Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gerai ruošia vertėjus?

As gerai zinau anglu kalba, bet kad drasiai imciausi veiklos ir uzdirbineciau pinigus, noreciau pastudijuoti rimciau. Ar norint dirbti verteju butina baigti anglu filologija univere? Gal kas turite patirties su Vilniaus verslo ir teises kolegijos anglu kalba? Koks lygis ivairiose institucijose?
Atsakyti
KTU ruosia technikos kalbos vertima ir redagavima. studijos metai laiko, bet papildomo shlamshto negruda i galva, tai uztenka. labai naudinga, ypac kalbant apie vertima zodziu. rastu irgi gerai thumbup.gif yra stojamieji, bet pakenciami. duoda ne magistro, bet vistiek antros pakopos diploma (diplomuoto inzinieriaus). yra pora liuksusiniu destytoju, vien del ju verta ten mokytis.
Atsakyti
as esu siokia tokia verteja laugh.gif taciau labiau specializuojuosi groziniuose tekstuose ir pan... wink.gif mano kalbos (ji nelabai paplitusi, t.y nepopuliari wink.gif studiju nera labai daug, domejausi, taciau alternatyvu nera...

zinau, kad VU yra tokia Vertimu studiju katedra wink.gif kabojo skelbimas musu u-tete
vsk@flf.vu.lt...taciau ka jie siulo negaliu papasakot, nes pati ten nesikreipiau wink.gif

Rucelie smile.gif siemet labai daug domejausi KTU vertimu studijomis wink.gif mano kalbos nebuvo zinoma, taciau tikejausi persikvalifikuoti i anglu wink.gif taciau nemaciau jokiu antros pakopos studiju, kad truktu metu wink.gif gal gali parasyti placiau...mes buvom su vyru nuvaziave i priemima, kalbejom su priemimo komisijos pirmininku-tai ten siule tik vertimu bakalaura, studijoms 4 metus...............
o apie metus nieko negirdejau sad.gif noreciau suzinot...

vertejo darbas sunkus- kartais gerai apmokamas, o kartais ne...istikruju vertimai rastu sunkiau, bet maziau moka, o vertejauti zodziu lengviau, bet mkoa daugiau, uz sinchronini vertima ypac wink.gif
Atsakyti
As irgi domejausi vertimo studijomis, nes as laisvai sneku 5 kalbomis, bet tos, kuriose noreciau specializuotis - retokos. Vilniaus universiteto internetiniame puslapyje radau, kad yra dvieju rusiu vertimo studijos:

1. Specialios profesines studijos, kurios trunka 1 metus (dienines) arba 1.5 - vakarines, suteikiama kvalifikacija - vertejas.

