Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltalankiai

QUOTE(aksome @ 2010 09 09, 20:33)
Siandien prisipirkau saltalankiu uogyciu , bandysiu pasigaminti sulciu , kazin imanoma butu jas islaikyti iki ziemos rusy? O jei vietoj cukraus deti medu? g.gif
Va čia, paieškok, kažkur yra receptas su medum mirksiukas.gif http://www.supermama...howtopic=355150
Atsakyti
Aš kaip tik darau sultis,tai bandau pagal rastą receptą šiame forume,žiūrėsime kas gausis ,bijau tik kad nesurūgtų bet cukraus daug dedasi manau laikys 4u.gif
Šiandien buvau svečiuose ir pavaišino užpiltine su šaltalankėmis,tai parbėgusi pasidariau ,labai super thumbup.gif šaltalankių sultys,medus ir brendis ,liux .
Atsakyti
o mano receptas toks - nuplautus šaltalankius vyras išsuka per tokį tarybinių laikų aparatą - jis kaip ale mėsmale, bet sultys bėga į vieną pusę, o kauliukai išrenta atskirai. Tai viską užpilu cukrumi, santykis - 1 litras šaltalankių (dar nespaustų) - 1 kg cukraus. palaikau kol cukrus ištirps ir viską supilstau į iš anksto su soda išpalautus stiklainius ir orkaitėje ant 50 laipsniu išdžiovintus.
Žiemą tai nepakartojama smile.gif porą šaukštelių į arbatą, ir cukraus nereikia bedėt smile.gif darau jau du sezonus ir dar ilgai taip darysiu smile.gif
Papildyta:
pamiršau pridurti, kad po to šaltalankius laikau šaldytuve smile.gif
Atsakyti
Mes taip pat sunkiam šaltalankių uogas per tokį aparatą, kur atskirai sultys, atskirai išspaudos išeina (galima kažkokį priedėlį prie mėsmalės nusipirkt, yra tų rusiškų-baltarusiškų prekių parduotuvėlėse, turguose ir, man rodos, net ermitažuose, senukuose ir pan.). Sultis grynas pilam į ledukų maišelius ir šaldom, dalį su medumi užsitaisom ir laikom stiklainiuose šaldytuve (medaus reikia daug - geriau laikos). Išspaudas džiovinam, iš jų darom aliejų - ir kosmetinį (su nerafinuotu migdolų ir kt. aliejais), ir salotom (pvz. su nerafinuotu saulėgražų aliejum), likusios džiovintos išspaudos lieka arbatai - tiesiog užplikom verdančiu vandeniu ir nuostabiai kvapni arbata gaunas thumbup.gif
Atsakyti
Šiandiena man teko skanauti šaltalankių kompoto su moliugo gabaliukais.
Skonis geras.

Kiek man teko sužinoti,tai šaltalankio sultys yra atskiedžiamos vandenuku,dedama cukraus ir suberiama moliugo gabaliukai.

Jeigu pavyks suzinoti proporcijas,būtinai parašysiu.
Atsakyti
QUOTE(sega @ 2010 10 14, 17:09)
Mes taip pat sunkiam šaltalankių uogas per tokį aparatą, kur atskirai sultys, atskirai išspaudos išeina (galima kažkokį priedėlį prie mėsmalės nusipirkt, yra tų rusiškų-baltarusiškų prekių parduotuvėlėse, turguose ir, man rodos, net ermitažuose, senukuose ir pan.). Sultis grynas pilam į ledukų maišelius ir šaldom, dalį su medumi užsitaisom ir laikom stiklainiuose šaldytuve (medaus reikia daug - geriau laikos). Išspaudas džiovinam, iš jų darom aliejų - ir kosmetinį (su nerafinuotu migdolų ir kt. aliejais), ir salotom (pvz. su nerafinuotu saulėgražų aliejum), likusios džiovintos išspaudos lieka arbatai - tiesiog užplikom verdančiu vandeniu ir nuostabiai kvapni arbata gaunas  thumbup.gif


kaip darot alieju? blush2.gif blush2.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Mamytesm o kur jus perkat saltalankius? Niekad neteko matyti... Vakar pati vaziavau skinti ju, bet jau taip sunkiai sekesi man, prisiskyniau tik 3 litrus as ju, mazai labai, geriau jau nusipirkti blush2.gif
Atsakyti
Prisikarpiau šaltalankių šakelių visą kibirą, bandysiu gaminti sultis, padedant tokiam tarybiniam prietaisui - sukovarka vadinas (rusiškai) Dėsiu su visom šakom ir žiūrėsiu, kas gausis, jei gausis... g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 09 19, 19:22)
Prisikarpiau šaltalankių šakelių visą kibirą, bandysiu gaminti sultis, padedant tokiam tarybiniam prietaisui - sukovarka vadinas (rusiškai) Dėsiu su visom šakom ir žiūrėsiu, kas gausis, jei gausis...  g.gif  unsure.gif


Ir as taip darau, prisikarpau sakelem, sudedu i saldikli, o po to susalusios uogos puikiai skinasi nuo sakeliu ir nesprogineja. thumbup.gif
Gal kas zino kiek medaus reikia 1kg uogu (cia, kad su cukrum nedaryt) g.gif
Atsakyti
Gal kas parduodat saltalankio uogas? Ar zinot kas parduoda?
Labai noreciau pirkti
Atsakyti
Aš tai išspaudžiu sultis (su baltarusiška sulčiaspaude), super gerai spaudžia, iš atliekų - super aliejus, su visom sėklom, kurias išdžiovinu ir po to sumalu, o iš lapų (nuskabytų) darau nuovirą plaukam ir po kiekvieno plovimo juo skalauju - man dar niekada plaukai taip nežvilgėjo thumbup.gif
Atsakyti
man pasake kad saltalankiai skinami sakute, po sakos apacia laikant bliuduka - pati nebandziau dar bet atrodo gana logiska g.gif
Atsakyti