Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 03 10, 16:06)
  nes su mašina lyst į miestą man ten yra košmaras...  blink.gif  patyliu apie jų parkavimą arba vidury kelio paliktą mašiną ir įjungtą avarinį, reiškiantį "tuoj grįšiu" doh.gif

lotuliukas.gif As baisejausi ir piktinausi tuo is pradziu, sakiau kas cia per neatsakingumas sitaip masina palikti, o graikai nesuprato - "taigi pietu metas, zmogus valgyt norejo" bigsmile.gif Tipo nieko neatsitiks jei palauksi, kur cia skubet doh.gif Jei vairuociau ir masina parkuociau Lietuvoj graikisku stilium, turbut po poros dienu rasciau visa subraizyta ir apkaisiota grasinanciais rasteliais biggrin.gif
O del dviraciu - ar yra kur juos palikti tarkim einant i kavine ar parduotuve? Niekas nenuknistu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2007 03 10, 16:14)
lotuliukas.gif As baisejausi ir piktinausi tuo is pradziu, sakiau kas cia per neatsakingumas sitaip masina palikti, o graikai nesuprato - "taigi pietu metas, zmogus valgyt norejo" bigsmile.gif Tipo nieko neatsitiks jei palauksi, kur cia skubet doh.gif Jei vairuociau ir masina parkuociau Lietuvoj graikisku stilium, turbut po poros dienu rasciau visa subraizyta ir apkaisiota grasinanciais rasteliais biggrin.gif
O del dviraciu - ar yra kur juos palikti tarkim einant i kavine ar parduotuve? Niekas nenuknistu? blush2.gif

dėl parkavimo aš piktinausi ir iki šiol piktinuosi... nu negaliu aš niekaip priprast prie to, kad galvojama tik apie savo sėdimąją.. unsure.gif
o dėl dviračių, aš visad palikdavau prie pardės, nerakintą bigsmile.gif ir iki šiol visad radau.. thumbup.gif tfu-tfu-tfu..o dviratis tikrai neprastas, kalnams skirtas... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 10 kovo 2007 - 16:38
Graikams viskas siga-siga doh.gif

As jau renkuosi info biggrin.gif Graikas, kuris giriasi Kreta zinantis geriau uz pacius kretiecius, sako, kad graziausias miestas Agios Nikolaos, graziausias papludimys Falasarna (vakaruose), geriausia vieta "to relax" - Kaloi Limenes (pietuose), geriausia vieta "for fun" - Chania, ir eilini karta kategoriskai nusiteikes pries Iraklio, Chersonissos ir Malia g.gif Reiks gauti Kretos zemelapi ir viska kuo smulkiausiai susizymeti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 03 10, 16:06)
Na žinok biski paprieštarausiu dėl dviračių... ax.gif  dviračių takų kaipo tokių nemačiau ir aš, bet yra nemažai šaligatvių... tai aš jais važinėdavau, arba tiesiog pakele... mano maršrutai per dieną būdavo po 10-15 km... kažkurią dieną ir 20 numyniau... cool.gif  aišku, į autostradą arba šiaip didelį kelią būtų neprotinga lyst... o po miestą tai geresnio būdo važinėt aš neradau... nebent koks mopedukas dar... nemažai merginų mačiau ir jais važinėjančių thumbup.gif  nes su mašina lyst į miestą man ten yra košmaras...  blink.gif  patyliu apie jų parkavimą arba vidury kelio paliktą mašiną ir įjungtą avarinį, reiškiantį "tuoj grįšiu" doh.gif

Na aš čia norėjau pasakyti daugiau apie keliavimą dviračiu.Kaip susisiekimo priemonė tai mieste dviratis tikrai gerai thumbup.gif ,nes važinėja jie ten po miestą baisiai,palieka mašinas kur nori.Bet kur tu ten po 20 km numindavai,tai neįsivaizduoju g.gif .Mes labai norėjom dviračiais pasivažinėti,bet nesugalvojom kur.Tais jų keliais man kažkaip baisu buvo.O šaligatvių keliuose už miesto niekur nemačiau.
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2007 03 10, 16:51)