2. Magistrantura, kuri trunka 2 metus (dienines), suteikiama kvalifikacija - filologijos magistras.

Priimi asmenys, turintys bet koki universitetini issilavinima. Stojant reikia laikyti egzamina (bent jau taip buvo siemet). Tai tiek as perskaiciau, o siaip reiketu pacioje vertimu katedroje pasidometi, kokios studijos ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sesyte: 22 rugsėjo 2004 - 19:44
As pernai bandziau stoti i VU vertima, bet deja nepavyko. Specializuotose vertimo studijuose, kur gauni vertejo kvalifikacija, mokaisi kartu su magistrantais, taciau turi tik vertimo dalykus, o kas mokosi magistranturoj , tie turi ir kalbotyros dalyku.
Tik istojus i magistrantura norintieji mokytis vertima zodziu laiko egzamina, kuri ne daug kas islaiko. Visi likusieji mokosi vertima rastu. Siais metais mano drauge ten istojo, tai siek tiek zinau. O ar gerai ten ruosia, sunku pasakyti.
Atsakyti
kokiu kalbu vertimai? wink.gif
Atsakyti
Kaune yra studijos, kurios trunka metus, bet ten priima tik su filologiniu bakalauru
Atsakyti
Cikadele, bent jau pries metus tai tikrai buvo tos studijos, as gi diploma turiu wink.gif tai yra KTU Humanitariniam f., vadinasi jos specialiosios studijos. ten ruosia anglu, vokieciu ir prancuzu k. vertejus (bent jau pries metus mus tokius kepe). anglu konkreciai mes tik 5 zmogiukai baigem, zodziu labai daug ten nepriima. jei domina, reikia kreiptis i to f. direktore arba dekana (Kupreviciu, bent jau tada jis dekanas buvo). geriau i direktore. stojamieji buvo pamenu birzeli. ir ten prieme bent jau mane su inzineriniu diplomu. ta prasme ten esme stojamieji, o ne koki pries tai diploma turejai. stojamieji, bent jau man, buvo lietuviu k testas viena diena, o kita diena anglu k rastu ir pokalbis. rastu tai buvo ilgas, tiek klausymas, tiek rasinys, tiek testai visoki, o per pasnekesi liepe verst ekspromtu i viena ir i kita kalba. bet visa tai pakenciama wink.gif
nemanau, kad tas studijas panaikino g.gif labai liudna butu sad.gif nes man jos ypac daug dave, vienas destytojas ten yra tiesiog thumbup.gif , vertimo zodziu. padaro tokius asus thumbup.gif
Atsakyti
KTU tikrai ruosia vertejus: paziurek cia (Studiju programos 2004/2005)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sesyte: 23 rugsėjo 2004 - 15:29
didelis dekui uz informacija smile.gif as labai noreciau sitokiu studiju- del vienos dideles ir vienos mazesnes priezasciu laugh.gif didzioji-nes man tai patinka, man tai idomu ir mane veza laugh.gif truputi mazesne, man reikia butinai specialybes, kurios (tokios tvirtos) nelabai turiu- t.y rupi ateitis ir atlyginimas wink.gif

Realiste rase, kad reikalingas filolofijos bakalauras...o kokios kalbos? as tai turiu lietuviu filologijos ir ... (tokios vienos kalbos) bakalauro diploma laugh.gif

labiau noreciau neakivaizdiniu studiju (lengviau vazinetis butu, bet nezinau is kur traukti pinigus), o jei studijuociau dieniniam ar vakariniam, negaleciau lankyti paskaitu ir jauciu, kad mane issvilpintu lauk ohmy.gif

Rucelie, o tie egazminai labai sunkus? daugmas kokio lygio? kaip toefl? wink.gif lengvesni? wink.gif
Atsakyti
Cikadele, jei esi bent kazkiek rimciau kramcius anglu k, islaikysi ir istosi wink.gif
sesyte idejo tau nuoroda butent ten, apie ka kalbejau. studijos cia dienines, va kur trukumas, bet as sugebejau bedirbdama lankyt ir pabaigt thumbup.gif reiskia imanoma. kruvis pakenciamas, namu darbus suvalgydavau savaitgaliais, nes eilinem dienom buvo darbas ir paskaitos. jei labai noresi, liks sociai laiko dar ir vertimu uz pinigelius pasiimt. zodziu, stumtis imanoma.
yra ten toks destytojas Trapenskas, ruosia vertima zodziu - nu apie ji tik thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif atsiliepimai, man tos studijos tikrai buvo naudingos. sita savo diploma as n kartu labiau vertinu, nei keturis metus isvargta bakalaurini dry.gif isejau tada su diplomu, ir suvokiau, kad profesiniu ziniu pas mane nulis. o cia...metai, bet naudos sociai. kalba ir taip man buvo vos ne antra gimtoji, o po metu cia tikrai dar pagerejo. ir jau oficialiai gali uzsiimti kazkuo rimtesniu, nes i butent sita diploma visi labai palankiai ziuri-vis tik tai technines kalbos vertejo specialybe, kai dairiausi darbo, man labai praverte kad butent CIA baigiau.
beje, jei stosi cia, TIKRAI nereikia filologijos bakalauro. sakau, mano inzinerinis buvo. svarbu turek ta bakalaura, ir gerai islaikyk stojamuosius.
Atsakyti
laba diena, norejau paklausti, ar norint buti verteju butina labai gerai ismanyti kelias uzsienio kalba? Jei noriu buti anglu k. verteja, neuztenka moketi tik anglu k.? Si specialybe mane itin traukia ir valios tam turiu. Aciu is anksto uz atsakyma
Atsakyti