Įkraunama...
Įkraunama...

"Dvarelis", buvęs 36-tasis vaikų darželis

Zajoncek turbut nelabai susidurusi, jeigu taip raso - juk pirmakart vaikutis zygiuoja i darziuka. O va as turiu trejeta, dabar si darzeli lanko jauniausias (nuo siu metu), pries tai lanke vyresnioji. Turim patirties ir su kitais darzeliais ir mokyklomis, net ir ne lietuviskomis smile.gif
Murmejimas del rinkliavu gali baigtis tuo, kad aukletojos is viso atsisakys jas zeminancio keliu litu elgetavimo is tevu (nesusiduriau su jokiu kitu maziau renkanciu darzeliu, nebent Belgijoje - kur vaikams reikedavo PATIEMS atsinesti net savo maista i darzeli). Palyginus su kokiu nors Valdorfo darzeliu kur renkama simtais litu, as nelabai isivaizduoju, ka tokio galima nupirkti uz tiek mazai pinigu, kiek surenkama sitam darzelyje is tevu. Kazkiek minimaliai pridedama prie valstybes lesu - tikrai nemanau, kad aukletojos sau uz tuos pinigus ka nors nusiperka.
Nepatenkinti tevai nesupranta, kad yra desimt kartu geriau, kai aukletojos apsiima sita joms asmeniskai visiskai nereikalinga varga - uz kuri joms ne dekui niekas nepasako - papildomai parupinti viska, ko musu vaikams labiausiai truksta. O gal noretumete pasedeti darzelyje bent savaite (nuo ryto iki vakaro, o ne tas 15 minuciu, kurias matote pasiimdama ir atvesdama vaikuti) ir tuomet pasvarstytumete, ar ne perdaug flomasteriu? Is tiesu nemazai pamatytumete ir pazvelgtumete kitomis akimis (man yra teke padirbeti vaiku namuose).
Kitas dalykas - gal ir imanoma viena vaika suziureti, kad jam kas per nosi neuzduotu, bet as savuju triju pati negaliu tiek suziureti. Tai ka kalbeti apie 20 ??? Tikiu, kad imanoma - laikant visus kietai uz pavadelio, bet juk norime, kad vaikai nebutu laikomi kaip kalejime? Ir lauke zaistu kaip vaikai, o ne vaiksciotu po du uz rankuciu?
Kartais kyla susierzinimas (kad ir del i ne ta spintele pradangintu rubeliu), bet ar aukletojos - ne zmones? O gal mes pacios niekada neapsirinkame?
As tikrai labai gerbiu sio darzelio darbuotojas - mano mergaite ir dabar dar nori vis aplankyti darzeli, o ir mazylis eina "su kaifu" smile.gif Ne viskas yra tobula, bet ar mes pacios istengtume dirbti tiek, kiek jos ir ideti tiek sirdies darbe, kuris yra is tiesu be galo nedekingas (nei finansiskai, nei moraliskai - iseina vaikai ir jas pamirsta...). Juk jos tikrai musu vaikus ir paima ant ranku, ir paguodzia, ir raidele parodo, ir kiek istengdamos rupinasi dar labiau nei savais - tai neziurekime i jas kaip i kazkokias itartinas. Mano penkeriu metu psichologes darbo mokykloje praktika ir triju vaiku mamos patirtis leidzia man tvirtinti, kad musu darzelio zmones - puikus ir tiek.