As jau renkuosi info biggrin.gif Graikas, kuris giriasi Kreta zinantis geriau uz pacius kretiecius, sako, kad graziausias miestas Agios Nikolaos, graziausias papludimys Falasarna (vakaruose), geriausia vieta "to relax" - Kaloi Limenes (pietuose), geriausia vieta "for fun" - Chania, ir eilini karta kategoriskai nusiteikes pries Iraklio, Chersonissos ir Malia g.gif Reiks gauti Kretos zemelapi ir viska kuo smulkiausiai susizymeti ax.gif

jo su šituo sigá-sigá (σιγά-σιγά), tai doh.gif mane iš kantrybės veda... aš dvigubai, jei ne trigubai per tą laiką nuveikiu... smile.gif
įdomu, kiek tas tavo graikas Kretoj kartų buvęs? ax.gif pasakyk vardą, gal tą patį pažįstam, nes ir aš vieną tokį žinau, kur skelbiasi visą Kretą išmaišęs.. bigsmile.gif lotuliukas.gif
Ο dėl Iraklio, tai tai vietinis didmiestis, pramoninis miestas, tai tikrai ten nieko gero, tik apsipirkt ten apsimoka važiuot, nes visuose tuose kurortiniuose miesteliuose viskas brangiau. O Malia ir Hersonissos tai viešbučių "kaimeliai" ir tiek... viena gatvė... apart turistų ten nieko nerasta.. ne sezono metu ten galima sakyt tuščia... unsure.gif

QUOTE(Karklas @ 2007 03 10, 18:00)
Na aš čia norėjau pasakyti daugiau apie keliavimą dviračiu.Kaip susisiekimo priemonė tai mieste dviratis tikrai gerai  thumbup.gif ,nes važinėja jie ten po miestą baisiai,palieka mašinas kur nori.Bet kur tu ten po 20 km numindavai,tai neįsivaizduoju  g.gif .Mes labai norėjom dviračiais pasivažinėti,bet nesugalvojom kur.Tais jų keliais man kažkaip baisu buvo.O šaligatvių keliuose už miesto niekur nemačiau.

na dviratis kaip keliavimo priemonė tai nelabai, sutinku.. drinks_cheers.gif nėra ten sąlygų tam.. deja...
o numindavau aš keliais, na tokiais mažesniais, po Agios Nikolaos apylinkes... rolleyes.gif keliu link Ierapetros esu ne kartą minus, tada senuoju Iraklio keliu (kol nebuvo autostrados dar), tada link Kritsá kaimelio... nu žodžiu yra kur... dabar irgi ruošiuosi ne mažai tuo užsiimt... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 10 kovo 2007 - 19:47
QUOTE(Shalimar @ 2007 03 10, 17:51)

O aš dėl Falasarnos labai suabejočiau g.gif , man ten gana uolėta pasirodė. Elafonisi visų giriami paplūdimiai, dar labai, labai Matala. Siaubas, kaip man ten patiko thumbup.gif thumbup.gif , o jūros spalva nenusakomo grožio wub.gif wub.gif
Žiūriu, kad reiks prisimint kelionių maršrutą ir paviešint tautai. 4u.gif
Mes taip pat iš pradžių rinkom medžiagą, na o Kretoj dar nusipirkom kelionių vadovą, tai radom dar daug įdomybių mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alvara: 10 kovo 2007 - 20:34
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 03 10, 19:37)
jo su šituo sigá-sigá  (σιγά-σιγά), tai  doh.gif  mane iš kantrybės veda... aš dvigubai, jei ne trigubai per tą laiką nuveikiu... smile.gif
įdomu, kiek tas tavo graikas Kretoj kartų buvęs?  ax.gif  pasakyk vardą, gal tą patį pažįstam, nes ir aš vieną tokį žinau, kur skelbiasi visą Kretą išmaišęs.. bigsmile.gif  lotuliukas.gif

