nemokinau savo panelės skaityti,ir darželyje dar nemoko .ji tik raideles norėjo išmokti nuo 3 m. tai parodydavau,tete ,mama užrašydavau kai piešdavo mums sveikinimus.bet...prieš savaite siūvausi drabužėli kažkoki,ji prisigretino šalia su knyga.gražiais skiemenim perskaitė ANGLŲ KALBOS ŽODYNAS .apakau ir suakmenėjau-pasitikrinau,tikrai didžiosiom raidėm taip buvo parašyta

nu gerai,galvojau gal didysis perskaitė ,patikrinsiu ja.didelėm raidėm užrašiau AKIS LOVA LĖLĖ ir ji lengvai perskaitė

šokas mane ištiko,ir juokiausi ior verkiau,juk tik liepos viduryje jai sueis 5m. ir ji pati be niekieno pagalbos išmoko skaityti.nes mano 7m pirmokas dar neskaito ,sunkiai jungia balses,nedaug ko iš jo būtų išmokusi.o savaitgali sūnus prašo užduotėlių namie.pasprendžiame ka ,paskaitome.vėl nustebino dukrytė. sūnus niekaip negalėjo perskaityti ,,smėlis ,,-išviso,kur po 2 3 pirmasias priebalses prasideda žodžiai,juos sunkiai vaikas perskaito sm ė lis, p r adžia , k rantas ar pan-jis vietoj ,,smė ,,švebliadžiavo visai kitokius junginius,netekusi kantrybes žodi parodžiau dukrytei,ji lengvai net pasimaivydama iškarto pasakė s m ė-lis
užtat pirmokui nuo mažens sekdavosi matematika,loginiai uždaviniai ,o dukrytė laisvai tik iki 20 suskaičiuoja ,nelabai pastabi yra.taigi ,kiekvienas vaikas labai savitas ir skirtingas.mano mažoji išviso tokia stebukliukė, be didelių pastangų didelius darbus padarė.pvz,dviratuka vos prieš mėnesi ištraukėme,jis žiema pirktas.elvina keleta kartų pastumdė jį ,atsisėdo ,ir tiesiog nuvažiavo,nors iki tol jokio dviratuko nebuvo mačiusi
5 m skaitymui išviso sakyčiau kad dar peranksti ,tam pakaks paruošiamosios klasės.kuo vaikystė nerūpestingesnė ,tuo geriau.bet ...mano princesė ėmė anksti skaityti.džiaugiuosi tuo ištiesų ,bet jai iki paruošiamosios dar 2m ar nenusibos jai tos knygos ir raides,jei taip anksti susipažino