QUOTE(ruta_zalia @ 2012 09 12, 14:40)
as turbut busiu is kategorisku mamu

Visu pirma nesuprantu kaip dveju metu pyplys gali nemiegoti pietu miego, na galbut jis ismiega 12-14 val. naktinio miego, tai dar suprasciau, bet tikrai abejoju. Maniskiui jau gerokai virs 4, bet dienos miegui gulasi be jokiu CP ir ismiega 2 o kartais ir 3 val., daznai savaigaliais net zadinu

Vaikas labai judrus, nakti miega nuo treju metu gerai, bet max 8 val..
Taigi, gryztant prie temos esu vienareiksmiskai tik uz pietu miega, o tas vieno ar dvieju pilieciu nemigdymas, mano nuomone, tik samysi grupeje ivestu. Vaikai juk greitai pasiduoda kitu itakai, tuoj kiltu milijonas klausimu kodel jis miega, o draugas ar drauge ne. Juk yra grupeje bendras rezimas valgyti, zaisti, lavintis, eiti i lauka, tai kodel turi buti isimtis miegas

visiškai sutinku, vadinasi aš irgi kategoriška mama

Jeigu mamoms netinka darželio režimas,tuomet reikia ieškoti auklės. Režimas vienodas visiems. Dažniausiai problemos iškyla tokioms mamoms, kurios namuose nesilaiko jokio režimo.
Kaip atrodytų, jei 20 vaikų norės skirtingų dalykų

Tai jau pedagogams ne darbas, o košmaras.
Papildyta:
QUOTE(Onora @ 2012 09 13, 09:25)
Liepa, gerokai perspaudete, labai madingai pasnekejot

Matyt, kad jusu darzeliu idealas

tik bėda ta, kad dažnai per daug didelė laisvė tampa anarchija
Papildyta:
QUOTE(Luttuke @ 2012 09 13, 15:03)
O as lieku prie nuomones, kada darzelyje butinas rezimas, o pasirinkimai tik jo ribose (zaisti su vienais ar kitai zaislais, lauke begioti ar zaisti smelio dezeje, valgyti ar sedeti prie stalo kol kiti pavalgys, jei vaikas nealkanas, guleti ar meigoti ir pan.). Juk jie ruosiami mokyklia, kai tures sedeti kada reikia, mokytis kada reikia ir pan. Perdaug laisves rinktis vaikams tikrai nebutinai labai gerai