Įkraunama...
Įkraunama...

Augalų kenkėjai ir ligos

Pas mane buvo tas pats, su actara nugalabinau ir dingo ax.gif
Atsakyti
Sveikos, darbe auginame tokią gražią gėlę (nežinau pavadinimo) ax.gif žiedai ir lapai panašūs į kalijos. Dabar kaip tik žydi 4 žiedai. thumbup.gif Taigi prieš kokį mėnesį pradėjom gaudyt museles, ir atradom, kad jos veisiasi tos gėlės žemės paviršiuje. g.gif Gal galėtumėte patarti kaip jas išnaikinti, nepakenkiant gėlei. help.gif
Atsakyti
Jau kažkur apie tai buvo kalbėta ax.gif
Na bet sakoma kad jos nuo perlaistymo veisiasi.O ar kartais ne "Juknevičiaus" žemėse ta gėlė pasodinta g.gif nes tos žemės labai prastos,ir pas mane buvo tų muselių.Kai pakeičiau žemes ir problema dingo.Kitaip jas labai sunku išnaikinti kai jau atsirado,nors ir mažiau laistai,vistiek jos jau yra doh.gif Na bent jau pas mane taip buvo.Manyčiau geriausia išeitis-persodinimas,kai peržydės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jooratuke @ 2006 06 01, 08:57)
Sveikos, darbe auginame tokią gražią gėlę (nežinau pavadinimo)  ax.gif žiedai ir lapai panašūs į kalijos. Dabar kaip tik žydi 4 žiedai. thumbup.gif Taigi prieš kokį mėnesį pradėjom gaudyt  museles, ir atradom, kad jos veisiasi tos gėlės žemės paviršiuje.  g.gif Gal galėtumėte patarti kaip jas išnaikinti, nepakenkiant gėlei. help.gif

cia siek tiek priklauso ir nuo to, kokios tos museles, ju gi buna ivairiu. Mano viena gele persodinus buvo uzpuole tokios maziukes juodos - pasiskaiciau kad cia nuo per vesios ir per dregnos zemes. Tai palaisciau kalio permanganato tirpalu, ir isnesiau i vonia - ten pas mus sildomos grindys, tai visada silta. Tai va, muses dingo, gelyte atsigavo, dabar klesti ir is vazono lauk verziasi thumbup.gif
pradziai gali pabandyti su tuo kalio permanganati palieti - blogiau tikrai nebus mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus... Operacija "naikinam muses prasideda" gun_smilie.gif
Atsakyti
Paskaityk čiaIr dar galima į vazoną įkišti geltonų lipnių juostelių. Musytės tupia ant jų ir prilimpa. Yra net nuotrauka. Aš pirkau sodininkų parduotuvėje Rygos g., mokėjau virš 2 lt. Labai sumažėjo skraiduolių, o tai net į burną bandė įskristi mad.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VUL: 02 birželio 2006 - 10:32
Mano balkonnines gėlikes užpuolė tokios mažos muselės, paskaičiau knygoje, kad tai baltasparniai unsure.gif Ten parašyta, kad juos galima išnaikinti muilo tirpalu arba rapsų aliejumi, bet nieko nepaaiškinta kaip reik tas priemones paruošti, kiek to muilo tirpint ir ką su tuo aliejum daryt g.gif Pagelbėkit help.gif
Atsakyti
mamo mamasu muilu gelbėjo sinavadą nuo kirmėlių,tai į pusę litro vandens įtarkavo trečdalį muilo gabaliuko ir apipurškė.suveikė thumbup.gif
Atsakyti
Pabandysiu ir aš, gal padės, nes būtų gaila gėlikes išmesti, nespėjus nė pasidžiaugti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyturėlis @ 2006 06 03, 21:27)
Mano balkonnines gėlikes užpuolė tokios mažos muselės, paskaičiau knygoje, kad tai baltasparniai unsure.gif 

baltasparnės tai ir yra baltasparnės, t.y. baltais sparnais, o tiksliau vizualiai tiesiog baltos pailgos muselės, sėdi ant pačio augalo. rašau dėl to, kad daugelį lietuvos vazoninių gėlių (tiksliau žemių) yra užpuolę juodos muselės- rusiškai jie vadinami gribnoi komarik (grybų uodelis). (čia dėl visa ko, kad nesipainiotų)
Atsakyti
Sveikos, gėlininkės,
Namuose pastebėjau du mikroskopinio dydžio gana vikrius ryškiai raudonus vabaliukus: vieną prie kompo, kitą - balkone ant stalo, kur stovi gėlės. Kažin ar jie ne kokie gėlių kenkėjai?? g.gif
Atsakyti
gal čia raudonoji erkutė? Bet gal bus labiau išmanančių, aš čia tik gugle radau straipsniuką g.gif

Raudonoji sodinė erkutė

Kenkėjas polifagas (minta įvairiu maistu). Pažeidžia obelis ir kitus vaismedžius. Pavasarį išsiritusios ryškiai raudonos, 0,16-0,17 mm ilgio su 3 poromis kojų erkės čiulpia jaunų lapelių sultis. Suaugusios erkės būna 0,4 mm ilgio, raudonos, turi 4 poras kojų. Erkės dažniausiai minta apatine lapų puse. Pažeisti lapai pašviesėja, paskui įgauna bronzinį atspalvį. Labai pažeisti lapai gali nudžiūti ir nukristi. Žiemoja erkių kiaušiniai, kurie yra raudoni, apvalūs, 0,15 mm skersmens. Dažniausiai kiaušiniai žiemoja sudėti ant vienamečių vaismedžių šakučių.

Erkės išplinta, kai palankios sąlygos žiemoti (kai vidutinė oro temperatūra didesnė už daugiametę vidutinę). šiltomis žiemomis peržiemoja 58,6 proc. kiaušinių, o nepalankiomis - tik 1,3 proc. Erkės ypač greitai plinta, kai vegetacijos metu vidutinė oro temperatūra būna aukštesnė už daugiametę vidutinę ir būna mažai kritulių. Erkėms palankesnės sąlygos plisti intensyviai auginamuose, žemaūgiuose, gausiai azoto trąšomis tręštuose soduose.

Apsauga. Jei randate vidutiniškai 3-5 erkes ant lapo, purkškite akaricidu.
Atsakyti