Įkraunama...
Įkraunama...

Inkstų uždegimas

QUOTE(picolo @ 2007 01 16, 18:17)
Mums dar tik keturi menesiukai, bet ir mus aplanke inkstuku uzdegimas. Geriame Zinnat antibiotikus 2 kartus dienoje po 4 ml. bet kol sugirdau tai visa slapia bunu  doh.gif
Pirma karta isvis atpyle mazulis, o dabar stengiuosi po lasiuka kas koki 10 min. jam ilasinti i burnyte.
Ryt gulames i santariskes, darysim tyrimukus, labai bijau del mazylio.
Prisiskaiciau as jusu komentaru tai issigandau, kokia visdelto ta ligele baisi.O dar tokiam ziogui.. wub.gif
Ryte sugirdziau antibiotikus tai vel bandysiu duot, temperatura kol kas nekyla vadinasi veikia vaistukai g.gif

Suprantu, kaip tu jautiesi 4u.gif Liga isties nemaloni, bet jei nors kiek paguos mano zodziai, tai buna ir dar baisesniu verysad.gif verysad.gif Svarbiausia, kad nesikartotu, o veliau isaugs mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Buk stipri ir nesinervink labai, nes tavo mazylis viska pajus..
Atsakyti
QUOTE(picolo @ 2007 01 16, 18:17)
Mums dar tik keturi menesiukai, bet ir mus aplanke inkstuku uzdegimas. Geriame Zinnat antibiotikus 2 kartus dienoje po 4 ml. bet kol sugirdau tai visa slapia bunu  doh.gif
Pirma karta isvis atpyle mazulis, o dabar stengiuosi po lasiuka kas koki 10 min. jam ilasinti i burnyte.
Ryt gulames i santariskes, darysim tyrimukus, labai bijau del mazylio.
Prisiskaiciau as jusu komentaru tai issigandau, kokia visdelto ta ligele baisi.O dar tokiam ziogui.. wub.gif
Ryte sugirdziau antibiotikus tai vel bandysiu duot, temperatura kol kas nekyla vadinasi veikia vaistukai g.gif

sveikatytes jums.
Atsakyti
Sveikos mamytes. Norejau pasiteirauti kokie jusu vaikuciams buvo simptomai kai diagnozavo inkstu uzdegima. Mano mazylei pastebejau kad paakiai siek tiek patine, taip pat rieciasi labai, nenori guleti, raitosi visa. Sakau gal jai skauda inkstukus ir ji nenori guleti? Prasau parasykite kaip jums buvo

Is anksto dekoju
Atsakyti
QUOTE(Cuteangel @ 2007 01 19, 09:51)
Sveikos mamytes. Norejau pasiteirauti kokie jusu vaikuciams buvo simptomai kai diagnozavo inkstu uzdegima. Mano mazylei pastebejau kad paakiai siek tiek patine, taip pat rieciasi labai, nenori guleti, raitosi visa. Sakau gal jai skauda inkstukus ir ji nenori guleti? Prasau parasykite kaip jums buvo

Is anksto dekoju

Na mums buvo drumzlinas šlapimas, o paskui pakilo temperatūra cool.gif
Atsakyti
o mums pakilo temperatūra, kurios niekaip neįveikė jokie vaistai, šlapimo tyrimai rodė uždegimą, ir paakiai buvo patinę...
Atsakyti
QUOTE(Meila @ 2007 01 19, 09:59)
Na mums buvo drumzlinas šlapimas, o paskui pakilo temperatūra  cool.gif

Benediktui buvo panašiai.
pakilo temperatūra iki 39.ir šlapimas buvo drumzlinas.toks kaip pienu užbalintas.Klykė,raitėsi sisiodamas.
Atsakyti
QUOTE(Cuteangel @ 2007 01 19, 09:51)

Is anksto dekoju

Mano dukrytei nei temperatūros nebuvo, nei paakiai patine, nei raitėsi, sisiodama ... tiesiog echoskopija parodė inkstų geldelių sustorėjimą, šlapimas vizualiai atrodė normaliai, tik rodė uždegimą.

