QUOTE(gruzdzevičienė @ 2008 04 24, 15:39)
aš viską suprantu, bet kad penkių metų vaikas skaitytų....... Palikit jūs vaikams vaikystę......
Pritariu - kas per daug , tas nesveika. Ką tada vaikui pradinėse klasėse veikti?
O tai ką daryt? Atimt iš vaiko tas raides, liept užsimerkt prieš užrašus? Mano vyresnėlis visas raides pažino nebūdamas dvejų. Kai kurių garsų ištart negalėjo, tai savaip stegdavosi parodyti, kad tai rrrr

. Ir nieko mes specialiai nemokėm prispaudę, vaikystės neatėmėm. Skaityt pradėjo pats, vos sulaukęs penkerių - iš pradžių užrašus ant parduotuvių reklamų

.
Bet sakyt, kad jis neturi ką veikt pirmoje klasėje - negaliu. Nors, tiesą sakant, maniau, kad taip irbus. Bet ten ir skaitymo veiklos - per akis
QUOTE(Urartu @ 2008 04 24, 15:40)
O prieš konsultaciją leiskit paklausti, o kokiose džiunglėse tamsta gyvenat, jei, kaip suprantu, nesat mačiusi nė vieno skaitančio penkiamečio?
Dalis penkerių metų vaikų skaito. Ir tai nėra nieko antgamtiško ar nenormalaus... Ir dažniausiai jie tą išmoksta "patys savaime"....Niekieno per daug nemokomi...
QUOTE(gagrate @ 2008 04 25, 09:04)
2m. vaikai ne visi dar ir sneka,o cia pazysta raides ir raso,cia jau kazkas is fantastikos
Prie ko čia fantastika? Maniškis ne tik raides tokiam amžiuje žinojo, bet ir mašinų markes pagal ženkliukus vardindavo

. Ir ką? Nei fantastika, nei ką - atmintis pavydėtina.
O va mažoji - "normalus"

vaikas, jai jau ketveri su puse, o raides tik kelias žino. Išmoko parašyti žodį MAMAI, nes man piešinukus piešia ir dedikuoja taip.
Tai kuris čia tas mano vaikas nenormalus

?