Įkraunama...
Įkraunama...

Pietų miegas darželyje.

Užteks teorijų, štai pavyzdžiai: darželyje dvi grupės (kuriose po dvi auklytes) pasidalina taip: vieni į lauką, kiti žaisti grupėje. Per pietų miegą: vienoje grupėje miegama/gulima ramiai, kitoje lieka nemiegantys, jei tokių lieka. Dėl valgio - nėra ką ir komentuoti. Daugiau viskas tas pats..

Dėl "jei vienas iš lauke buvusių vaikų staiga užsimano grįžti (arba iš buvusių grupėje užsinori į lauką) - paleisti jį vieną ar palikti kitus be priežiūros?" noriu atsakyti klausimu: o kas daroma, kai lauke būnant vaikas užsimano į wc? Arba pridaro į kelnytes? Arba įkrenta į balą?

Luttuke, aš tą patį ir sakau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2012 09 13, 15:54)
Darželyje vaikui stresas, todėl natūralu, kad ir nevalgo, ir į kelnes daro, ir lovon gulti atsisako - negi auklėtojos jums šito nepaaiškino?. Galite nutraukti darželio lankymą ir bandyti po metų (bet nebūtinai su lengvesne pradžia), galite apsišarvuoti kantrybe ir bandyti išlaukti adaptacijos periodą. Priklausomai nuo to, kiek sunku jums ir vaikui...

Užmigimą mums rekomenduodavo palengvinti įprastu vaikui ritualu: gal savas žaislas, pagalvėlė ar net patalynė, gal buteliukas arbatėlės prieš miegą, čiulptukas ar auklėtojos laikoma ranka - tai, prie ko vaikas pripratęs, kaip jis migdosi namie. O dėl sauskelnių, tai maniškiai visi į darželį išėjo prašydamiesi ant puoduko ir visiems pradžioje specialiai pirkau sauskelnes - kam porai savaičių, kam porai mėnesių. Mažoji su sauskelnėmis pernai išėjo ir po vasaros atostogų: po pirmų dienų lopšelyje ir kelių avarijų pati paprašė, kad nupirkčiau, nors pavasarį toje pačioje grupėje jai jau sauskelnių nebereikėjo, o namuose nebenaudojome jų jau daugiau nei metus.

as tai irgi suprantru kaip streso padarinius. bet mane sokiravo paciu auklyciu reakcija
- jauklytes vyresnio amziaus moterys- tai sakyciau patirties turetu tureti pakankamai...... man sako kad mano vaiukas toks vienintelis......as linkusi islaukti adaptacini perioda, nes nemanau kad po metu butu lengviau....bet kaip man "paprasyti" kad auklytes butu kantresnes..... ypac del migdymo darzelyje....
p.s.bandem nesti savo pagalve, mygduka,..lovos gi netysim:(
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausmare: 13 rugsėjo 2012 - 15:07
QUOTE(ausmare @ 2012 09 13, 15:06)
as tai irgi suprantru kaip streso padarinius. bet mane sokiravo paciu auklyciu reakcija
- jauklytes vyresnio amziaus moterys- tai sakyciau patirties turetu tureti pakankamai......  man sako kad mano vaiukas toks vienintelis......as linkusi islaukti adaptacini perioda, nes nemanau kad po metu butu lengviau....bet kaip man "paprasyti" kad auklytes butu kantresnes..... ypac del migdymo darzelyje....
p.s.bandem nesti savo pagalve, mygduka,..lovos gi netysim:(

taaaip...sudetinga situacija jusu. "paprasyti" galima senu patkrintu klasikiniu budu: PAKISTUKAIS biggrin.gif galva dedu, kad auklytems saldainiu maiselis, kava ar pan. pagerintu nuotaika ir pridetu kantrybes. taip, pampersu dejimas yra didelis zingsnis atgal, as su tuo nesitaikyciau. ju darbas aptarnauti vaikus, tegu keicia kelnes tiek, kiek reikes. del miegojimo sunku pasakyti, gal guledamas bent knygutes pavartytu..nors kazin, ar cia galima taip, nes ir kiti noretu... g.gif zodziu, ka mes cia patarinejam. darzelyje bent jau turi irbti zmones su patirtimi, tokiu situaciju mate n +1, todel turi jums patarti, paaiskinti, kas tokiais atvejais daroma. priesingu atveju labai abejoju darbuotoju kompetencija ir tinkamumu dirbti darba su vaikais, kuriame reikalinga ypatinga kantrybe... jusu vaikas tikrai toks ne vienintelis ir nera blogesnis uz kitus, tiesiog nera pakankamai protingu zmoniu darzelyje, kad padetu jam adaptuotis.
Atsakyti
ausmare, as siaip as linkusi gerai galvoti apie zmones, bet jusu situacijoje, arba per anksti dar spresti, arba auklytes isties nori jusu "demesio". As is principo nieko nenesciau, nes paskui- kaip pasiklosi, taip ir miegosi. Vaiko gerove mamoms labai jautru, todel tuo galima manipuliuoti. Aukletojos visuose darzeliuose moka tuos vaikus uzmigdyti, itikinti paguleti, jei ne, tai ne vieta joms darzelyje. Palaukciau savaite, jei neissisprestu niekas, jei nebutu zingsnelio priekin- eiciau kalbeciau su direktore. Galiu beveik lazintis, kad po to, arba bent po aukletoju perspejimo, kad taip darysite- situacija pageretu. O aukletojos patylom pries jus nurasytu adaptacijai. Sekmes!!!
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2012 09 13, 19:25)
eiciau kalbeciau su direktore. Galiu beveik lazintis, kad po to, arba bent po aukletoju perspejimo, kad taip darysite- situacija pageretu. O aukletojos patylom pries jus nurasytu adaptacijai. Sekmes!!!

