Mano tevai visada perka kiaule visa ir ja panaudoja, nieko neismeta. Kiaule yra vienas is gyvuliu kuris visas beveik valgomas. Is galvos verda saltiena, is kepenu, plauciu, sirdies ir lasiniu pasteta, kepenine desra daro, siaip desra is prastesnes mesos ir lasiniu, is skrandzio skilandi, storasias zarnas vedarams panaudoja, kojas su kugeliu kepa (ziauriai skanu), nugarine, kumpius ir lasinius ruko, sonkaulius sukapoja ir uzsisaldo, farso prisimala, desru prisiruko, is liezuvio ir palupes mama vyniotinis su slyvu idaru verda, galima ir mesos stiklainiuose uzsidaryt. Vienzo ko tik nori, tik reikia moket ir galimybiu.
Kai darot desras saldymui ar dedat i jas druskos? As galvoju prideti prieskoniu i desras bet nedeti druskos,nes ji gadina saldikli, o po to kai jau virsiu desras tai tada daugiau druskos desiu i vandeni. Ar kas nors taip darot?
Jei galit seimininkes parasykit receptu kaip ta mesa paruosti. Kiek prieskoniu ir druskos deti vienam kilogramui farso , norint paruosti desras rukinimui?
Kaip daryti pasteta,kiek ko deti?
Kaip saltiena verdate?
Kokius vyniotinius darote uzsaldymui?
Kaip yra daromas skilandis?
Jei galit seimininkes parasykit receptu kaip ta mesa paruosti. Kiek prieskoniu ir druskos deti vienam kilogramui farso , norint paruosti desras rukinimui?
Kaip daryti pasteta,kiek ko deti?
Kaip saltiena verdate?
Kokius vyniotinius darote uzsaldymui?
Kaip yra daromas skilandis?
QUOTE(as optimiste @ 2011 01 12, 10:15)
Kai darot desras saldymui ar dedat i jas druskos? As galvoju prideti prieskoniu i desras bet nedeti druskos,nes ji gadina saldikli, o po to kai jau virsiu desras tai tada daugiau druskos desiu i vandeni. Ar kas nors taip darot?
Jei galit seimininkes parasykit receptu kaip ta mesa paruosti. Kiek prieskoniu ir druskos deti vienam kilogramui farso , norint paruosti desras rukinimui?
Kaip daryti pasteta,kiek ko deti?
Kaip saltiena verdate?
Kokius vyniotinius darote uzsaldymui?
Kaip yra daromas skilandis?
Jei galit seimininkes parasykit receptu kaip ta mesa paruosti. Kiek prieskoniu ir druskos deti vienam kilogramui farso , norint paruosti desras rukinimui?
Kaip daryti pasteta,kiek ko deti?
Kaip saltiena verdate?
Kokius vyniotinius darote uzsaldymui?
Kaip yra daromas skilandis?
savaime aišku kad darant dešras sūdau dedu kvepiančių maltų pipirų bei šiek tiek čenako kad jaustųsi labai nedaug. mmmm kaip skanu. dešreles reiktų daryt riebesnes kad nebūtų sausos jas išvirus.
skilandis įsivaizduoju iš kapotos mėsos ir lašinių daromas.
šaltieną verdu iš kojų kartais karkos dar kokį liesesnį mėsgalį įdedu. pirmą kartą užvirus reikia nupilti vandenį ir virti ant labai siplnos ugnies kad būtų skaidri.
vyniotinių šaldymui negaminu. o jei darau iškart kepu.
QUOTE(as optimiste @ 2011 01 12, 11:15)
Kai darot desras saldymui ar dedat i jas druskos? As galvoju prideti prieskoniu i desras bet nedeti druskos,nes ji gadina saldikli, o po to kai jau virsiu desras tai tada daugiau druskos desiu i vandeni. Ar kas nors taip darot?
Jei galit seimininkes parasykit receptu kaip ta mesa paruosti. Kiek prieskoniu ir druskos deti vienam kilogramui farso , norint paruosti desras rukinimui?
Kaip daryti pasteta,kiek ko deti?
Kaip saltiena verdate?
Kokius vyniotinius darote uzsaldymui?
Kaip yra daromas skilandis?
Jei galit seimininkes parasykit receptu kaip ta mesa paruosti. Kiek prieskoniu ir druskos deti vienam kilogramui farso , norint paruosti desras rukinimui?
Kaip daryti pasteta,kiek ko deti?
Kaip saltiena verdate?
Kokius vyniotinius darote uzsaldymui?
Kaip yra daromas skilandis?
Saldymui desras darau kaip ir rukymui:su druska, su prieskoniais. Kaip ten saldiklis gadinsis, jei pati desra bus zarnoje bei maiselyje?
Receptai naminems desroms:
http://www.manovirtu...eciu/desra.html
Saltiena:
http://www.visirecep...s/saltiena.html
Galima virti is galvu, is liezuvio. Zelatinas pasigamina is kiaules odu. O ju lieka gausybe, kai nudorojamas kumpis. Mano megstama saltiena: isverdu liesos mesos gabaliukus su daug daug odu. Aisku, prieskoniu prideta. Kai mesa jau minkstute buna, odas isgraibau, ismetu, o viska supilu i dubeneli ir palieku atvesti. Atvesusia dedu i saldytuva, po kurio laiko gaunasi skani saltiena

