Įkraunama...
Įkraunama...

Pietų miegas darželyje.

QUOTE(egliuke @ 2010 03 06, 14:56)
Man tai gaila, kad visi vaikai turi gulėti tas 2 valandas, net jei nenori miego (bent jau mūsų darželyje), man pačiai atrodo, kad nenorinčiam miego žmogui tai yra kančia  doh.gif  Mano dukra nelengvai adaptavosi prie tokios tvarkos, po to kai metus lankė darželį užsienyje, kur vaikus suguldydavo pietų miego ir jie galėdavo miegoti arba tik pagulėti, o už pusvalandžio atsikelti, jei neužmigdavo. Man rodos, tokia tvarka būtų kur kas geresnė  ax.gif

gal ir geresne,bet,kad musu darzeliuose nelabai tam salygos tinkamos.tie ,kurie nenori miegot trukdys tiems kas miega.bent jau musu grupeje tai lovos is sieniniu spintu per miega istraukiamos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2010 03 06, 13:56)
Man tai gaila, kad visi vaikai turi gulėti tas 2 valandas, net jei nenori miego (bent jau mūsų darželyje), man pačiai atrodo, kad nenorinčiam miego žmogui tai yra kančia  doh.gif  Mano dukra nelengvai adaptavosi prie tokios tvarkos, po to kai metus lankė darželį užsienyje, kur vaikus suguldydavo pietų miego ir jie galėdavo miegoti arba tik pagulėti, o už pusvalandžio atsikelti, jei neužmigdavo. Man rodos, tokia tvarka būtų kur kas geresnė  ax.gif

Mes kalbame ne apie suaugusi zmogu ax.gif ,o apie mazus vaikus mirksiukas.gif ,ir tas net pagulejimas ,jiems butinas!Galima irodineti kiekviena,kad kiekvienas vaikas skirtingas,bet... ,juk kartais pacios matome,kaip vakarais mazieji buna suirze,pikti...,nes per dienos ispudzius,triuksma(sutikite,kad kiekvienas grupeje nori buti pastebetas,isgirstas...),jiems reikia mazu maziausia pailseti(pamiegoti ar paguleti,tai ne taip svarbu) mirksiukas.gif Ir dar ,kaip jus isivaizduojate,kas priziures tuos vaikelius kurie miegos,ar atvirksciai,juk turi buti atskira patalpa,ar kazkas panasaus,nes kitaip...truldys vieni kitiems! doh.gif O kas papildomai mokes aukletojai,kuri priziures siuos vaikus? g.gif Juk ir taip ,kiek zinau,joms sumazinta? g.gif O jei jus nenorite ,kad jusu mazylis miegotu,pasiimkite namo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gieruze @ 2010 03 02, 11:21)
Mamytes, o kaip jus pratinot darzelyje miegoti nemiegiukus?  Man aukletoja pataria visu pirma vaika laikyt darzely iki pietu, o grizus namo ja pratint migdyt pietu miego. Bet manoji su laaaabai tvirtu charakteriu (4,5 m.), ne uz ka nemiega namie, man aiskina, kad tik darzely su vaikais miegos.

O kam pratinti g.gif Vaikas darželyje nuvargs, išsikraus ir pats miegos biggrin.gif O jei nemiegos - ramiai pagulės. O to pasekoje- ir užsnūs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2010 03 07, 14:56)
Mes kalbame ne apie suaugusi zmogu ax.gif ,o apie mazus vaikus mirksiukas.gif ,ir tas net pagulejimas ,jiems butinas!Galima irodineti kiekviena,kad kiekvienas vaikas skirtingas,bet... ,juk kartais pacios matome,kaip vakarais mazieji buna suirze,pikti...,nes per dienos ispudzius,triuksma(sutikite,kad kiekvienas grupeje nori buti pastebetas,isgirstas...),jiems reikia mazu maziausia pailseti(pamiegoti ar paguleti,tai ne taip svarbu) mirksiukas.gif Ir dar ,kaip jus isivaizduojate,kas priziures tuos vaikelius kurie miegos,ar atvirksciai,juk turi buti atskira patalpa,ar kazkas panasaus,nes kitaip...truldys vieni kitiems! doh.gif O kas papildomai mokes aukletojai,kuri priziures siuos vaikus? g.gif Juk ir taip ,kiek zinau,joms sumazinta? g.gif  O jei jus nenorite ,kad jusu mazylis miegotu,pasiimkite namo mirksiukas.gif