sita iseitis tik atrodo graziai, o is tiesu... vaikutis mazas, nelabai gales papasakoti, ka ten aukletojos daro, o po skundu direktorei gali buti ir atvirkstine reakcija - baisu butu, kad tik i vaika nebutu neigiamai ziurima is paciu aukletoju puses, kad va, skundikes vaikas, pati maciau, kaip ir aprekia grubiai vaikus, ir patampo jos kartais verysad.gif na zodziu, gal supratot, ka noriu pasakyti unsure.gif
Atsakyti
Aukletojoms labai sudetinga su vaikais, kurie nenori eiti miegucio. Dabar pas mus grupeje asiradineja daugiau nebepaimamu pries miega, tai vel daugiau verkimu ir pan. Maniskis sako irgi paverkia, bet nesipriesina eiti miegoti.
O dar pas vaikus buna tokie periodai, kai viska ssudetingiau.

Tiesa, turim bedu del miego nakti - prabuna ir verkia. Pvz sianakt sake sapnavo, kad i darzeli reikia ir kad isiverke... doh.gif Pora val su pertraukelem pas ji laksciau.
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2012 09 13, 20:25)
ausmare, as siaip as linkusi gerai galvoti apie zmones, bet jusu situacijoje, arba per anksti dar spresti, arba auklytes isties nori jusu "demesio". As is principo nieko nenesciau, nes paskui- kaip pasiklosi, taip ir miegosi. Vaiko gerove mamoms labai jautru, todel tuo galima manipuliuoti. Aukletojos visuose darzeliuose moka tuos vaikus uzmigdyti, itikinti paguleti, jei ne, tai ne vieta joms darzelyje. Palaukciau savaite, jei neissisprestu niekas, jei nebutu zingsnelio priekin- eiciau kalbeciau su direktore. Galiu beveik lazintis, kad po to, arba bent po aukletoju perspejimo, kad taip darysite- situacija pageretu. O aukletojos patylom pries jus nurasytu adaptacijai. Sekmes!!!

drinks_cheers.gif

Sttropez, aš irgi iš tų mamų, kurios dėl su auklėtojomis neišsprendžiamų problemų nebijo nei pas direktorę eiti, nei švietimo skyriuje pasiaiškinti. Yra tekę ir švietimo ministerijon skambinti. Tačiau negaliu pasakyti, kad tai mano vaikams išėjo į blogą: ir baigusieji darželį kuo gražiausiai ten praleistas dienas prisimena ir auklėtojas iki šiol aplanko, ir dabartinė darželinukė grupėn keliauja su šypsena. Beje, pakištuko taip pat nei karto niekam nenešiau.
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2012 09 14, 09:19)
drinks_cheers.gif

Sttropez, aš irgi iš tų mamų, kurios dėl su auklėtojomis neišsprendžiamų problemų nebijo nei pas direktorę eiti, nei švietimo skyriuje pasiaiškinti. Yra tekę ir švietimo ministerijon skambinti. Tačiau negaliu pasakyti, kad tai mano vaikams išėjo į blogą: ir baigusieji darželį kuo gražiausiai ten praleistas dienas prisimena ir auklėtojas iki šiol aplanko, ir dabartinė darželinukė grupėn keliauja su šypsena. Beje, pakištuko taip pat nei karto niekam nenešiau.

