Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(maliavka @ 2007 05 24, 12:50)
ir dar vienas kl: koks Kretoje leidziamas neblaivumas smile.gif. Girdejau yra saliu, kur turi buti 0,0 promiliu... tai vadinasi net mazo alaus pries vairuojant nini  blink.gif . kaip Kretoje?smile.gif
Papildyta:
Shalimar: olialia kokia super foto su ta ounzo. O cia kas per velnias? Likeris, degtine? Kiek laipsniu? Kokia daug maz kaina? labai sudomino smile.gif

Kretoje, kiek pamenu, netoleruojamas joks neblaibumas ir baudos didelės.

Kas dėl alkoholio: vežiausi viską - Metaxa, ouzo (anyžių degtinė), rakia (vietinis samogonas, atrodo iš vynuogių). Ouzo yra įvairių. Kadangi tai skiedžiama degtinė/koncentratas, ji yra skirtingų laipsnių. Šiaip nemačiau ir negirdėjau, kad ją gryną gertų. Skiedžia su vandeniu, ledukais pagal savo skonį, pageidaujamą stiptumą. kaina tikrai nedidelė. Be to gali nusipirkti įvairių talpų - nuo 20 ml iki 1l. Metaxa vežiausi 12*. Kainos nepamenu, pirkau oro uoste. Vyno nesivežiau, nes jų vietinis "ritsina" atrodo - klaikaus skonio ir bevertis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MiJo: 24 gegužės 2007 - 12:04
Ai dar is gerimu drinks_cheers.gif Ju samagonas - Tsikoudia
user posted image

Atsakyti
turkiska anyzine man schmoll.gif jei ir graikiska panasaus skonio, tai jauciu neverta net pirkti, nors girdejau, kad graikiska ouzo labai skanu su citrinine fanta, na reikes isbandyt vietoj ir tuomet galvoti vezti ja ar ne lauktuvem smile.gif o gal kas zinot kiek mazdaug metaxa kainuoja? g.gif
Atsakyti
Shalimar, čia elementariausia Rakia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(nicolle_ @ 2007 05 24, 13:08)
turkiska anyzine man  schmoll.gif  jei ir graikiska panasaus skonio, tai jauciu neverta net pirkti, nors girdejau, kad graikiska ouzo labai skanu su citrinine fanta, na reikes isbandyt vietoj ir tuomet galvoti vezti ja ar ne lauktuvem smile.gif o gal kas zinot kiek mazdaug metaxa kainuoja? g.gif

Žiūrint keliu žvaigždių tu Metaxos nori. Jei gerai pamenu, pigiausia parduotuvėje kainavo apie 12 Eu.

QUOTE(Shalimar @ 2007 05 24, 13:23)
Na kad jau kalba pakrypo apie alkoholi bigsmile.gif tai taip, jei nepatinka samagonai, raki tikrai nepatiks. Nors as samagono ni ni ni blink.gif , o viskis su kola skanu, tai sita puse velnio. Kam nepatiko turkiska anyzine, Ouzo irgi nepatiks schmoll.gif Turi jie ivairiu vynu, ir visai neblogu smile.gif

Dėl vynų - "neblogi" tinkamas apibūdinimas lotuliukas.gif , iš bėdos gerti galima. O jau tas jų "Ritsina" reto šlykštumo birzgalas.
Man ouzi patiko, nes dievinu anyžius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MiJo @ 2007 05 24, 13:30)
Dėl vynų - "neblogi" tinkamas apibūdinimas  lotuliukas.gif , iš bėdos gerti galima. O jau tas jų "Ritsina" reto šlykštumo birzgalas.
Man ouzi patiko, nes dievinu anyžius  thumbup.gif

nu va, kokie tie skoniai skirtingi. as nemegstu nei ouzo, nei raki, o va retsinoj man visai patinka tas saku prieskonis tongue.gif

beje, gal kas zinok, kaip ten su skysciu gabenimu. jei tarkim noresiu parsivezt aliejaus unsure.gif gal yra kazkoks fiksuotas litrazas 1 zmogui?
Atsakyti
Naujausi ispudziai is Kretos. vakar grizom.
ten dvi dienas lijo.
o siaip tai jau planuojam kitamet vaziuoti vel. net neisivaizduoju kaip, bet ten tikrai norisi grizti.

