QUOTE(alvara @ 2007 03 17, 20:50)
Man graikiška virtuvė, tai niam, niam
Nė dienos neapsiėjom be graikiškų salotų-
Choriatiki Salata, labai patiko tepama ant duonos masė-
Sadziki (sahd- zee -key): jogurtas, agurkai, česnakai, druska. Ir jų yra labai daug rūšių. Kepti kalmarų žiedai,
Mousaka-bulvių, svogūnų, kiaušinių apkepas.
Na o jau
cafe-frappe (kažkas panašaus kaip šalta kava) tai gelbėjo nuo karščio ir nuovargio. Gėrėm kasdien, labai jau patiko.
Būtina paragauti: -
anyžinė degtinė Ouzo su ledu-labai tonizuoja.
Turiu įvairiausių graikiškų patiekalų sąrašą, jei domina, galiu atsiųst, nes toks nemenkas.
O skaniausia man buvo tik
Santorinio saloje kepami pomidorų kotletukai -
Domatokeftedes (tho-mah-toh-kef- teh -des) . Bet kiek mes jų ieškojom, kol radom, kaip didžiausio deficito. Dviejuose miesteliuose nebuvo, na o trčiam po paieškų radom.
alvara, iš kur tu tuos pavadinimus kopinai?
nuo kada Tzadziki pavirto į Sadziki?
ir nuo kada Mousakas pasidarė bulvių, svogūnų, kiaušinių apkepas?

Mousakas - tai baklažanų, faršo, bulvių (visai nebūtina), ir bešamelio apkepas..
žiūrėk linką mano paraše, ten yra daug graikiškos virtuvės patiekalų
aš laaabai daug gaminu pati graikiškų valgių, taigi, jei ką, prašom klaust.. jau beveik specė

--------
22