na, sutinku, kad kartais reikia ir kai kur paskambinti, kai kur pasibarti, bet ir dovaneles manau negadina reikalo, nes faktas, kad ju darbas labai sunkus, atlyginimai mazi, tai tas sokoladas, kuris jums tekainuotu pora litu, galbut zmogui tikrai bent kazkiek pakeltu nuotaika ir tikrai negaila. nezinau, turbut mano tokia problema, kad apskritai megstu duoti, dovanoti kazkam kazka man malonu, maloniau nei skambinti, eiti kazkur bartis blush2.gif

kol kas vienintelis dalykas, kuri noreciau pasiaiskinti aukstesniuose sluoksniuose biggrin.gif yra kodel vaika priziuri (kiek maciau) 3 aukletojos, 2 auklytes ir 1 padejeja..gal ir daugiau yra, kuriu nemaciau), tai labai sunkina vaikams adaptacija ir rodo kazkokias problemas darzelio etatu paskirstyme ir finansavime, o taip pat, nepabijosiu pasakyti - pedagogu intrigas ir plesymasi del etatu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sttropez: 14 rugsėjo 2012 - 10:10
aciu uz pasisakymus....matyt taip ir pasielgsiu.... dabar sergam tai turiu proga namie grieztai migdyti pogulio be ipatingos prabangos (pasupimu ar pan)...siandien pavydziui nenorejo gultis- pusvalandi protestavo... paskui uzmigo sededamas lovoje (as situacija stebejau budama kitame kambaryje)....jei po sios savaites namuose, darzelyje situacija nepasikeis, ,matyt eisiu klausti direktores "patarimo". nes panasu kad aukletojos nesusitvarko su savo pareigom...tiesiog pavargau nuo kasdieniu ju kaltinimu- "ka mums daryti su jusu vaiku"...ir ryte vietoj to kad uzmegstu kontakta su vaiku, puola ne is sio ne is to klausineti ar jis neserga. (slogos , kosulio ar pan simptomu nera)..
atsiprasau kad issilieju.....suprantu joms nelengva, man ir vaikui taip pat.....bet juk kievienas dirbam savo darba...ir mano darbe yra tokiu dalyku kuriuos atlikti nera malonu...bet tai man priklauso pagal pareigas....nesvarbu kad ir alga nera didele:(

Atsakyti
pasiskaitymui, gal bus naudinga smile.gif

http://zebra.15min.l...288381481237582
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2012 09 12, 14:40)
as turbut busiu is kategorisku mamu  biggrin.gif  Visu pirma nesuprantu kaip dveju metu pyplys gali nemiegoti pietu miego, na galbut jis ismiega 12-14 val. naktinio miego, tai dar suprasciau, bet tikrai abejoju. Maniskiui jau gerokai virs 4, bet dienos miegui gulasi be jokiu CP ir ismiega 2 o kartais ir 3 val., daznai savaigaliais net zadinu  blush2.gif  Vaikas labai judrus, nakti miega nuo treju metu gerai, bet max 8 val..
Taigi, gryztant prie temos esu vienareiksmiskai tik uz pietu miega, o tas vieno ar dvieju pilieciu nemigdymas, mano nuomone, tik samysi grupeje ivestu. Vaikai juk greitai pasiduoda kitu itakai, tuoj kiltu milijonas klausimu kodel jis miega, o draugas ar drauge ne. Juk yra grupeje bendras rezimas valgyti, zaisti, lavintis, eiti i lauka, tai kodel turi buti isimtis miegas  g.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif visiškai sutinku, vadinasi aš irgi kategoriška mama tongue.gif Jeigu mamoms netinka darželio režimas,tuomet reikia ieškoti auklės. Režimas vienodas visiems. Dažniausiai problemos iškyla tokioms mamoms, kurios namuose nesilaiko jokio režimo.
Kaip atrodytų, jei 20 vaikų norės skirtingų dalykų doh.gif blink.gif Tai jau pedagogams ne darbas, o košmaras.
Papildyta:
QUOTE(Onora @ 2012 09 13, 09:25)
Liepa, gerokai perspaudete, labai madingai pasnekejot smile.gif Matyt, kad jusu darzeliu idealas

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif tik bėda ta, kad dažnai per daug didelė laisvė tampa anarchija
Papildyta:
QUOTE(Luttuke @ 2012 09 13, 15:03)
O as lieku prie nuomones, kada darzelyje butinas rezimas, o pasirinkimai tik jo ribose (zaisti su vienais ar kitai zaislais, lauke begioti ar zaisti smelio dezeje, valgyti ar sedeti prie stalo kol kiti pavalgys, jei vaikas nealkanas, guleti ar meigoti ir pan.). Juk jie ruosiami mokyklia, kai tures sedeti kada reikia, mokytis kada reikia ir pan. Perdaug laisves rinktis vaikams tikrai nebutinai labai gerai smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
as nieko pries neturiu pries ta rezima, tuo labiau kad namie tokio pacio laikomes....uzmiega pietu, valgo labai panasiu laiku kaip ir darzelyje....(galima net laikrodi pagal tai tikrinti)....
Atsakyti