komentaras apie Gouves miestuka. man patiko. papludimys prie musu buvo tikrai labai geras. o ramiam poilsiui vakarais yra turbut arti 5 km ilgio krantine su kavinukem.
siek tiek pasivazinejom, Rethymne pataikem i turgaus diena, pirkom vaisius, tai vietiniai diedukai is kaimo sneka tik graikiskai, apturem atrakcija mokedami.

Fiji travel nepasisiukslino. buvo labai baisu po pernyksciu novaturo bajeriu.
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2007 05 24, 13:57)
nu va, kokie tie skoniai skirtingi. as nemegstu nei ouzo, nei raki, o va retsinoj man visai patinka tas saku prieskonis  tongue.gif

beje, gal kas zinok, kaip ten su skysciu gabenimu. jei tarkim noresiu parsivezt aliejaus  unsure.gif gal yra kazkoks fiksuotas litrazas 1 zmogui?

Aliejaus taip pat vežiausi. Geriausi aliejų pirkti metalinėse skardinėse. Atkreipk dėmesį į jo spalvą, žiūrėk, kad būtų žalias, o ne geltonas. Apribojimų lyg ir nebuvo - į lagaminą kroviau tiek, kad neviršyti 20 kg vienam asmeniui. Dar parsivežiau kremų, lasionų kunui iš alyvuogių. Pasaka thumbup.gif
Atsakyti
nu va, kokie tie skoniai skirtingi. as nemegstu nei ouzo, nei raki, o va retsinoj man visai patinka tas saku prieskonis  tongue.gif

beje, gal kas zinok, kaip ten su skysciu gabenimu. jei tarkim noresiu parsivezt aliejaus  unsure.gif gal yra kazkoks fiksuotas litrazas 1 zmogui?

Retsina man irgi patinka atsaldyta, kai labai karsta...
Rake ar Ouzo galima sakyti tas pats... taciau Graikijoje gali nusipirkti ir kitokio "samagono" - HARAKI (Cretan Tsikoudia)... taigi jie turi ouza ir rake savo kaip nekeista, ji panasesne i italu grappa tik silpnesnio skonio, nesiskiedzia ir man visai patiko, kai ja vaisindavo tavernose prie mesos ... ir lauktuvem kaip ir ouza galima parvesti, nes buna nedideliuose ivairiu dizainu buteliukuose, labai graziuose..

as 5 butelius is viso is GR atsiskraidinau lagamine, tarp rubu, niekas nesuduzo ir jokiu problemu... o alieju pirkau pirmo spaudimo skardinese, kad lengviau butu... svarbu, kad lagaminas 40 kg po to nesvertu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Irkute @ 2007 05 24, 14:27)
Mes vykstam birželio 1-13d.į "Santa Marina" smile.gif Amoudara ( tai apie 6km nuo Herakliono) :superGal kam teko ten poilsiauti?

as dar neissirinkau, bet gali buti kad paskutine minute kur nors siausiu i Kreta nuo birzelio 4-5 dienos savaitei smile.gif jei rasiu kambarioke.. jei ne, skrisiu viena i salonikus tada pas draugus.. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 24 gegužės 2007 - 16:36
Aš irgi po savaitėlės išskrendu, bet sprendžiant pagal prognozes, orai ten nekokie dabar g.gif . Įdomu, ar šiltas vanduo rolleyes.gif . Nekantriai laukiu Shlipses atsiliepimų apie Herra Village viešbutį, nes atsiliepimai viename forume tiktai labai nekokie blink.gif . Na, kaip jau bus, taip. Tikiuosi, kad kelionė bus puiki bigsmile.gif .
Atsakyti
Siaip tai jei mokat anglu kalba, ivairiausiu atsiliepimu apie viesbucius galite ieskoti psl www.tripadvisor.com smile.gif
Atsakyti
QUOTE(indreja @ 2007 05 24, 19:38)
Aš irgi po savaitėlės išskrendu, bet sprendžiant pagal prognozes, orai ten nekokie dabar  g.gif . Įdomu, ar šiltas vanduo  rolleyes.gif . Nekantriai laukiu Shlipses atsiliepimų apie Herra Village viešbutį, nes atsiliepimai viename forume tiktai labai nekokie  blink.gif . Na, kaip jau bus, taip. Tikiuosi, kad kelionė bus puiki  bigsmile.gif .

