QUOTE(maziuk @ 2010 05 11, 09:03)
o as noriu paklausti darzeliu aukletoju - o kokio velnio jos gerdamos savo kava ar pildydamos dokumentus vaiku pietu miego metu toje pacioje patalpoje, kur miega vaikai, garsiai tarpusavyje kalbasi, tarskina puodeliais,tauskia su kt aukletojom, atejusiom aptart reikalu is kt grupiu?
sita klausima planuoju uzduot ir musu darzo valdziai,nes pvz mano vaikas nemigea, nes sako - o as negaliu uzmigt, man trukdo aukletoju kalbejimas:saudau. Ir ka daryt?
aisku cia matyt nuo aukletoju priklauso.Bet nereikia to klijuoti visoms aukletojoms.
As ne karto esu atejusi pas aukletoja vaiku pietu miegu,visada laaabai tylu,niekas netriuksmauja,nebarskina indu,kiek maciau visada palinkusios prie dokumentu.O pildymo tai patikekite,kad tyri nemazai
Jei jusu vaikas neuzmiega,kodel neaptariate su pacia aukletoja?
Papildyta:
QUOTE(sermuksnelis @ 2010 04 21, 21:47)
tamsiu paros metu tikrai neparasyta

,bet parasyta dukart dienoje privaloma...ir seka jei nesala daugiau - 10 ir keli kiti apribojimai

imesciau nuoroda,bet nzn ar rasiu,galiu pabandyti rytoj,jai tikrai jus domina?
prisiminiau,kad jus neimetete,tai as nepatingesiu imesti
XI. VAIKŲ PRIĖMIMAS, DIENOS REŽIMAS
94. Priimant vaiką į įstaigą ir vėliau kiekvienais metais turi būti pateiktas Vaiko sveikatos pažymėjimas (forma Nr. 027 1/a) [4.5, 4.10].
95. Draudžiama priimti sergančius ar (ir) turinčius užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, kosti, yra išskyrų iš nosies ir kt.) vaikus, taip pat turinčius utėlių ar glindų.
96. Vaikui sunegalavus įstaigoje, jis izoliuojamas iki atvykstant tėvams.
97. Po ligos vaikas gali būti priimtas į įstaigą tik tėvams (globėjams) pateikus gydytojo pažymą (F 094/a )[4.4].
98. Vaiko dienos režimas turi atitikti vaiko fiziologinius poreikius, jo amžiaus ypatumus, sveikatos būklę.
99. Aktyvi fizinė veikla turi būti organizuojama kasdien, atsižvelgiant į vaikų amžių ir sveikatos būklę.
100. Kasdien 2 kartus šviesiu paros metu vaikai turi būti išvedami į lauką. Žiemos metu esant ne žemesnei kaip minus 12oC temperatūrai ir silpnam vėjo greičiui (iki 2 m/sek.) arba ne žemesnei kaip minus 8oC temperatūrai ir vidutiniam vėjo greičiui (nuo 2 iki 6 m/sek.).