Aš už pagulėjimą, manau, kad sveika pailsėti, bet, jei vaikas per pusvalandį neužmiega, ir turi gulėti lovoje, o jam dar nuolat liepiama užsimerkti, tai argi tai ne kančia? Ir suaugusiam, ir vaikui toks "poilsis" nėra malonus. Bet suprantu, kad tokiose patalpose, kokios jos yra dabar, tai nelabai įmanoma, deja...O šiaip, kalbant apie miegą, tai pastebėjau, kad įvairiose šalyse yra įvairios tradicijos. Ir daug kur nuo 4 metų vaikai visai nėra migdomi pietų miego, bet anksti guldomi vakare. Nepastebėjau, kad jie dėl to jaustųsi blogiau. Jei vaikas yra linkęs anksti vakare eiti miegoti, tai turbūt pietų miegas jam nelabai reikalingas, nebent ramus pagulėjimas...
Atsakyti
pasiskaičiau čia jūsų nuomones, su kai kuriom visai nesutinku, kai kuriom labai pritariu.
išgulėti 2 valandas košmaras yra, pabandykit, ar tik nesutinusia galva atsikeltumėt. aš kalbu jau apie didesnius vaikus 5 ar 5 su puse metų. mums tai darosi problema. manau mūsų darželiuose šitas reikalas likęs iš anų "gerų" laikų ir nieko keist ale nereikia (nekalbu apie privačius darželius). argi problema su keliais vaikais nemiegančiais eiti, tarkim į salę ir ten kažkuo užsiimti, iš kelių grupių susidarytų grupelė, turiu omeny tuos vaikus, kuriuos tėvai ne prieš 8 atveda, o vėliau apie 9 val. tūksta noro išradingumo, nors gal ne visa tai būtų, labiausiai motyvacijos.
Atsakyti
Jus tik isivazduokit kitu vaiku reakcija.Vieni eina gult,o kiti i sale doh.gif .Visi tevams ims sakyti,kad nenori miegot,verkt ,isterikuot taip susidarys du trecdaliai darzelio...
Atsakyti
Darzelyje mano sūnus labai ilgai neismiega, bet nubudes dar ramiai paguli. O namie tuo tarpu, migdomes gal 1 valanda, paskui nubudes iskart kyla keltis. Darzelyje, kur kita tvarka, kur visi vaikuciai miega, ar guli, ir vaikas kitaip reaguoja.
Labai dziaugiuosi, kad jis bent paguli nubudes, pailseti tikrai reikia.

As pati niekada darzelyje nemiegodavau, tai man pratempti tas dvi valandas budavo labai sunku, bet cia jau kiek save atsimenu apie 4-5 metukus buvau. Bet visvien, tokia tvarka, gautusi chaosas vieni miega, kiti i sales keliauja rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2010 03 07, 16:56)
Mes kalbame ne apie suaugusi zmogu ax.gif ,o apie mazus vaikus mirksiukas.gif ,ir tas net pagulejimas ,jiems butinas!Galima irodineti kiekviena,kad kiekvienas vaikas skirtingas,bet... ,juk kartais pacios matome,kaip vakarais mazieji buna suirze,pikti...,nes per dienos ispudzius,triuksma(sutikite,kad kiekvienas grupeje nori buti pastebetas,isgirstas...),jiems reikia mazu maziausia pailseti(pamiegoti ar paguleti,tai ne taip svarbu) mirksiukas.gif Ir dar ,kaip jus isivaizduojate,kas priziures tuos vaikelius kurie miegos,ar atvirksciai,juk turi buti atskira patalpa,ar kazkas panasaus,nes kitaip...truldys vieni kitiems! doh.gif O kas papildomai mokes aukletojai,kuri priziures siuos vaikus? g.gif Juk ir taip ,kiek zinau,joms sumazinta? g.gif  O jei jus nenorite ,kad jusu mazylis miegotu,pasiimkite namo mirksiukas.gif

kazin kodel as nematau skirtumo kai vaikas visa diena duksta namie ir lauke...ir atguli 3 val darzelyje?
kodel issivysciusiose salyse daugumoj aplamai joks pietu miegas nuo triju metu nepraktikuojamas?na aukletojas per pietu miega dazniausiai sutinku mieste,tai ar pamainom bunant su nemieganciuju grupe reikia samdyti zmogu dar neaisku.... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Upokšnis @ 2010 03 08, 15:41)
O kam pratinti  g.gif Vaikas darželyje nuvargs, išsikraus ir pats miegos  biggrin.gif O jei nemiegos - ramiai pagulės. O to pasekoje- ir užsnūs  biggrin.gif