Atsakyti
Mano sūnus ir gi eina į šį darželį nuo rugsėjo ir esu labai patenkinta. Lygiai taip pat matau, kad ir vaikas eina noriai į daržely. reiškias jam čia gerai.
Nežinau apie kokius 5 litus vaikų smagumynams yra kalbama, nes tikrai nieko nebuvo, bent jau iš manęs niekas nepaprašė.
O 20 litų kanceliarinėms ir 20 litų žaislams ar kitoms priemonėms yra labai nedaug. ir ši suma yra už pusę metų. Tai gi pinigai yra renkami mūsų vaikų labui. Ar mes norime, kad mūsų vaikai būtų ugdomi, lavinami ir tam turėtų priemones? ar kad sėdėtų ant suoliuko rankas sudėję? tai gi jie ne lėlės, kurias kur padėsi, ten ir rasi. aš labai džiaugiuosi, kai mano vaikas grįžta iš darželio išsipaišęs ar murzinom kelnėm iš lauko, nes aš žinau, kad jis tą dieną ir piešė ir į lauką ėjo.
Kas liečia rūbus spintelėse, pabandykit atsiminti 25 vaikų kokius rūbus kas turi? manau lygiai taip pat susimaišytumėte ir padėtumėte rūbus ne į tą spintelę. nematau jokios tragedijos, tai gi rūbai atsirado. ir aš savo sūnaus spintelėj radau ne jo kojines. pasakiau, kad ne mūsų ir viskas... tikiuosi jos atrado savo šeimininką 4u.gif taigi be to patys vaikai būna dedasi rūbelius į spinteles ir ne visada pataiko į savo.
o pasiteisinti nieko nežinojau, niekur nebuvau ir nieko nemačiau yra lengviausia. Tai gi buvo išdalinti rašteliai kam ir po kiek renkami pinigai. be to visada tėjus galima auklėtojų paklausti, kas buvo nuspręsta susirinkime.
dabar vėl nusimato susirinkimas ir nusiteikim iš anksto tam, kad gal būt vėl reikės atverti pinigines kalėdų proga. nes, tikiuosi, kad visi vaikučiai tiki Kalėdų seneliu ir laukia iš jo dovanėlių.
be to reikia nupirkti ir dangčius ant tualetų, jei norim, kad mūsų vaikai nešaltų užpakaliukų. Juk ir mums suaugusiems būtų nesmagu sėstis ant tualeto be dangčio.

taip, kad siūlau būti labiau geranoriškiems ir padėti auklėtojoms kurti jaukią aplinką mūsų vaikams.
Atsakyti
Merginos šaunuolės biggrin.gif smile.gif
Iš tiesų, pasikartosiu, darželio žmonės be galo nuoširdūs ir nuostabūs, visi, nei vieno neišskiriant...
Atsakyti
Ni1, aš apie tuos 5 litus irgi tik per susirinkimą iš tėvų sužinojau. tiesiog sumokėdavome mėnesio mokestį ir viskas. o auklėtojos nuo balandžio man nė žodeliu neužsiminė, kad, kaip suprantu, nuo senų laikų yra toks susitarimas. tiksliai tik nepamenu 0 galbūt tiesiog minkštesnį popieriuką vaikų užpakaliukams nuperka, o ne pagal įstatymo raidę - už mažiausią kainą. taigi nuo rugsėjo mes irgi duodame 5 litus per mėnesį. ne tiek išleidžiame bele kam.
---------
apie rūbus spintelėse taip pat buvo kalbėta per susirinkimą. auklėtojos tikrai nesužiūrės 25 spintelių, ypač tų atsarginių rūbelių. ir dar "bardakėlį" padaro tėveliai - jie dažniausiai savo vaikų rūbus pažįsta mažiau už auklėtojas doh.gif
bet jūs netylėkit - sakykit: visada jums bus atsakyta, tereikia klausti. buvo mūsiškio pižamos viršutinė dalis dingusi. ir ką - atsirado, niekas niekur jos neišnešė ir nepardavė.
---------
beje, dar vakar paklausinėjau aplinkui. draugė vilniuje už kanceliarines mokėjo 66 litus, puskė šiauliuose lopšelinukui pirko pagal sąrašą ir dar davė 50 litų. taigi tikrai nereikia verkti.
o sąrašas, žinokit, ilgas būtų: ne tik flomasteriai, bet ir dažai, guašai, popierius, žirklės, plastelinai, plastelino peiliukai ir lentutės, spalvotas popierius ir kartonas, drožtukas, klijai, paprasti pieštukai, teptukai, vandens indelis, etc. jei dar vis tiek atrodo 20 litų per daug, pabandykite maksimoje nupirkti tas kanceliarines. tik dažus reikia pirkti rusiškus, su medum ar kažkas pan., ne pačius pigiausius kiniškus, nes iš jų mažai naudos. ir t.t.
Atsakyti
Labai pavydziu visom mamytems, kuriu vaikiukai jau su dziaugsmu eina i darzeli smile.gif o maniskis vis dar kas kiekviena miela ir nemiela ryta keliasi su asarom, taip pat iseina is namu... na jautrus jis, iprates visada namie su mama ar mociute, sunkiai gal svetimoj aplinkoj prisitaiko. o ir serga daznai, tai nesigauna pratintis palaipsniui, gaunasi vis is naujo po pertraukos.verysad.gif nuo rugesjo pradzios i darzeli ejo turbut dar tik 4 ar 5savaites, visa kita laika sirgo, sirgo, sirgo... na nuo mazens jis toks sirgutis pas mane, pasigauna viena liga o paskui serga visom imanomom is eiles doh.gif todel labai skaudu ji toki matyti. uz tad ir lengvas sokas kai po triju savaiciu sirgimo pagaliau pasiekem darzeli, ta diena net visai noriai nuejo, o neturejo net batuku persiauti... paskui ta lupa prakelta... taip ir gaunasi, kai viskas susideda. niekas nepyksta ant darzelio - jei nebutu mums jis patikes tai nebutume i ji eje, juk naturalu. 4u.gif
ir suprantu, kad vaikai uzsigauna. juk vaikai. guzai, melynes, nubrozdinimai - beveik kasdienybe, ypac kai vaikas judrus. bet kai savo vaika pamatai su kraujuota lupa ir niekas negali pasakyt kas nutiko tai ir nezinai kaip reaguot.
del tu pinigu viska man aiskiai paaiskino viena mamyte, tad viskas gerai. o visa kita: turiu dar maziuka leliuka namie, bandau pabaigt magistrantura, issikapstyt is ligu, nes maziukas vis dar kosti ir sloguoja. tad jei man darzelyje nepasako kas vyksta, tai naturalu iekoti informacijos. kiek galima as visada paklausiu, bet kai ant aukletojos lipa kokie penki vaikiukai, visi su savo reikalavimais , juk matosi, kad zmogus jau ir taip pavarges, o vaikai ir taip pirmoje vietoje yra visa diena aukletojoms - tai ir nelipu ant galvos dar ir as biggrin.gif
ar kas gali papasakot apie spektakli, kur buvo atvaziaves teatras pas vaikus? klausiau ar patiko, ka vaidino ir pan, bet jis tik galva linksi i visus mano klausimus biggrin.gif nemoka dar tiek zodziu, kad apibudint, tad tik is esmociju supratau, kad patiko smile.gif
Atsakyti
Na, aš jau beveik nepamenu ką maniškė pasakojo - prisimenu, kad sakė, jog buvo trys veikėjai, katinas dainavo smile.gif Pasakojo dar ir daugiau, bet jau aš pati pamiršau doh.gif smile.gif Maniškei irgi patiko 4u.gif
Zajoncek, įpras ir tavasis eiti į darželį, vieniems lengviau, kitiems sunkiau gaunasi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuka: 07 lapkričio 2008 - 09:54
Fainai smile.gif pirma karta spektakli mate, tai man buvo labai smalsu ar jam patiko, bet tik didelem akim ziurejo i mane i galva linksejo biggrin.gif