Skilandzio nepagaminsit, tam reikia igudimo ir zmogaus, kuris moketu ta daryti. Uosviai mano gamina skilandzius, procese dalivavau nesyki, bet vis tiek nesiryzciau viena jo gaminti. Gamybos procesas ilgas, apie menesi.
http://www.visirecep.../skilandis.html
Pabandykit pradzioj nuo desru

Sveikutes,
Mes visada perkam tik visa kiaule ir namuose ja susitvarkome. Nieko neismetu, o stengiuosi viska racionaliai panaudoti, bet beda ta, kad begales lasiniu lieka, nors ir rukyti. Na bet po truputi iskisam giminems
O siaip is visos kiaules gaunami produktai ir ka mes darom:
Kojos (parukom ir verdam, skanu mums vienos)
Galva (dazniausiai saltiena, bet galima kepti)
Sprandine (saslykas)
Ausys (parukom ir verdam (kartu su kojomis))
Kraujas (vedarams)
Sirdis (guliasas)
Plauciai (Guliasas)
Inkstai (Guliasas)
Kepenys (pastetas)
Zarnos plonosios (desroms)
Zarnos Storosios (vedarams, bulviniams ir kraujiniams)
Skrandis (Prigrudam mesos ir kepam)
Taukai (pagal paskirti)
Nugarine (karbonadams ir kepsniams, supjaustau normomis ir i saldikli)
Sonkauliai ( i saldikli, nekapojam ir pjaunam su visu lasiaku, jei neriebi kiaule)
Stuburkauliai (gabaliukais ir i saldikli, skanu virti)
Uodega (parukoma ir verdama)
4 kumpiai (2 priekiniai, 2 galiniai) (apipjaustau ir mesa sudedau gabalai i saldikli ar sumalu farsa, ant kaulu palieku mesos ir dedu rukyt)
Kulkstinukai (rukymui)
Lasiniai (rukymui)
Dar buna nuopjovu, kurias dedu malti, kartais su mamos pagalba pasidarom vyniotiniu, bet as ju nelabai moku gaminti, gal kai igudziu atsiras daugiau
Rukymui mesa ruosiu gan paprastai, pasidarau is druskos ir pipiru misinuka ir kiekviena mesgali aptrinu, tuomet sudedu i koki tai inda, pasudau koki pora dienu, tikrai neilgai ir apvyniojus marle dedam rukyti, rukom ir neilgai dvi tris dienas, o daugiau viska sudedam i saldikli.
Saldikli turim skrynia, del talpos labai geras daiktas, bet del susidejimo labai nepatogu, kadangi nera lentynu, o deti reikia ne vienos rusies mesa, tai kai prireikia ko is apacios ikrenti ir trauki viska is eiles
gal merginos turit kokiu idomesniu minciu ka galima gaminti pvz is kepeneliu? nes mes ju nelabai valgom, nei as nei vyras nemegstam, o gal zinot gudru patiekala, kuriuo butu galima svecius vaisinti?
Mes visada perkam tik visa kiaule ir namuose ja susitvarkome. Nieko neismetu, o stengiuosi viska racionaliai panaudoti, bet beda ta, kad begales lasiniu lieka, nors ir rukyti. Na bet po truputi iskisam giminems