sakote nuvargs g.gif nuo ko g.gif nei labai lakstyti,nei garsiau parekti n ieks neleidzia...i lauka eina tik graziuoju metu laiku,susikibe uz rankuciu ir po pusvalandi,iki pietiu dazniausiai tik piesia....nuo ko cia pavargt...namuose tai laksto duksta,kieme isbuna po pusdieni,tada pavargsta suprantu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(gur @ 2010 04 13, 11:22)
pasiskaičiau čia jūsų nuomones, su kai kuriom visai nesutinku, kai kuriom labai pritariu.
išgulėti 2 valandas košmaras yra, pabandykit, ar tik nesutinusia galva atsikeltumėt. aš kalbu jau apie didesnius vaikus 5 ar 5 su puse metų. mums tai darosi problema. manau mūsų darželiuose šitas reikalas likęs iš anų "gerų" laikų ir nieko keist ale nereikia (nekalbu apie privačius darželius). argi problema su keliais vaikais nemiegančiais eiti, tarkim į salę ir ten kažkuo užsiimti, iš kelių grupių susidarytų grupelė, turiu omeny tuos vaikus, kuriuos tėvai ne prieš 8 atveda, o vėliau apie 9 val. tūksta noro išradingumo, nors gal ne visa tai būtų, labiausiai motyvacijos.