Taip, suprantu, kad visi anksciau ar veliau ipranta. kiek pamenu man paciai iki paskutines dienos turbut i darzeli eiti nebuvo noro, bet kai jau nueidavau, tai nelabai noredavau namo grizt ax.gif tik taip, kai pati jau mama, tai labai sunku vaika islydet visa apsiasarojusi... Na, mamytes, manau zino sita jausma wub.gif Dar aukletojos sake, kad jis toks labiau vienisius, vienas dazniausiai zaidzia, tai turbut pas ji sirdelej sunkus dabar metas... unsure.gif sunkiai labai adaptuojasi. o dar pries pradedant eiti i darzeli, buvom tikri, kad jis lengvai apsipras, nes vaikus labai mego, kazkur pamates visada eidavo prie vaiku, norejo draugauti, tai buvo keista, kad taip nenoriai ejo i darzeli. bet pripras, grizes pasakoja, kad piese su vaikais, valge, ejo i lauka, padare bum biggrin.gif be to kai pradejo eit i darzeli dingo daugelis kaprizu ir pasimaivymu, kurie anksciau itin dideli pas ji buvo, o dabar turbut pasiilgsta namu, tai toks gerietis buna grizes ax.gif ir pastebejau, kad su drauges vaiku, kuris jau skaitosi a la geriausias draugas cool.gif tai su juo pradejo graziau bendraut ir kolektyviskai zaisti thumbup.gif
Atsakyti
Mano dukrytė labai gerai jaučiasi šitam darželyje... ir mes laukėm, kol mus ten priims ir priėmė i darželį, kai jai buvo tik 2 metai ir 3 mėnesiai... Nors ir siūlė mums paieškoti lopšelio,...bet aš nenorėjau į jokį kitą lopšelį ar darželį jos leisti, tik į šitą... Ir tuo esu labai patenkinta.
Mano mažoji priprato nuo pat pirmos dienos... ir nors išėjo visai mažytė į darželį, kiek supratau ir auklėtojom su ja problemų nebuvo... nes kiek suprantu ji jau buvo pakankamai savarankiška.

