Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties vėžys

QUOTE(renatele2828 @ 2013 08 14, 17:34)
Laba diena noriu pasiteirauti del krutu sakusmo man 33 metai gimdzius esu du kartus . vienos krutines uzdegimus po gimdymo esu turejusi . o dabar daros nesuprantami dalykai abi krutys labai skauda tempia prisiliesti negaliu jau taip antra savaite . pms dar tolokai . ir jau kartojasi man antra karta anras menuo iseiles . man taip budavo kai buvau iki pirmo gimdymo ir paskuj jokiu tokiu nemalonumu nesu turejus . kas tai geletu buti . ar cia man hormonai siaucia y senatve  bigsmile.gif

grečiausiai, sergate mastopatija (tai nepiktybinis susirgimas). Kadangi esate labai jauna 4u.gif , rekomenduoju atlikti krūtų echoskopiją
Papildyta:
QUOTE(gučia @ 2013 01 08, 10:46)
sveikutės mamytės,turiu vėži krutinėje,hemoterapija visai nepadėjo guzas nesumažėjo,laukiu operacijos o kas poto dar laukia nežinau.gal kam buvo taip pat kaip man kad hemoterapija visai nepadėjo.idomu kaip vyko gydimas toliau

taip būna. Dėl tolimesnio gydymo sprendžiama, atsižvelgus į ligos stadiją, išplitimą, tipą - tai gali būti ir operacinis gydymas, ir chemterapinis gydymas kitais vaistais - visada sprendžiama individuliai.
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2013 08 20, 20:08)
grečiausiai, sergate mastopatija (tai nepiktybinis susirgimas). Kadangi esate labai jauna 4u.gif , rekomenduoju  atlikti  krūtų echoskopiją
Papildyta:
taip būna. Dėl tolimesnio gydymo sprendžiama, atsižvelgus į ligos stadiją, išplitimą, tipą - tai gali būti ir operacinis gydymas, ir chemterapinis gydymas kitais vaistais - visada sprendžiama individuliai.

aciu uz atsakyma . noriu paklausti dar ar mastopatija galima susirgti ir po 11metu pertaukos po gimdymo . ir ten kur gyvenu krutu echoskopija daroma tera tik moterims viirs 50 ir daugiau .
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2013 08 20, 22:30)
aciu uz atsakyma . noriu paklausti dar ar mastopatija galima susirgti ir po 11metu pertaukos po gimdymo . ir ten kur gyvenu krutu echoskopija daroma tera tik moterims viirs 50 ir daugiau .

taip, mastopatija sergama dažniausiai 30-50 m, tačiau serga ir jaunesnės. Kiek metų praėjo po gimdymo, neturi reikšmės. Dėl krūtų echoskopijos virš 50 labai abejoju... ax.gif Gal turite omeny profilaktine valstybės apmokamą mamografinį tyrimą (būtent jis yra tinkamesnis vyresnio amžiaus moterims). Jaunoms kaip tik labiau tinka echoskopija, kai kuriais atvejais tik echoskopija ir tinka - kuo jaunesnė moteris, tuo tankesnė pas ją liauka, tuo mažiau informatyvi mamografija - atitinkamai, tuo labiau tinka echoskopija. Po 50 m. kaip tik nyksta liauka, vyrauja riebalinis audinys ir mamografija tampa daug daugiau informatyvi.
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2013 08 22, 20:58)
taip, mastopatija sergama dažniausiai 30-50 m, tačiau serga ir jaunesnės. Kiek metų praėjo po gimdymo, neturi reikšmės. Dėl krūtų echoskopijos virš 50 labai abejoju... ax.gif  Gal turite omeny profilaktine valstybės apmokamą mamografinį tyrimą (būtent jis yra tinkamesnis vyresnio amžiaus moterims). Jaunoms kaip tik labiau tinka echoskopija, kai kuriais atvejais tik echoskopija ir tinka - kuo jaunesnė moteris, tuo tankesnė pas ją liauka, tuo mažiau informatyvi mamografija - atitinkamai, tuo labiau tinka echoskopija. Po 50 m. kaip tik nyksta liauka, vyrauja riebalinis audinys ir mamografija tampa daug daugiau  informatyvi.

labuka buvau pas seimos gyditoja del krutines skausmo ir zinot ka ji pasake kad cia hormonai ir esu gan jauna tai man momograma nepriklauso nieks man jos nedarys ir nesvarbu kad kaire krutis didesne uz desine . juokas pro asaras . tvarkausi reikalus kad grysciau rugsejio menesy y LT . nes taip nebegalima jau . ir nei kiek nenustembu kad tiek daug jaunu moteru serga krutu ir gimdos veziu butent UK su tokeis atsipalaidaviusiais daktarais . sekmes visoms ir aciu uz informacija .
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2013 08 23, 09:34)
labuka buvau pas seimos gyditoja del krutines skausmo ir zinot ka ji pasake kad cia hormonai ir esu gan jauna tai man momograma nepriklauso nieks man jos nedarys ir nesvarbu kad kaire krutis didesne uz desine . juokas pro asaras . tvarkausi reikalus kad grysciau rugsejio menesy y LT . nes taip nebegalima jau . ir nei kiek nenustembu kad tiek daug jaunu moteru serga krutu ir gimdos veziu butent UK su tokeis atsipalaidaviusiais daktarais . sekmes visoms ir aciu uz informacija .