domejausi siuo dalyku,pietu miegas darzelyje neprivalomas,ne taip kaip ejimas i lauka kasdien nesalant po du kartus smile.gif kurio sekmingai daznai nevykdo ax.gif taigi direktore privalo sudafryt salygas nemiegantiems,aisku jei teveliai kreipiasi smile.gif...
Atsakyti
tai tikrai nuo ko gi ten pavargt g.gif , vaikui, turiu minty, auklėtojos taip pavargsta nuo bruzdesio, šurmulio ir t.t. ir manau labiausiai to pietų miego laukia auklėtojos, kad pailsėtų.
aš skirtumo tarp savo vaiko irgi nematau, kai daržely išguli, gal kartais ir pamiega, bet tikrai ne kiekvieną kartą užmiega, ar kai būna namie duodasi po lauką ir t.t., kur šiaip jau labiau pavargsta.
Atsakyti
na as cia isiterpsiu 4u.gif As dirbau aukletoja ir pasakysiu kad darzelyje yra tokia tvarka vaikai zaidzia iki pietu tada pietus ir miegas po miego pavakariai ir vel zaidimai, mokykloje kitokia tvarka ateina mokosi po pamoku zadzia ,darbe kitokia tvarka visi dirba po darbo daro ka nori kam tai lyginu tiesiog noriu kad suprastumet kad visi turi savo pareigas tam ir skirtas darzelis kad ismokintu vaika nuo mazu dienu kad reikia laikytis tvarkos .
kas butu jai kiekvienas darytu ka nori??? vaikaiir mokytis nenori tai ka leisti jiems nesimokyk kol kiti mokosi???? kai kurie dirbti nenori tai ka nedirbti???
galu gale mes patis renkames kur ta vaika vesti jai mes sutinkam laikytis tos tvarkos kuri yra darzelije mes ji ten vedam jai nesutinkam samdom aukle ir vaikas nemiegos nors istisus metus cia jusu teveliai reikalas o ne darzeliu kad vaikai nenori miegot mirksiukas.gif
as pati turiu dukra kuriai nera dar 2 metuku va geguze eis o darzeli as nezinau kaip i elgsis jame ar miegos ar ne bet as nereikalausiu kad del mano dukros grupeje aukletoja plesitusi i 2 dalys
tiesiog linkiu visiems kai kada atsistot i aukletojos vieta ir pagalvot kad grupeje yra 13, 14, 15 ar daugiau zuikiu kurie reikalauja tiek pat demesio kaip ir jusu vaikas o aukletoja viena!!! taigi nemanau kad vaikas kankinasi guledamas tas 2val jis suranda veiklos net ramiai guledamas drinks_cheers.gif pas mane buvo mergaite kuri nemiegojo bet gulejo as dariau taip kol visi vaikai uzmigdavo mes buvom susitarusios kad ir ji stengsis uzmikti jai nepaviksta uzmikti as jai atnesdavau koki maza zaisliuka ir ji tiliai guliedama su juo puikiai leidavo laika tai neabejoju kad ir kitos aukletojos zino gudribiu kad vaikas nesikankintu guledamas kiekviena turi savo paslapciu manau ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tigriuke @ 2010 04 18, 14:14)
na as cia isiterpsiu 4u.gif As dirbau aukletoja ir pasakysiu kad darzelyje yra tokia tvarka vaikai zaidzia iki pietu tada pietus ir miegas po miego pavakariai ir vel zaidimai, mokykloje kitokia tvarka ateina mokosi po pamoku zadzia ,darbe kitokia tvarka visi dirba po darbo daro ka nori kam tai lyginu tiesiog noriu kad suprastumet kad visi turi savo pareigas tam ir skirtas darzelis kad ismokintu vaika nuo mazu dienu kad reikia laikytis tvarkos .
kas butu jai kiekvienas darytu ka nori???  vaikaiir mokytis nenori tai ka leisti jiems nesimokyk kol kiti mokosi???? kai kurie dirbti nenori tai ka nedirbti???
galu gale mes patis renkames kur ta vaika vesti jai mes sutinkam laikytis tos tvarkos kuri yra darzelije mes ji ten vedam jai nesutinkam samdom aukle ir vaikas nemiegos nors istisus metus cia jusu teveliai reikalas o ne darzeliu kad vaikai nenori miegot mirksiukas.gif
as pati turiu dukra kuriai nera dar 2 metuku va geguze eis o darzeli as nezinau kaip i elgsis jame ar miegos ar ne bet as nereikalausiu kad del mano dukros grupeje aukletoja plesitusi i 2 dalys
tiesiog linkiu visiems kai kada atsistot i aukletojos vieta ir pagalvot kad grupeje yra 13, 14, 15 ar daugiau zuikiu kurie reikalauja tiek pat demesio kaip ir jusu vaikas o aukletoja viena!!! taigi nemanau kad vaikas kankinasi guledamas tas 2val jis suranda veiklos net ramiai guledamas drinks_cheers.gif pas mane buvo mergaite kuri nemiegojo bet gulejo as dariau taip kol visi vaikai uzmigdavo mes buvom susitarusios kad ir ji stengsis uzmikti jai nepaviksta uzmikti as jai atnesdavau koki maza zaisliuka ir ji tiliai guliedama su juo puikiai leidavo laika tai neabejoju kad ir kitos aukletojos zino gudribiu kad vaikas nesikankintu guledamas kiekviena turi savo paslapciu manau  ax.gif  4u.gif

pas mus keturmeciai guli 3 valanadas ,manau per ilgai,su viskuo kaip ir sutinku..taciau kodel aukletojos taip lengvai nesilaiko nustatytos isakuose tvarkos v esti vaikus i lauka dukart?kai n3esala iki 10 ,nelyja,ne stiprus b=vejas?pas mus per ziema beveik isvis nejo,o ir kitur manau ne dukart keliavo...o tada ir prasideda pasiteisinima.......tvarka suprantu ,jos laikytis galim,bet noretusi matyt kaip to ir aukletojos laikosi,o ne tik tai kas jom patoghu,sumest i lovas 3 valandom... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sermuksnelis @ 2010 04 21, 10:21)
pas mus keturmeciai guli 3 valanadas ,manau per ilgai,su viskuo kaip ir sutinku..taciau kodel aukletojos taip lengvai nesilaiko nustatytos isakuose tvarkos v esti vaikus i lauka dukart?kai n3esala iki 10 ,nelyja,ne stiprus b=vejas?pas mus per ziema beveik isvis nejo,o ir kitur manau ne dukart keliavo...o tada ir prasideda pasiteisinima.......tvarka suprantu ,jos laikytis galim,bet noretusi matyt kaip to ir aukletojos laikosi,o ne tik tai kas jom patoghu,sumest i lovas 3 valandom... 4u.gif

tai ,kad ziema kol atsikelia ir pavalgo ,jau ir temsta.tai kaip tamsoj vaikus i kiema vest?o pavasari ir rudeni ir is ryto,ir po pietu miego veda g.gif
Atsakyti