O kreipėmės pas gydytojus dėl to, kad visą naktį labai blogai miegojo, blaškėsi, o ryte gausiai 2 kart išvėmė ir skysčiau, dažniau pradėjo tuštintis (2 kart dienoj:), nes įprastai tuštindavosi kas 3 dienas). Atrodo gal kaip ir nieko rimto, bet eilinį kartą nuojauta nepavedė, kažkodėl būtinai norėjau pasitikrinti... O simptomai visai nebūdingi pielonefritui, jei ne echoskopija. Be to, visą laiką, kol gulėjom ligoninėj - buvo žvali ir linksma, kartais suabėjodavau aš ta diagnoze (kartais ir dabar tokios mintys ateina blush2.gif , bet laikomės visų rekomendacijų ir saugomės).
Būtinai pasitikrinkit, gal nieko ir nėr, bet dėl vaikelio ir savo ramybės, padarykit visus tyrimus.
Linkiu, kad įtarymai nepasitvirtintų 4u.gif Sveikatytės Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(disi @ 2006 09 24, 21:45)
Sveiki,
dukrytei netikėtai rado inkstų uždegimą. Jai 1 metai ir 1 mėnuo. Jei ne šlapimo tyrimas, kurį mūsų gydytoja paskyrė pasidaryti, kai jai suėjo 1 metai, tai panašu, kad ir nebūtume žinoję, kad ji serga.Šlapime rado daugiau nei 500 leukocitų, 75 eritrocitus. Tyrimą kartojome 3 kartus. Rezultatas- tas pats-blogas.Jokių kitokių požymių- temperatūros nebuvo. Ji dar su pampersiukais, todėl sunku pasakyti, ar padažnėjo šlapinimasis.Klinikose žiūrėjo echoskopu.Išvada-inkstų uždegimas.Paskyrė gerti Furadoniną. Tiksliau iš jo gamina miltukus. Jį jau geriam 2 savaites, dar po savaitės reikės daryti cistogramą. Pagal nupasakojimą tyrimas bjaurus. Gal kas galėtų papasakoti iš savo patirties kaip jį daro, kaip vaikiukas reaguoja? Niekaip neįsivaizduoju, kaip reikės ramiai ją išlaikyti, juk kiek suprantu kiša kateterį į šlapimo pūslę?
Ir dar.Vaikas niekada nesiskundęs apetitu, dabar visiškai nustojo valgyti. Nevalgo nieko, išskyrus geria mano pieną. Beje, nieko daugiau ir negeria.Pamačiusi šaukštelį su maistu, pakelia tokias isterijas doh.gif Viską spjauna lauk. BAisu, kad nenusilptų. Kaip susigrąžinti apetitą g.gif

Papildyta:
Mano dukrytei 5 metukai,mes ka tik persirgom slapimtakiu uzdegimu,tik ka grizom is ligonines. Mums dare cistograma sia savaite.Tyrimas baisokas.Mergaite pasodino i ginekologine kede,kiso kateteri per lytinius organus i slapimo pusle, ji buvo labai nerami, bet man ir gydytojai pavyko su ja susitarti.Po to eini i rengena, ir pro ta kateteri pila silta vandeni i slapimo pusle tol, kol ji prisipildo ir tada kai jau vaikas nebegali kenteti daroma nuotrauka.
Atsakyti
Sveikos mamytės.
Mūsų istorija štai kokia...
Prieš daugiau kaip savaitę mano mažają dukrytę paguldė į ligoninę dėl bronchito. Jai tą dieną sukako 1 mėnuo.
Kraujo tyrimai rodė nusėdimą 20 - tai reiškia infekciją, bet nuo bronchito toks neturi būti (taip man sakė daktarė), tai ir pradėjo ligų ieškoti. Akis, ausis žiūrėjo, šlapimas geras, tai nuėjome inkstų echoskopijos darytis. Akurat.. inkstų hidroneurozė doh.gif
Papasakojo kas tai yra ir pasiūlė pasidaryti cistogramą. Kadangi dukrytė dar maža, tai geriau pasidaryti, juk peatsimins to skausmo.
O kaip ji rėkė, kai aš ją laikau ant rengeno stalo.... cry.gif cry.gif cry.gif , jos net relaniumas neužmigdė prieš procedūrą suleistas schmoll.gif .
Taigi, rengenas parodė, kad jai 5 laipsnio refliuksas.
Kadangi jai dar nėra buvę inkstų uždegimo, tai išrašė nitrofurantoina gerti profilaktiškai kartą dienoje, kad dezinfekuotų ir kas savaitę šlapimo tyrimą pasidaryti. Kovo 1dieną eisime konsultuotis pas nefrologę Paužaitę, o ji išsiūs mus į Vilnių pas urologą.