Kiekvieną dieną atėjus atsiimti savo vaiko, vaiko veide matau šypseną. thumbup.gif
O parėjus namo arba daineles dainuoja, arba eilėraštukus sako... thumbup.gif

Ačiū auklėtojom ir direktorei
Atsakyti
o norėjau paklausti ar šis darželis tik savaitinis? ir kokios eilės?
Atsakyti
QUOTE(ilmuciukas @ 2009 01 19, 11:18)
o norėjau paklausti ar šis darželis tik savaitinis? ir kokios eilės?


kaip suprasti - tik savaitinis? dauguma vaikų nelieka nakvoti, nakvoja tik po kelis vaikus ir tai, kaip pastebėjau, nereguliariai. matyt, tėveliai pamainomis dirba g.gif
eiles bandyk pasitikrinti www.kaunas.lt arba pasiskambink į darželį. o kaunas.lt turėtų būti darželių užimtumai, tik reikia pasinagrinėti tinklalapį, jį visai neseniai atnaujino, tai kol kas nieko nerandu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GABO @ 2008 11 20, 22:20)
Mano dukrytė labai gerai jaučiasi šitam darželyje... ir mes laukėm, kol mus ten priims ir priėmė i darželį, kai jai buvo tik 2 metai ir 3 mėnesiai... Nors ir siūlė mums paieškoti lopšelio,...bet aš nenorėjau į jokį kitą lopšelį ar darželį jos leisti, tik į šitą... Ir tuo esu labai patenkinta.
Mano mažoji priprato nuo pat pirmos dienos... ir nors išėjo visai mažytė į darželį, kiek supratau ir auklėtojom su ja problemų nebuvo... nes kiek suprantu ji jau buvo pakankamai savarankiška.

Kiekvieną dieną atėjus atsiimti savo vaiko, vaiko veide matau šypseną.  thumbup.gif
O parėjus namo arba daineles dainuoja, arba eilėraštukus sako... thumbup.gif

Ačiū auklėtojom ir direktorei


Oho...o musu neprieme kai buvo 2 metukai ir 1 men....prase atvesti tik pries vasara, sake, kad tokiu maziuku nepriima g.gif

Na, nesvarbu.....

smagu girdeti tiek geru atsiliepimo apie darziuka i kuri eisim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LaVil @ 2009 02 04, 17:29)
Oho...o musu neprieme kai buvo 2 metukai ir 1 men....prase atvesti tik pries vasara, sake, kad tokiu maziuku nepriima  g.gif
Na, nesvarbu.....
smagu girdeti tiek geru atsiliepimo apie darziuka i kuri eisim  biggrin.gif


LaVil, šiaip tikrai priima tik nuo trejų metų, išimtis nenoromis padaro tik galbūt jeigu jau lanko/lankė grupę ar eina į dičkių grupę broliukas ar sesutė (į šį daržą vaikai dinastijomis eina).
mūsų pradėjo eiti nepilnai trejų, na, bet jam treji sukako balandį, o leidom nuo balandžio 1 d.
ir gerai, akd atvesi prieš vasarą - bent jau mūsų pradėjęs eiti jokių ligų neparsinešė, nes buvo vienintelis naujokas, na, gal dar paskui koks vienas kitas vaikis pradėjo eiti. o kai rudenį atėjo daug naujokėlių, tai stabiliai tris savaites sirgo doh.gif savaitę serga, eina, serga, eina, serga... wacko.gif
---------------------
dabar pasiūlymas/priminimas jau lankančių darželį tėveliams: jeigu nieko kitko nesuplanavę, tuos 2 proc. metinių pajamų ar ko ten galite pervesti darželiui ax.gif pernai paparašėm, tai pats darželis turėjo užpildytų formų, tereikėjo duomenis apie save įrašyti. beje, atsiklausėm, ar galim pervesti, patys, ne prievartos būdu, kaip viename Aleksoto darželyje, kurio vietos nekonkretizuosiu.
Atsakyti