kadangi Jums 33, siulyciau pradzioje vistik pirmą echoskopiją padaryti krūtų. Gydytojas, kuris jus apziures echoskopu, jau pats tegu nusprendia, reikia jums mamografijos, ar ne. O kad vėžys jaunėja ir dažnėja, tai , deja, tiesa.
Atsakyti
Sveiki, gal žinote į ką reikia kreiptis poliklinikoje (šeimos gydytoją, ginekologę?) norint profilaktiškai pasitikrinti dėl krūties vėžio?
Atsakyti
Jeigu Jums 50 metų ir daugiau, tai imate siuntimą profilaktinei mamografijai pagal programą pas ginekologą ar šeimos dakratą ir vykstate į centrą, kur Jums atliks mamografiją (geriau Vilniuje ar Kaune). Jei dar tiek metų neturite, reikia paimti siuntimą mamologo konsultacijai, užsiregistruoti ir kantriai laukti konsultacijos (gali kelis mėnesius užtrukti). Gydytojas paskirs Jums reikalingus tyrimus individualiai, priklausomai nuo Jūsų amžiaus, genetinių faktorių.
Atsakyti
Na man tik 24 metai ir jau susidūriau su šia bėda. Čia kaip ir visur pasitaiko išimčių... Aš asmeniškai pasiėmiau siuntimą į santariškes. Visoms rekomenduoju gydytoją Steponavičienę. Labai maloni gydytoja, kuri greitai ir tiksliai nustatė kas ir kaip ir iškart paskyrė operaciją. Asmeniškai man tai nieko nekainavo. Jei neskaičiuosim nervų biggrin.gif O dabar tiesiog reikia profilaktiškai tikrintis, neužsileiskit merginos, nes ši bjaurybė nežiūri nei kiek Tau metų, nei koks Tavo statusas smile.gif
Atsakyti
Labas visom
noriu papasakoti savo istorija, niekam tokios net nelinkiu, turiu viena vaika, dukryte 2 metukai 4 menesiai. nutarem su vyru kad reikia mum dar jau vieno, pastojau , is pirmo karto, nuejau pas gyd patvirtino nestuma. 7 nestumo savaite atlikau kruties echoskopa ir rado piktibini augli, dare biopsija, karcinoma. piktybinis agresyvus auglys. 4.5cm, 9nestumo savaite teko padaryt aborta, ir jau lapkricio 11d, gavau pirma chemoterapija, TAC (vadinasi). Kaip jau ir susitaikiau su tokia liga, kad as ja turiu niekur nepabegsi nuo jos, nors man tik 28 metai. Tikiuosi viska islaikysiu ir pasveiksiu, ir galesiu susilaukti dar vieno ar keliu vaiku. Kadangi gyvenu Vokietijoje tai gydyma savaime aisku darau cia. Su viena krutine vaika maitinau 6 menesius, su kita krutine 2 metus, ir butent sitoj rado vezi man. sad.gif
stai tokia pas mane istorija, kurios nelinkeciau ne vienai.
Atsakyti
Labai skaudžios istorijos...Sriprybės ir sveikatos jums, mielos moterys. Linkiu jums pasveikti, įveiktį šią ligą. O sveikoms reikia išmokti nuo pat jaunų dienų savarankiškai tirtis krūtis kas mėnesį, o ir echoskopiškai profilaktiškai ištirti krūtis būtų tikrai naudinga kiekvienai jaunai moteriai. Apie krūtų tyrimus galite pasiskaityti čia http://www.ultraklin...ga-informacija/
Atsakyti
Labas rytas, mamytės. 4u.gif

Šiuo metu rašau baigiamąjį darbą, kurio tema yra apie krūties vėžį. Man labai reikia moterų, kurioms jau padaryta operacija, kad pasidalintų savo patirtimi.

Noriu pakviesti sudalyvauti trumpoje apklausoje, klausimai realiai yra apie Jūsų savijautą besigydant nuo šios baisios ligos. unsure.gif

Klausimukus atsiųsčiau el. paštu ar čia, į supermama.lt žinutes. Būčiau labai dėkinga už pagalbą ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulytelau: 03 sausio 2014 - 11:35
sveikos, nelabai radau aktyviu temukiu...bet va turiu toki varianta.... verysad.gif
pries 3menesius nuejau profilaktiskai pasitikrinti krutis, ir ka....kairej kruti rado darinuka...pavadino gydytojas ja galimai fibro....kazkokiu...po 6men sako pasitikrinkit pasekit ar neauga ir t.t. nepraejo nei 5men ir as va pastebejau, kad ta mano krutis daug didesne pasidare...akivaizdziai matosi, kad kaire didesne, tokia pabrinkus.vakar net maude man ja....aisku jei jau as sitoj temukej, reiskiasi suprantat apie ka galvoju doh.gif
ar kam buvo toks pozymis...ta prasme pakites kruties dydis...nes kiek skaitinejau tai vienas is kruties vezio pozymiu....bet tik tiek ar gali per toki trumpa laika tiek jis uzaugti....buvo 0,5mm
bandysiu lekt pasiziuret pirma laiko fear.gif fear.gif
Atsakyti