Taigi, kadandi dukrytei 5 laipsnio refliuksas, tai gydytoja sakė, kad labai didelė tikimybė kad reikės operuoti.
Todėl noriu paklausti mamyčių kurių vaikučius operavo, kokio sunkumo ji, kaip vaikelis atsigavo, ir kas po to?????
Atsakyti
QUOTE(Valerija @ 2007 02 07, 15:30)
Sveikos mamytės.
Mūsų istorija štai kokia...
Prieš daugiau kaip savaitę mano mažają dukrytę paguldė į ligoninę dėl bronchito. Jai tą dieną sukako 1 mėnuo.
Kraujo tyrimai rodė nusėdimą 20 - tai reiškia infekciją, bet nuo bronchito toks neturi būti (taip man sakė daktarė), tai ir pradėjo ligų ieškoti. Akis, ausis žiūrėjo, šlapimas geras, tai nuėjome inkstų echoskopijos darytis. Akurat.. inkstų hidroneurozė doh.gif
Papasakojo kas tai yra ir pasiūlė pasidaryti cistogramą. Kadangi dukrytė dar maža, tai geriau pasidaryti, juk peatsimins to skausmo.
O kaip ji rėkė, kai aš ją laikau ant rengeno stalo....  cry.gif  cry.gif  cry.gif , jos net relaniumas neužmigdė prieš procedūrą suleistas schmoll.gif .
Taigi, rengenas parodė, kad jai 5 laipsnio refliuksas.
Kadangi jai dar nėra buvę inkstų uždegimo, tai išrašė nitrofurantoina gerti profilaktiškai kartą dienoje, kad dezinfekuotų ir kas savaitę šlapimo tyrimą pasidaryti. Kovo 1dieną eisime konsultuotis pas nefrologę Paužaitę, o ji išsiūs mus į Vilnių pas urologą.

Taigi, kadandi dukrytei 5 laipsnio refliuksas, tai gydytoja sakė, kad labai didelė tikimybė kad reikės operuoti.
Todėl noriu paklausti mamyčių kurių vaikučius operavo, kokio sunkumo ji, kaip vaikelis atsigavo, ir kas po to?????

Atsakyti
Taigi, vakar buvome konsultacijoje pas nefrologę ir ji pasakė, kad 95proc. kad reikės operuoti. Bet dar laukiame kitos konsultacijos Vilniuje konsultacijos birželio 1dieną pas Puziną.
O dabar iki metukų gersime vaistukus ir pastoviai nešime šlapimą tikrintis. Nes vistiek kol tokia maža dykryė tai nieko nedarys.
Taigi, laukiu mamyčių pasakojimų apie tai kaip vaikučiai operacijas perneša ir ką ten daro????
Atsakyti
QUOTE(Valerija @ 2007 03 02, 11:56)
Taigi, vakar buvome konsultacijoje pas nefrologę ir ji pasakė, kad 95proc. kad reikės operuoti. Bet dar laukiame kitos konsultacijos Vilniuje konsultacijos birželio 1dieną pas Puziną.
O dabar iki metukų gersime vaistukus ir pastoviai nešime šlapimą tikrintis. Nes vistiek kol tokia maža dykryė tai nieko nedarys.
Taigi, laukiu mamyčių pasakojimų apie tai kaip vaikučiai operacijas perneša ir ką ten daro????

Valerija, laikykitės.
O kodėl pas Puziną tik birželio 1d. doh.gif ? Labai jau ilgai laukti unsure.gif

P.S. šiandien nupirkau knygą "vaikų inkstų susirgimai ". Dar neskaičiau, bet pagal tūrinį daug visko ir gana išsami. Jei ką įdomaus perskaitysiu parašysiu, jei domina ax.gif
Atsakyti