Siaip jis is Atenu, bet "savo" sala vadina Santorini, nors Kreta irgi gerai zino biggrin.gif Per ji uzsimaniau i Mykonos, bet brangokai gaunasi, Lefkada, Zakynthos irgi super. Vnz man jau nusibodo, kai pasigiri graikams, kad Graikijoj buvau kelis kartus, o ju pirmas klausimas - kurioj saloj? bigsmile.gif Ogi nei vienoj saloj, vien tik zemyne doh.gif
Vel pradejau Mihalis Xatzigiannis klausyti, issitraukiau graikiskus "razgavornikus" ir nusprendziau, kad ziauriai pasiilgau Graikijos wub.gif cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 10 kovo 2007 - 20:51
Mums kelioniu agenturoje rekomendavo Hera Village del geros kainos - nuolaidos.Sake operatoriams patiko. Mes rezervavom. Taciau, kai perskaiciau atsiliepimus (kondicionierius nakciai 6 EUR, nera spintu, lovos ..., ciuziniai....) ir t.t., nors ir nesame l. priekabus , manau reiks keisti i kita. Tik i kuri? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina23 @ 2007 03 10, 23:19)
Mums kelioniu agenturoje rekomendavo Hera Village del geros kainos - nuolaidos.Sake operatoriams patiko. Mes rezervavom. Taciau, kai perskaiciau atsiliepimus (kondicionierius nakciai 6 EUR, nera spintu, lovos ..., ciuziniai....) ir t.t., nors ir nesame l. priekabus , manau reiks keisti i kita. Tik i kuri? doh.gif

Va va, kaina jo super gera gaunasi. Bet mane baugina kad tas viesbutis yra ant kalno, ir einant iki juros ir atgal reikia iveikti daugybe laipteliu (taip skaiciau atsiliepimuose). Ir dar buve raso, kad tas vietinis papludimys netinkamas maudymuisi, o normalus papludymys uz 1,6 km unsure.gif Kazi kiek ten kainuoja visuomeninis transportas iki miesteliu nuvaziuot? Ir kokioj vietoj tas viesbutis: gyvenvietej, ar grynai kazkur "niekur", ant kelio? g.gif Kiek ziurejau nuotraukos is ten fantastiskos. Bet tas Odyssia viesbutis man irgi gerai atrodo, ant juros kranto unsure.gif Kaip issirinkti doh.gif

Tiesa, gyvenant tame Herra Vilage kur rasti vietine agentura? Tik viename is tu miesteliu netoliese esanciu, ar yra kazkas aplink viesbuti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klajonė: 11 kovo 2007 - 10:13
QUOTE(Klajonė @ 2007 03 11, 10:12)
Va va, kaina jo super gera gaunasi. Bet mane baugina kad tas viesbutis yra ant kalno, ir einant iki juros ir atgal reikia iveikti daugybe laipteliu (taip skaiciau atsiliepimuose). Ir dar buve raso, kad tas vietinis papludimys netinkamas maudymuisi, o normalus papludymys uz 1,6 km  unsure.gif  Kazi kiek ten kainuoja visuomeninis transportas iki miesteliu nuvaziuot? Ir kokioj vietoj tas viesbutis: gyvenvietej, ar grynai kazkur "niekur", ant kelio?  g.gif  Kiek ziurejau nuotraukos is ten fantastiskos. Bet tas  Odyssia viesbutis man irgi gerai atrodo, ant juros kranto  unsure.gif  Kaip issirinkti  doh.gif

Tiesa, gyvenant tame Herra Vilage kur rasti vietine agentura? Tik viename is tu miesteliu netoliese esanciu, ar yra kazkas aplink viesbuti?

Nuo to viesbucio tiek Elounda tiek Agios Nikolaos miesteliai yra nutole po 4 km, autobusai vazineja daznai, stoja prie viesbucio, kaina ar tai 1,20 ar 1,40 euro 4u.gif Del agenturos tai manau, kad mieste, bet is esmes juk jis visai prie pat smile.gif
Atsakyti
Gal zinot ar Kretoje galioja seno tipo vairuotojo pazymejimas? g.gif
Atsakyti
ir mes geguzes 16d.lekiam i Herre Vilage .
susimasciau apie ta skardi puses kilometro.
gaila,kad nera bendro vaizdo viesbucio .
mes i agentura tik yejome,tai kadangi ten pastoviai keliones imame,agente ispyskino-i Graikija mes jus issiusime siemet.
as prisipazinau,kad gal i Egipta noretume,o agente-jus ka tokia gera kaina dviems 11 dienu su AI ir uz sitiek.jokio Egipto,tik i Graikija.
Atsakyti