skirdami daug jodo, o pasekmes - dzin. Na, bet negaliu garantuoti, kad esu teisi. Spresti reikia kiekvienai savo atsakomybe.
Sekmes visoms.
Atsakyti
Sveikutės

m a m a, mes pažįstamos iš gruodinukų. Anksčiau aš buvau Mildelė. Tai pasirodo, mudvi abidvi turim tą pačią bėdą smile.gif Tik va aš jau išsioperavau, be to, didesnį gydymosi stažą turėjau biggrin.gif Beje, pas kokį gyd Santariškėse vaikštai?

Berte, ar gauni mano žinutes? Nes man atrodo, kad negauni. Nes nuo gruodžio vid Tau 3 žinutes parašiau į tavo meilą, kažkaip atrodo nesureaguoji ax.gif
Kaip tu pati jautiesi?

Ryt aš kulniuju į Santariškes pas Kriaučiūnienę, gal kas ką žinot apie ją? g.gif
Akys sėkmingai tinsta (na gal daugiau ne , bet tokios patinę ir jautrios), nepatinka man. Bet viena gyd (ne endo) sakė, kad taip gali būtoii nuo per mažos tyroxino dozės.

Būkite sveikos 4u.gif Matau, kad kapstotės , labai džiugu 4u.gif
Atsakyti
[quote=Upytė,2007 01 10, 19:10]
Sveikutės

Berte, ar gauni mano žinutes? Nes man atrodo, kad negauni. Nes nuo gruodžio vid Tau 3 žinutes parašiau į tavo meilą, kažkaip atrodo nesureaguoji ax.gif
Kaip tu pati jautiesi?

Labas, Upyte, tik vakar gavau viena, kitos kazkur eteryje ... pakartok, jeigu neistrynei, siomis dienomis 'sureaguosiu' bigsmile.gif sveik, neliudek, ir neisgyvenk del akiu - tikrai pasitaisys, dar labai mazai laiko po operacijos, organizmui toks didelis kruvis, prisitaikys po truputi.
Atsakyti