Įkraunama...
Įkraunama...

Augalų kenkėjai ir ligos

pasiskaičiau g.gif prisiminiau kad mano vienas kaktusas (neseniai įsigytas) kažkoks truputėlį keistokas, yra tokių bumbuliukų, juos su adata nukrapštan atrodo lyg koks vatos gabaliukas tokie siūliukai, plius lyg kokie miniatiūriniai daugiakojai lakstytų, lyg ružavi sutraiškius mad.gif , nu dydis apie 1-1,5mm. Tai aš juos gaudau blink.gif gal ir man vertėtų tuo actar nupurkšti g.gif ar čia ir yra tie vadinamieji skydmariai? patarkit sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bruk: 06 spalio 2004 - 19:49
Bruk, tikrai bandyk gydyti wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Bruk @ 2004 10 06, 19:48)
pasiskaičiau g.gif prisiminiau kad mano vienas kaktusas (neseniai įsigytas) kažkoks truputėlį keistokas, yra tokių bumbuliukų, juos su adata nukrapštan atrodo lyg koks vatos gabaliukas tokie siūliukai, plius lyg kokie miniatiūriniai daugiakojai lakstytų, lyg ružavi sutraiškius mad.gif , nu dydis apie 1-1,5mm. Tai aš juos gaudau blink.gif gal ir man vertėtų tuo actar nupurkšti g.gif ar čia ir yra tie vadinamieji skydmariai? patarkit sad.gif

jo, nupushk muilo ir spiritiniu tirpalu.
nes zinok shildymo sezonas ne uz kalnu, ir jau kai pradesim mes shildyt tai tokie brudai kaip skydamariai ir visos kitos lervos lab megsta shilta ora ir labai greit apninka viska aplink, tad negaishk.
turejau ir ash tokia beda su tais vabalais, bet karantinavau, valeu purshkeu ir viskas vel ciki. maceu tiek ir pacioj maximkoj tiek ir senukuose kaktusu uzkrestu, tai vot kai zinau tai begau nuo tokiu kaktusu kuo toleu.
Atsakyti
begsiu dar siandien i zalia stotele kokio brudo pirkti g.gif , nes gaila kažkaip to kaktusiuko, o galėjo jis nuo tų visų bjaurybių lakstančių įdubti? Viduryje gavosi lyg kokia skylutė 1cm gylio, bet apaugusi mažiukais spuogiukais su spygliaias. Pas mane kažkuri mamillaria atrodo (visa neta pervertus neradau tikslaus pavadinimo g.gif ). na vistiek gal gausiu to Actar, o profilaktiskai gal visas geles nupurksti, nors kaktusiukas pas mane vienisas ant palanges stovi, neturi kompanijos, visos kitos gėlės arba ant sienos kabo arba kituose kambariuose g.gif

o kokiom proporcijom ta muilo/spirito tirpalą daryti? ir koks muilas tinka, nelabai isivaizuoju tokio tirpalo gaminimo proceso doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bruk: 07 spalio 2004 - 12:38
o ta "zalia stotele tik Kaune--ar ir Vilniuj yra--o kur??????
Atsakyti
QUOTE (daivaja @ 2004 10 07, 15:33)
o ta "zalia stotele tik Kaune--ar ir Vilniuj yra--o kur??????

Tikrai yra ir Kaune , ir Vilniuje, ir mazesniuose mietuose.

Jei kam aktuali slieku problema, neseniai skaicaiu ,kaip lengvai juos galima ismarinti :

reikia uzpilti kastonus verdanciu vandeniu iri palaikius 2 paras, juo palieti geles. Isgaista. Pati dar nebandziau, bet bedos atveju galima pameginti - kastonu sezonas dabar biggrin.gif

Atsakyti
O as nebandet tu kenkeju naikint su kalio permanganato tirpalu? Mano mama taip visada naikina tas bjaurybes. As pati ka tik palaisciau kelias geles su tokiu vandeniuku. Jei bus koks rezultatas, pranesiu wink.gif
Atsakyti
Aš kaip sakiau tuomet nulekiau pirkti "vaistuku" savo kaktusiukui, pasikonsultavus su pardavėja išaiškėjo, kad pas mane ne skydmariai, o voratinklinės erkutės, tad nusipirkau Fitovermo, prieš purškiant liepė visus kiek pajėgsiu tuos kokonus nukrapštyti, tai kokį gerą pusvalandį ten krapščiau ir gaudžiau vabalus blink.gif, nupurkškus mašelyje gerą parą laikiau, nuėmus maišiuką dar krūvelę vabaliukų surinkau, bet jau nudususių smile.gif , ir lyg nebėra jau vabalų. Šiandien dvi savaitės, tai profilaktiškai antrą kartą nupurškiau. Manau jau išsikapstėm iš ligų clap.gif clap_1.gif clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bruk: 25 spalio 2004 - 14:25
Suauge skydmariau labai mazai kruta.Taigi blogai padarei kad sutraiskei nes matydanas kad jam sakes skydmaris paleida savo slyksciausiuosius vaikucius...Kai nukrapstai butinai ta vieta patepk spiritu.Uzmus bjaurybiukus.
Atsakyti
QUOTE (Orchideja @ 2004 10 25, 17:27)
Suauge skydmariau labai mazai kruta.Taigi blogai padarei kad sutraiskei nes matydanas kad jam sakes skydmaris paleida savo slyksciausiuosius vaikucius...Kai nukrapstai butinai ta vieta patepk spiritu.Uzmus bjaurybiukus.

tai, kad ten ne skydmariai, o voratinklinės erkutės, skydmariai sakė turi būti kieti, o čia tokia košelė, ir Fitovermas lygtais padėjo g.gif , o jis skydmarių nenaikina
Atsakyti
QUOTE (Bruk @ 2004 10 25, 19:05)
tai, kad ten ne skydmariai, o voratinklinės erkutės, skydmariai sakė turi būti kieti, o čia tokia košelė, ir Fitovermas lygtais padėjo g.gif , o jis skydmarių nenaikina

O kur to Fitovermo galima nusipirkti ir kiek jis kainuoja? Mano difenbachija baigia tos bjaurios erkes nugalabyti mad.gif
Atsakyti
voratinklines erkutes uzpuola, kai buna per sausas oras. geriausias gydymas, tai augala nuplauk, gali po tekanciu vandeniu. o profilaktika - daznai purksti, kad butu dregna.

"pasiskaičiau prisiminiau kad mano vienas kaktusas (neseniai įsigytas) kažkoks truputėlį keistokas, yra tokių bumbuliukų, juos su adata nukrapštan atrodo lyg koks vatos gabaliukas tokie siūliukai, plius lyg kokie miniatiūriniai daugiakojai lakstytų, lyg ružavi sutraiškius , nu dydis apie 1-1,5mm. Tai aš juos gaudau gal ir man vertėtų tuo actar nupurkšti ar čia ir yra tie vadinamieji skydmariai? patarkit "

cia kalbama ne aapie voratinklines erkutes - jos labai mazos ir nesitraisko. ir ne skydmariai. as pati su sitom "lervom" kankinuosi. nuolat reikia nurinkineti. kelis augalus esu sitaip ismetus. bet babandysiu wodalazniko pasiulyta buda.
Atsakyti