Vakar pastebėjau, kad mano rožių naujai išleisti ūgliai aplipę amarais, kaip tas bjaurybes išnaikinti?
Esu girdėjusi , kad Decis tinka, reiks gal jį pirkti.
Gal kas žinote kokia veiksmingiausia priemonė?

QUOTE(Mally @ 2005 06 27, 09:57)
O kas efektyviausiai naikina tas museles, kurių lervos augalams šaknis nuėda?
Elos, o gal žinai apie šituos. Bent pavadinimą tų musiukų

Na taip, bet tai nors kurmį kur į galą galėjo įrašyti 
Ir kažkaip logika- nu kambary kokią gėlę galima H2O purškalioti, o pas mane balkone per daug, tingiu tokiais dalykais užssimti, be to mišrainė augalų. O kai sode tai išvis nežinau, nu gal ir galima fontanėlį pastatyti profilaktikai
Aš kažkaip tik už chemikalus ir kuo stipresnius, nu gal su amarais namie galima žaisti, o visi kiti beviltiška liaudiškomis priemonėmis..

Ir kažkaip logika- nu kambary kokią gėlę galima H2O purškalioti, o pas mane balkone per daug, tingiu tokiais dalykais užssimti, be to mišrainė augalų. O kai sode tai išvis nežinau, nu gal ir galima fontanėlį pastatyti profilaktikai

Aš kažkaip tik už chemikalus ir kuo stipresnius, nu gal su amarais namie galima žaisti, o visi kiti beviltiška liaudiškomis priemonėmis..
QUOTE(elos @ 2005 06 27, 10:42)
Na taip, bet tai nors kurmį kur į galą galėjo įrašyti 

elos, o kaip tuos amarus isnaikinti liaudiskomis priemonemis. pasidalink patirtimi.

Nu pas mane tai tos juodos mažos šiemet.. Jų lervutės man daigelius tai pagraužė šiek tiek, bet didesniems augalams nemanau kad daug žalos. O vat ir galvoju ką turėjai omeny, ar tai kokios dičkės musės ar dar kas.. gal biški plačiau, galvosiu, gal kokioj literatūroj bus įmonoma rasti, nes susidūrti neteko

Romeo, jeigu rožė tik viena, ir ji namie (t.y. ne kokiam darže), tai tuos amarus traiškyti labai efektyvu. Papildomai dar su teptuku ūglius žaliu ar ūkišku muilu paplauti, tabako nuoviro išsivirti (na, jei neina gauti tikro tabako, tai iš cigarečių
)
Įdomu, jeigu boružę užleisti namie, ar ji sėdėtų ant amaruoto augalo, ar bandytų pabėgti?

Įdomu, jeigu boružę užleisti namie, ar ji sėdėtų ant amaruoto augalo, ar bandytų pabėgti?
QUOTE(elos @ 2005 06 27, 11:45)
Nu pas mane tai tos juodos mažos šiemet.. Jų lervutės man daigelius tai pagraužė šiek tiek, bet didesniems augalams nemanau kad daug žalos. O vat ir galvoju ką turėjai omeny, ar tai kokios dičkės musės ar dar kas.. gal biški plačiau, galvosiu, gal kokioj literatūroj bus įmonoma rasti, nes susidūrti neteko 

Užpuolė tėvam surfinijas kai kurias. Tokios smulkios smulkios juodos musytės. Augalas atrodo kaip išdžiuvęs, apvytęs, bet vandens pilk kiek nori, nebegeria, pabandai išrauti, tai taip ir nusiima be šaknų, šaknys nuėstos tokių mažučių šviesių, vos ne permatomų kirmėlyčių. Aš apie jas skaičiau šiek tiek, kaip liaudiškom priemonėm išnaikint, nu perplovinėt šaknis ir pan. bet čia taip žaisti su keliom gėlėm galima. O kai daug. dar reikia naikinti, kad kitur neįsimestų. Kiek žinau, jos mėgsta drėgmę. Bet pavadinimo jų nežinau.