O siaip is visos kiaules gaunami produktai ir ka mes darom:
Kojos (parukom ir verdam, skanu mums vienos)
Galva (dazniausiai saltiena, bet galima kepti)
Sprandine (saslykas)
Ausys (parukom ir verdam (kartu su kojomis))
Kraujas (vedarams)
Sirdis (guliasas)
Plauciai (Guliasas)
Inkstai (Guliasas)
Kepenys (pastetas)
Zarnos plonosios (desroms)
Zarnos Storosios (vedarams, bulviniams ir kraujiniams)
Skrandis (Prigrudam mesos ir kepam)
Taukai (pagal paskirti)
Nugarine (karbonadams ir kepsniams, supjaustau normomis ir i saldikli)
Sonkauliai ( i saldikli, nekapojam ir pjaunam su visu lasiaku, jei neriebi kiaule)
Stuburkauliai (gabaliukais ir i saldikli, skanu virti)
Uodega (parukoma ir verdama)
4 kumpiai (2 priekiniai, 2 galiniai) (apipjaustau ir mesa sudedau gabalai i saldikli ar sumalu farsa, ant kaulu palieku mesos ir dedu rukyt)
Kulkstinukai (rukymui)
Lasiniai (rukymui)
Dar buna nuopjovu, kurias dedu malti, kartais su mamos pagalba pasidarom vyniotiniu, bet as ju nelabai moku gaminti, gal kai igudziu atsiras daugiau

Rukymui mesa ruosiu gan paprastai, pasidarau is druskos ir pipiru misinuka ir kiekviena mesgali aptrinu, tuomet sudedu i koki tai inda, pasudau koki pora dienu, tikrai neilgai ir apvyniojus marle dedam rukyti, rukom ir neilgai dvi tris dienas, o daugiau viska sudedam i saldikli.
Saldikli turim skrynia, del talpos labai geras daiktas, bet del susidejimo labai nepatogu, kadangi nera lentynu, o deti reikia ne vienos rusies mesa, tai kai prireikia ko is apacios ikrenti ir trauki viska is eiles

gal merginos turit kokiu idomesniu minciu ka galima gaminti pvz is kepeneliu? nes mes ju nelabai valgom, nei as nei vyras nemegstam, o gal zinot gudru patiekala, kuriuo butu galima svecius vaisinti?

[Sveikutės
Mes irgi jau nepirmąkart nusiperkame tai kiaulienos.
Viską išdarinėt super moka uošvienė. Šiuo metu mirkau marinate lašinius, kumpelius.
Bet turiu bėdą-neturiu kas išrūkytų. Gal galite pasidalinti mėsos rūkytojų Šiauliuose kontaktais.
Labai būčiau dėkinga. Išvaikščiojau visą turgų- šis klausimas tabu, niekas nieko nesako. Turbūt į mane žvelgia gal kaip į konkurentę.


Bet turiu bėdą-neturiu kas išrūkytų. Gal galite pasidalinti mėsos rūkytojų Šiauliuose kontaktais.


labas rytelis, merginukes susiruosiau mesa ir nepagalvojus nenupjausciau skuru, kazin ar galima malti su skuromis mesa, norint pasigaminti svieziu desreliu, labai aciu lauksiu skubaus atsakymo

QUOTE(georgiana @ 2011 11 23, 08:28)
labas rytelis, merginukes susiruosiau mesa ir nepagalvojus nenupjausciau skuru, kazin ar galima malti su skuromis mesa, norint pasigaminti svieziu desreliu, labai aciu lauksiu skubaus atsakymo 

aišku geriau be jų, bet esu darius ir su skūra. žiūrint dar kaip malsi stambiau ar smulkiau
QUOTE(georgiana @ 2011 11 23, 10:28)
labas rytelis, merginukes susiruosiau mesa ir nepagalvojus nenupjausciau skuru, kazin ar galima malti su skuromis mesa, norint pasigaminti svieziu desreliu, labai aciu lauksiu skubaus atsakymo 

Sveiki



dekui Avocete ir saulyte33 uz patarimus reiks pasigalasti peili ir i trasa nupjaustyti skuras, vakar kazkaip pjaustytdama gabalais nei nepagalvojau, ale nakti mintis sove, kad kazka blogai padariau tai ir sulaukiau ryto galvodama apie mesa

QUOTE(georgiana @ 2011 11 23, 10:34)
dekui Avocete ir saulyte33 uz patarimus reiks pasigalasti peili ir i trasa nupjaustyti skuras, vakar kazkaip pjaustytdama gabalais nei nepagalvojau, ale nakti mintis sove, kad kazka blogai padariau tai ir sulaukiau ryto galvodama apie mesa 

Tik be skuru
