Gal žinot kaip pasidaryti obuolių štrudelį? Čia toks pyragas, kur labai daug obuolių ir nedaug tešlosaplinkui. Nu nelabai čia man sekasi nupasakoti, bet gal kas žinot receptuką? Hmm kaip aš jo noriu..
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams. (Eleanor Roosevelt) _____________________________________________ Mano blogas: "Braškės su pipirais"
keturi 25 x 45 cm phyllo tešlos lakštai (būna pirkti šaldytų IKI parduotuvėj, tik nepamenu ar tokio dydžio, bet galima sudėti kelis persidengiančius, kad gautųsi reikiamas dydis)
60 g sviesto, ištirpdyti
30 g baltų maltų džiūvėsėlių
15 g migdolų žvynelių (būna tokių IKI maišeliuose raudonuose)
cukraus pudra papuošimui
Įdaras:
750 g obuolių, nulupti, susmulkinti
1 citrinos žievelė ir sultys
3 šaukštai karamelinio cukraus
½ šaukštelio cinamono
125 g razinų Sultana
60 g kapotų migdolų
1. Padarykite įdarą: sumaišykite visus ingridientus.
2. Sutepkite tešlos lakštą tirpdytų sviestu, ant jo dėkite kitus patepdami sviestu. Tešlą pabarstykite džiūvėsėliais ir dėkite įdarą per vidurį. Suvyniokite į vyniotinį ir dėkite ant paruoštos skardos.
3. Viršų patepkite sviestu ir pabarstykite migdolų žvyneliais.
4. Kepkite 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kai tešla taps traški ir auksinės spalvos. Pabarstykite cukraus pudra ir valgykite šiltą ar atvėsintą.
Papildyta @ [mergetime]1080491081[[b]*bea rgetime] [/b] <!-- ALIGN begin --><div align="center">Varškės štrudelis
Šaltinis: Dine with Europes Master Chefs: Pastries
Tešlai:
250 g miltų
30 ml aliejaus
150 ml vandens
žiupsnis druskos
Įdarui:
100 g minkšto sviesto
100 g cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
žiupsnis druskos
1 citrinos žievelė ir sultys
50 g razinų
4 kiaušiniai
440 g varškės
250 ml grietinės
60 g miltų
Apipylimui:
250 ml pieno
30 g cukraus
2 kiaušiniai
Tešlai viską sumaišykite (geriausia kombainu ar mikseriu) ir padėkite ją į šoną valandai.
Įdarui išsukite sviestą su cukrumi, druska, citrinos žievele ir sultimis. Tada įdėkite trynius, varškę ir grietinę. Išplakite baltymus ir juos įmaišykite į varškės masę. Galų gale įdėkite miltus ir razinas.
Plonai iškočiokite tešlą, ant jos paskirstykite įdarą ir susukite vyniotinį. Dėkite jį į kepimo formą ir kepkite 15 min 180 C. Tada apipylimui užvirkite pieną ir sumaišykite jį su išsuktais kiaušiniais su cukrumi, bei pakaitinkite kol sutirštės. Apipilkite šita mase štrudelį ir kepkite toliau dar apie 45 min. Kai bus iškepęs, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite dar šiltą. </div><!-- ALIGN end -->
Papildyta @ [mergetime]1080491386[/mergetime]
kazkaip ce negraziai man isidejo.. aj nu tiek to. svarbu suprasit kas ir kajp
skanaus!
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams. (Eleanor Roosevelt) _____________________________________________ Mano blogas: "Braškės su pipirais"
a ji nelietuvishka. esu pirkusi IKI shaldyta, kazkur prie koldunu padeta buvo.. mazais pokuciais yra tokie phyllo gabaleliai kad daryti won tons, ir dideliais kad daryt spring rolls, o ash ish tu dideliu dareu butent strudeli.
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams. (Eleanor Roosevelt) _____________________________________________ Mano blogas: "Braškės su pipirais"
tik niekaip nesitiki ,kad is phylo teslos gaminami won tons juk ji tokia trapi trapi, taip? traska net kai iskepa? o jos lakstai tai laaaaabai labai plonyciai, kol dar "zali" , kai reikia sviestu sutepti... ? nes kazkaip jauciu ne apie ta rasai... ???
butent apie tai. as pati is tos pirktines teshlos gaminau. tie won tons gali buti tiek verdami (pvz sriubyteje), tiek kepami aliejuje. teshla plonyte, taip.
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams. (Eleanor Roosevelt) _____________________________________________ Mano blogas: "Braškės su pipirais"
butinai reikes nueiti pasiziuret , nes kiek zinau yra speciali tesla wontons,springrools ir phylo.. bet nenoriu cia taves parinti pasiziuresiu, isitikinsiu nors is esmes pasitikiu tavimi... bet...