QUOTE(eureka77 @ 2011 01 03, 11:13)
O kaip sudyti, kad nesuputu

????
Paprastai: pasidaryti druskos, juoduju pipiru ir kapoto cesnako misini(gausiai, nebijoti, nes lasiniai nepasisudys daugiau nei jiems reikia) ir gerai lasinius isgniauzyti tuo misiniu. Padeti siltoj, bet nekarstoj patalpoj parai. Po paros atsiranda surymas is tu prieskoniuotu lasiniu, tada reikia vartyti ir kaitalioti vietomis juos po tuo surymu. Lasinius, priklausomai nuo storio, laikyti nuo savaites iki dvieju savaiciu suryme. Paskui pakabinti ir dziovinti dar savaite-dvi. Tada jau galima valgyti ar deti i saldytuva. Drsuka-geriausias konservantas, neleidziantis nei lasiniams, nei kumpeliams, nei desroms suputi
Dali mesos saldom, dali gaminam rukytus kumpelius bei rukytas desras, dali pasidarom zaliu desreliu ir dedam i saldikli, dali gaminu mesos konservus, laikau paskui kambario temperaturoj drasiai iki metu laiko arba kelionese sunaudoju. Pagalba darytis cia
http://www.supermama...?...06013&st=48
Nereikia jokio autoklavo

Isbandziusi su paprastu puodu, tik virinti mesa reikia ilgokai, druskos nebijoti ir gerai isvirinus stiklainius reikia naudoti. Nenusaude ne vienas, neapsinuodijom ne vienas, skanu, greita, paprasta, o ir puikus likusios mesos, kuri i saldikli netilpo, panaudojimas.