Įkraunama...
Įkraunama...

Architektas jusu paslaugoms

Sveiki, turiu tokį klausimuką: mūsų namas vieno aukšto su mansarda. Statybos į pabaigą, bet projekte buvo numatyta perdanga surenkama iš rokų keramikos blokelių, tačiau realiai pasidarėme medinę. Ir mansardos sienos karkasinės. Ar priduodant namą reikės projekto pakeitimus kažkaip įforminti ir kaip? Iš principo tai padaryta viskas taip kaip projekte, tik konstrukcija kita.
Atsakyti
sveiki, noreciau informacijos.
na man iskyle tokie klausimeliai:
1. kokio aukscio tvora galima statyti?
2. kaimynai prie pat rubeziaus (na gal zodis ne visai teisingas) pasistate malkine. ar galima statyti statini ties savo sklypo riba? na as kazka girdejusi, kad statinys turi buti tam tikru atstumu nuo kaimyno darzo.
3. jei mes pasistateme tvora visiskai ant savo zemes, na net gal kokie 15cm. nuo sklypo ribos. ar galiu dabar kaimynams neleisti statyti stulpo ant savo zemes dalies, na kiek zinau tvora statosi ant pacio rubeziaus, ta prasme gaunasi taip:puse stulpo mano zemejs, o puse kaimyno zemeje. tai ar galiu nesutikti, kad tas puse kaimyno tvoros stulpo stovetu mano zemeje?
na labai tikiuosi, kad supratote mane. ir laukiu begalo atsakymo, nes jis man siuo metu yra labai reikalingas.
dekoju is anksti.
Atsakyti
sveikos, as norejau paklausti, kai keti langus Vilniaus senamiesty, as prisimasciau, kad noreciau vitrinio lango, tik vieno,svetainei, bet tas langas is lauko nelabai matysis, nes yra balkonas.ir kitas klausymas, kai bute keiciu vietomis virtuve su vonia,ar reikia kokiu leidimu ar dar kazko? miegamaji patys susiremontavom, taip pat ir saliona baiginejam. nuo ko reikia pradeti remonta, kaip paskaicuoti samata, atsiprasau gal kvailai klausiu, bet mums pirmas remontas;[ aciu uz atsakyma;]
Atsakyti
nieks cia neatsakineja?matau eile klausimu ir nei vieno atsakymo
tai ar verta kklaust dar ir man g.gif
Atsakyti
Ir aš tokią nuomonę susidariau, kad nelbaia kas čia ir užsiima atsakinėt į klausimus. Nebent gal klystu.Gal asmeniškai atsako.
Atsakyti
mirus tema, architektas "patepe slides" biggrin.gif
Atsakyti
o gal vis delto dar esama cia gyvybes?.. smile.gif
ir as noreciau paklausti: norim rekonstruoti namo dali, nuo ko pirmiausia reiketu pradeti? buvau uzvedus nauja tema, bet noreciau ir profesionalo patarimo... 4u.gif
Atsakyti
DIANUTE, JEI NEKEITI UZSTATYMO PLOTO, AR PASKIRTIES AR STOGO KONSTRUKCIJOS, PROJEKTO NEREIKIA.JEI REIKIA, PASIDARYK NAMO APMATAVIMUS JEI NEBUVODARYTI, TOPO NUOTRAUKA, JEI KEITI UZSTATYMO PLOTA, ISSIIMK REGISTRO PAZYMA IR PAPRASYK SALYGU SAVADO SAVO MIESTO SAVIVALDYBEJE
Papildyta:
RUTUX NORINT BUTE KEISTI VIETOMIS VONIA SU TUALETU TURI GAUTI VISU PIRMA NAMO BENDRIJOS VIRSININKO SUTIKIMA, O TAI GAN KOMPLIKUOTA KIEK ZINAU. LANGUS KEISTI GALI KAIP NORI JEI PASTATAS NE KOKS KULTUROS PAVELDO STATINYS
Papildyta:
BUFYTE, ANT SAVO ZEMES GALI IR LEISTI IR NELEISTI STATYTI. TAI TAVO ZEME. KA NORI TA IR DARAI.JEI NORI STATYTI STATINI KOKI, TAI JIS TURI BUTI MINIMUM 3 METRAI NUO ARTIMIAUSIOS KONSTRUKCIJOS IKI KAIMYNO SKLYPO RIBOS. NE NUO SIENOS BET NUO KONSTRUKCIJOS. JEI KARNYZAS ISSIKISES 50 CM TAI IKI SKLYPO 350 TURI BUTI. CIA JEI KAIMYNU SKLYPAS TUSCIAS. JEI IR JIE TURI STATINI SAVO SKLYPE TAI TAVO STATINYS NETURI BUTI ARCIAU KAIP 10 METRU JEI ABU MEDINIAI, 8 METRAI JEI VIENAS MEDINIS KITAS PLYTINIS, IR 6 METRAI JEI ABU PLYTINIAI
Papildyta:
RYNGA TAU PROBLEMU PRIDAVINEJANT NAMA NETURETU ISKILTI. TIK NEMINEK INSPEKTORIAM APIE PAKEITIMA.
Papildyta:
GISELE INDIVIDUALAUS NAMO PROJEKTAS VISADA BUS BRANGIAU UZ TIPINI. JEI IR ISSIRINKAI NAMA IS INTERNETO JIS NEGALI BUTI IDENTISKAS NES BUS PAZEISTOS TIKROJO AUTORIAUS TEISES. PVZ MANO smile.gif BET SIAIPARCHITEKTUI BUS LENGVIAU JEI ATEISI SU VIZIJA KAZKOKIA, KAD IR SU NAMO PAVYZDUKU
Atsakyti
labai aciu, jau labai aiskiai ir placiai viska paaiskinote.
Atsakyti
[quote=ARCH . LT,2006 11 13, 16:25]
DIANUTE, JEI NEKEITI UZSTATYMO PLOTO, AR PASKIRTIES AR STOGO KONSTRUKCIJOS, PROJEKTO NEREIKIA.JEI REIKIA, PASIDARYK NAMO APMATAVIMUS JEI NEBUVODARYTI, TOPO NUOTRAUKA, JEI KEITI UZSTATYMO PLOTA, ISSIIMK REGISTRO PAZYMA IR PAPRASYK SALYGU SAVADO SAVO MIESTO SAVIVALDYBEJE

