Įkraunama...
Įkraunama...

Architektas jusu paslaugoms

QUOTE(noriuzinoti @ 2007 02 11, 13:06)
ARCH.LT Please !!!!!!!!!!! Patark !!!!!!!!!!!

reikia pamatyti ta terasa pirma. susiraskit konstruktoriu gera, nuneskit buteli jam ir paaiskins kaip kur ir kada. as daugiau architektas nei konstruktorius .

o del lubu tai neuzmirskit kad vedinima dar reikia isvedzio, palikit 25 cm auksciau nei norit lubu. aukstesniu nei 2,70 grynu lubu grieztai nerekomenduoju.
Atsakyti
Noreciau paklausti jei cia patekau blink.gif Svajojam apie pirti 4m. ant 5m. kokiu dokumentu reikia? Ta prasme projekto, leidimo statybai ir t. t.Dekoju.
Atsakyti
zemes nuosavybes dokumentu, zemes pirkimo pardavimo sutarties, topo nuotrauka nesenesne kaip metai, supaprastintas projektas, statybos leidimo nereikia, vietoj jo jum isduos isvada del statinio statybos.nes tai pirmos grupes nesudetingas statinys
Atsakyti
QUOTE(ARCH . LT @ 2007 02 12, 12:17)

o del lubu tai neuzmirskit kad vedinima dar reikia isvedzio, palikit 25 cm auksciau nei norit lubu. aukstesniu nei 2,70 grynu lubu grieztai nerekomenduoju.

Kodėl?
Atsakyti
Labai reikia profesionalo nuomones. 4u.gif
Mūsų sklypas šlaitinis (per visą šlaitą apie 4,5 metro nuolydis), įvažiavimas šiaurėje sklypo apačioje. Dabar rengiam individualų projektą.
Aš buvau nusiteikusi padaryti cokolinį aukštą (jame įeijimas, tambūras, holas, darbo kambarys, WC, dušas, pirtis, priešpirtis, sandeliukas, garažas ir katilinė) bei vienas auštas, kuriame būtų salonas, valgomasis - virtuvė, trys miegamieji, vonia, darbužinė.
Architektas pateikė pirmą projekto draftą (kurio aš geriau nekomentuosiu doh.gif , nes tai padariau kitoje temoje), o jame pasiūlė cokolinį aukštą, pirmą ir mansardą. Planavimą mes taisysime. Bet šiaip yra principo klausimas, ar pasilikti prie mano galvoto varianto - cokolinis ir vienas aukštas (mano pagrindinis argumentas yra geresnis vaizdas, mažiau laiptų ir perdangų), ar projektą taisyti remiantis architekto pateikta versija (jis argumentų neteikė, tik pasakė, kad tai išbandytas variantas verysad.gif)?
Kokie yra už ir prieš?
Atsakyti
na nelabai cia galima kuo padeti. jei matyciau isplanavima galeciau pakomentuoti. dabar nezinau kaip kas ir kur.
Atsakyti
QUOTE(ARCH . LT @ 2007 02 14, 12:46)
na nelabai cia galima kuo padeti. jei matyciau isplanavima galeciau pakomentuoti. dabar nezinau kaip kas ir kur.

Kažkaip negaliu ar architekto išplanavimo parodyti, nes man jis tiesiog nepriimtinas. Taip ar taip reikės perdaryti. O šiaip ma svarbu buvo, ar pvz. kainos, funkcjonalumo prasme yra skirtumas tarp tų dviejų namų. Bet kai kažką turėsiu konkretaus, tai būtinai parodysiu.
Atsakyti
gal galit paaiškinti ką reiškia namo projekte sąvokos "gyvenamasis" ir "naudingasis" plotai
tiksliau klausimas - kuo jos skiriasi?
Papildyta:
prie to paties smile.gif
kuriam tipui : "pastato atsparumas ugniai (I, II ar III) " priskiriami paprasti gyvenamieji dviejų aukštų namai?
Atsakyti
gal galit paaiškinti ką reiškia namo projekte sąvokos "gyvenamasis" ir "naudingasis" plotai
tiksliau klausimas - kuo jos skiriasi?
Papildyta:
prie to paties 
kuriam tipui : "pastato atsparumas ugniai (I, II ar III) " priskiriami paprasti gyvenamieji dviejų aukštų namai?

Gyvenamasis - visų kambarių ir virtuvės plotų suma.
Naudingasis - visų kambarių ir šiltų pagalbinių patalpų plotų suma.

Pastato atsparumas ugniai nustatomas pagal jo konstrukcijų ir fasado apdailos, stogo dangos atsparumą ugniai.
Atsakyti
Gal as cia ir ne i tema,bet patarkit mum zaliems sitame reikale blush2.gif Perkant naujos statybos gyvenamaji nama 150kv.m b.pl. sodu bendrijoje is privataus statytojo(namas su vietine kanalizacija ,talpa.numatytas grezinys,bet jo nera),kokius popieriukus turi tureti statytojas?i ka atkreipti demesi?ar imanoma is jo reikalauti kazkokios garantijos?
Atsakyti
QUOTE(Gilelė @ 2007 02 14, 17:46)
Gyvenamasis - visų kambarių ir virtuvės plotų suma.
Naudingasis - visų kambarių ir šiltų pagalbinių patalpų plotų suma.

Pastato atsparumas ugniai nustatomas pagal jo konstrukcijų ir fasado apdailos, stogo dangos atsparumą ugniai.

aciu uz atsakymus,
o is praktikos negalit pasakyti to atsparumo ugniai standartiniam apmurytam namukui, šiltintam akmens vata.
Atsakyti
pirmos grupes
Atsakyti