Įkraunama...
Įkraunama...

Augalų kenkėjai ir ligos

Senukuose yra ten jų visokių taip supakuotų (nu kad ir nuo kolorado), ale vat akaricidinio nepastebėjau, o su pardavėjomis ten beviltiška...
Atsakyti
O kas efektyviausiai naikina tas museles, kurių lervos augalams šaknis nuėda?
Atsakyti
Vakar pastebėjau, kad mano rožių naujai išleisti ūgliai aplipę amarais, kaip tas bjaurybes išnaikinti? cry.gif Esu girdėjusi , kad Decis tinka, reiks gal jį pirkti. g.gif Gal kas žinote kokia veiksmingiausia priemonė?
Atsakyti
Radau neblogą straipsnelį, labai tinkantį šiai temai smile.gif
http://www.info.lt/i...ujiena&id=35897
Atsakyti
nu kaip čia pasakius tas straipsnelis... wink.gif purkšti augalus vandeniu tai ne priemonė... ir kurmiai kažkaip tarp visokių amarų suklasifikuoti biggrin.gif nėra pas mane balkone kurmių tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elos: 27 birželio 2005 - 10:34
Pavadinimas straipsnio yra "kova prieš sodo, daržo ir gėlių kenkėjus". Kurmis - sodo ir daržo kenkėjas. O lapus purkšti vandeniu, aš taip suprantu, profilaktinė priemonė. Ir kas čia keisto, jei tie kenkėjai neperneša drėgmės g.gif kiti pavyzdžiui sausros neperneša, tai sveika išdžiovinti gėles.
Atsakyti
QUOTE(Mally @ 2005 06 27, 09:57)
O kas efektyviausiai naikina tas museles, kurių lervos augalams šaknis nuėda?

Elos, o gal žinai apie šituos. Bent pavadinimą tų musiukų 4u.gif
Atsakyti
Na taip, bet tai nors kurmį kur į galą galėjo įrašyti wink.gif
Ir kažkaip logika- nu kambary kokią gėlę galima H2O purškalioti, o pas mane balkone per daug, tingiu tokiais dalykais užssimti, be to mišrainė augalų. O kai sode tai išvis nežinau, nu gal ir galima fontanėlį pastatyti profilaktikai smile.gif
Aš kažkaip tik už chemikalus ir kuo stipresnius, nu gal su amarais namie galima žaisti, o visi kiti beviltiška liaudiškomis priemonėmis..
Atsakyti
QUOTE(elos @ 2005 06 27, 10:42)
Na taip, bet tai nors kurmį kur į galą galėjo įrašyti wink.gif
Ir kažkaip logika- nu kambary kokią gėlę galima H2O purškalioti, o pas mane balkone per daug, tingiu tokiais dalykais užssimti, be to mišrainė augalų. O kai sode tai išvis nežinau, nu gal ir galima fontanėlį pastatyti profilaktikai smile.gif
  Aš kažkaip tik už chemikalus ir kuo stipresnius, nu gal su amarais namie galima žaisti, o visi kiti beviltiška liaudiškomis priemonėmis..

elos, o kaip tuos amarus isnaikinti liaudiskomis priemonemis. pasidalink patirtimi. smile.gif
Atsakyti
Nu pas mane tai tos juodos mažos šiemet.. Jų lervutės man daigelius tai pagraužė šiek tiek, bet didesniems augalams nemanau kad daug žalos. O vat ir galvoju ką turėjai omeny, ar tai kokios dičkės musės ar dar kas.. gal biški plačiau, galvosiu, gal kokioj literatūroj bus įmonoma rasti, nes susidūrti neteko sad.gif
Atsakyti
Romeo, jeigu rožė tik viena, ir ji namie (t.y. ne kokiam darže), tai tuos amarus traiškyti labai efektyvu. Papildomai dar su teptuku ūglius žaliu ar ūkišku muilu paplauti, tabako nuoviro išsivirti (na, jei neina gauti tikro tabako, tai iš cigarečių wink.gif )
Įdomu, jeigu boružę užleisti namie, ar ji sėdėtų ant amaruoto augalo, ar bandytų pabėgti?
Atsakyti
QUOTE(elos @ 2005 06 27, 11:45)
Nu pas mane tai tos juodos mažos šiemet.. Jų lervutės man daigelius tai pagraužė šiek tiek, bet didesniems augalams nemanau kad daug žalos. O vat ir galvoju ką turėjai omeny, ar tai kokios dičkės musės ar dar kas.. gal biški plačiau, galvosiu, gal kokioj literatūroj bus įmonoma rasti, nes susidūrti neteko sad.gif

Užpuolė tėvam surfinijas kai kurias. Tokios smulkios smulkios juodos musytės. Augalas atrodo kaip išdžiuvęs, apvytęs, bet vandens pilk kiek nori, nebegeria, pabandai išrauti, tai taip ir nusiima be šaknų, šaknys nuėstos tokių mažučių šviesių, vos ne permatomų kirmėlyčių. Aš apie jas skaičiau šiek tiek, kaip liaudiškom priemonėm išnaikint, nu perplovinėt šaknis ir pan. bet čia taip žaisti su keliom gėlėm galima. O kai daug. dar reikia naikinti, kad kitur neįsimestų. Kiek žinau, jos mėgsta drėgmę. Bet pavadinimo jų nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mally: 27 birželio 2005 - 10:50