Ačiū! 4u.gif
ne, užstatymo ploto mes nekeičiame, tiesiog norime įsirengti sau butuką namo mansardoje (namas medinis, karkasinis, senas, yra Žvėryne, bet niekaip ypatingai nesaugomas (kitaip sakant: jo išliekamoji vertė aktuali tik mums patiems biggrin.gif , iš išorės nesikeistų beveik visiškai, išskyrus tai, kad keisime stogo dangą (nes dabar iš viso namo tik mes vieni savo stogo nesusitvarkę ax.gif ) ir reikės lenteles, kuriomis apkaltas namas, (savo namo dalies) perdažyti, derinsimės prie kaimynų.
toje mansardoje norime įsirengti dujinį šildymą (nes dabar gyvename be jo, tai mažumėlę šalta... verysad.gif ), vonią, pertvaromis atskirti kambarius, ir, aišku, susidėti stoglangius (kaimynai jau susidėję)... ai, dar norime pasidaryti tokį kaip ir trečią aukštą (nes stogas aukštas, pasidarytume pačiame viršuje tokį minimalų miegamąjį sau ir darbo kambariuką, stogo dėl to tikrai neaukštinsime). norėčiau paklausti: tai jau kapitalinis remontas, ir jam leidimo iš savivaldybės reikia? kokių dokumentų reikia tam leidimui? ačiū dar kartą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianute: 19 lapkričio 2006 - 21:53
Remontuojame namus, ketiname patys pasistatyti zidini, taciau niekur nerandame reikiamu medziagu - dauguma parduotuviu siulo jau gatavus, o zidiniu meistrai nenori atskleisti savo profesiniu paslapciu. Gal, kaip architaktas, zinote internetiniu puslapiu apie tai, kaip paciam pasigaminti zidini, arba galetumete pasiulyti parduotuviu, kuriose parduodamos zidinio montavimui reikalingos medziagos? Buciau labai dekinga...
Atsakyti
dianute tau leidimo nereikia. o del zidiniu, tai as architektas tai nelabai zinau zidiniu gaminimo subtilybiu. tokius dalykus leidziame rinktis uzsakovui
Papildyta:
gal man kas pades? nemoku paveiksliuko ikelti i foruma smile.gif
Atsakyti