Novaturo forume atsiliepimai nekokie biggrin.gif
forumas
Bet as kazkaip esu visiskai rami cool.gif
Atsakyti
QUOTE(dydy88 @ 2007 05 23, 13:16)

dabar ten apelsinu derlius ...

ne, apelsinų derlius yra žiemą mirksiukas.gif t.y. sausio mėnesį.. dabar ten jau tik vėlyvieji likučiai...

QUOTE(maliavka @ 2007 05 24, 12:23)

dar klausimelis ten pabuvojusioms. Koki alkoholi lauktuvem is tos Kretos veztis. gal Metaxa ten tam skirta  g.gif  nelabai gaudausi siuose alkoholiniuose reikaluose. Kur ja pigiau pirkti? parduotuvese ar kokiam tax free oro uoste. kaip is vis Herakliono tax free? Ar ten galima atsiskaityti paprasta mokejimo kortele (pvz Tuniso Monastyro oro uoste ne  schmoll.gif ).

aš paprastai vežuosi vyną, ir raki.. metaxa irgi gerai, ir ją labaiu apsimoka pirkt tax free, bet raki reikia pirkt kaimeliuose, iš vietinių... koretlėm oro uoste atsiskaityt galima 4u.gif

QUOTE(RamuteS @ 2007 05 24, 13:02)

Dar noriu paklausti ar teko kam nors Kretoje susidurti su med. pagalba, tikiuosi ji europinio lygio, nes sunelis kaip tik vakar susirgo bronchitu, bet musu gydytoja patare visitek skristi.

Teko. Viskas ten plius minus normaliai, kol nerimtai, o rimtai susirgt ir nelinkiu... schmoll.gif

QUOTE(MiJo @ 2007 05 24, 13:03)
Vyno nesivežiau, nes jų vietinis "ritsina" atrodo - klaikaus skonio ir bevertis.

Iš vynų yra ne tik retsina, yra ir kitų, ir tikrai labai gerų, tiesiog reik daug išbandyt ir atrast savo, arba jau žinot, ką perki.. aš jau turiu savo mėgstamus ten. ax.gif

QUOTE(zis @ 2007 05 24, 13:29)
Tai gal kuri galit rekomenduoti koki nors vyna? mirksiukas.gif

Grįšiu namo šeštadienį, peržiūrėsiu savo kolekciją, galėsiu parekomenduot.. ax.gif mirksiukas.gif

litražas nefiksuotas, bet prisimink, kad teks viską dėt į lagaminą..

QUOTE(Tinka @ 2007 05 24, 17:00)
Kol kas komentaras vienas: Krtea yra kaip narkotikas.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Simonitta @ 2007 05 24, 18:26)
uz savaiteles ruosiuosi i Kreta, bet jau dabar emiau ziuretis, kokius rubus imt  mirksiukas.gif  siuo metu, pagal prognozes, ten lyja  g.gif  tai susirupinau kaip cia mums orai bus. ar vaziuojant prireiks tokiu daiktu kaip dzinsai ir svarkelis/megztukas?

džinsus visada apsimoka įsimest.. ir kokį nestorą megztinuką ar švarkelį irgi..

aš į Kretą vėl išskrendu birželio 10, ir šį kartą ilgaaaam.... wub.gif rolleyes.gif thumbup.gif
manau, kad ne su vienu iš čia skaitančių susitiksim akis į akį... ax.gif
Atsakyti