Šiandien teko stebėti fotografuojamus vaikus
Tai likau giliai abstulbus
Nežinau, gal čia aš labai priekabi, o gal tėveliai pamirštukai, bet prisižiūrėjau tokių aprangos variantų
Kadangi mokyklos uniforma yra marga, tai pagal mano vidinį estetikos suvokimą maniškė apskritai NIEKADA į mokyklą neišleidžiama su margomis pėdkelnėmis, o čia vaikai sugalvojo fotografavimuisi taip "pasipuošti"
Vieną mergaitė tai išvis įdomiai atrodė
- žalios pėdkelnės ir dar plius kojinės iki kelių raudonos su kažkokiais meškiukais
QUOTE(Noa @ 2007 09 04, 08:44)
Mes rengdavomės baltą, pilką, melsvą golfą, bet būdavo ir su raudonais golfais eina ir niekas nieko
By tik švarkas uniforminis 
O tai ką, šiaip raudonų ar kitų kokių ryškių golfų negalima?
QUOTE(Salsa @ 2007 09 04, 10:35)
nes aš savo merginai jau dairausi ryškesnio garderobo - nesinori, kad vaikas tik toks pilkas ir niūrus su ta uniforma būtų, tai, sakiau, bent ryškesniais golfais ir pėdkelnėm kiek kasdienybę praskaidrinsiu 
nera jokio ten aprangos kodo . todel ir m u su golfai bus ivairus.
QUOTE(Salsa @ 2007 09 04, 12:35)
nes aš savo merginai jau dairausi ryškesnio garderobo - nesinori, kad vaikas tik toks pilkas ir niūrus su ta uniforma būtų, tai, sakiau, bent ryškesniais golfais ir pėdkelnėm kiek kasdienybę praskaidrinsiu 
Galima, nes kaip buvo akcentuojama ne vieną kartą, svarbiausia kad vaikas būtų su mokykliniu švarku
Aš asmeniškai saviškei baltą golfą ar marškinėlius, o juo labiau pėdkelnes dedu labai retai - kai reikia pasipuošti, o kiekvieną dieną nešioja visokių spalvų marškinėlius, trikotažines palaidines ar golfus ir būtinai su tokios pačios spalvos (netgi to paties atspalvio
QUOTE(GARBANĖ @ 2007 09 04, 16:20)
Aš asmeniškai saviškei baltą golfą ar marškinėlius, o juo labiau pėdkelnes dedu labai retai - kai reikia pasipuošti, o kiekvieną dieną nešioja visokių spalvų marškinėlius, trikotažines palaidines ar golfus ir būtinai su tokios pačios spalvos (netgi to paties atspalvio
) pėdkelnėmis
Aš irgi saviškei į darželį nuolat derindavau golfą ir pėdkelnes, o sijonukas - dažniausiai džinsinis. Tai dar nuo eprnai metų visą komplektą golfų-pėdkelnių turiu, enspėjo išaugti.
Bet dabar principas, kad margas derinamas tik su vienspalviu, nebegalioja - galima drąsiai derinti languotą su gėlėtu, dryžuotu ar lašuotu. Tiesa, čia šiaip rūbam tinka, prie tokios uniformos tai nelabai įsivaizduočiau, ką ten efektingai primarginti, nors... jei kokie pėdkelnių dryžiukai ar piešinukai dera su uniformos spalvomis - anokia čia tragedija
QUOTE(Salsa @ 2007 09 04, 20:09)
Bet dabar principas, kad margas derinamas tik su vienspalviu, nebegalioja - galima drąsiai derinti languotą su gėlėtu, dryžuotu ar lašuotu. Tiesa, čia šiaip rūbam tinka, prie tokios uniformos tai nelabai įsivaizduočiau, ką ten efektingai primarginti, nors... jei kokie pėdkelnių dryžiukai ar piešinukai dera su uniformos spalvomis - anokia čia tragedija
Visiškai sutinku dėl tų derinimo principų
Na va, Garbane, įvarysi man kompleksą
Šiandien besiaudama savo nailonines pėdkelnes mergina ėmė ir užsikabino kažkur. Rezultatas - skylė. Tai staigiai padaviau normalius getriukus (dar primetusi, kad lauke vėsoka). Bet jie - dryžuoti. Na, tiesa, tokie džinsinės spalvos, dryžiukai su uniformos spalvomis puikiai dera. Anksčiau nė nesusimąstydama būčiqu taip išleidus. O dabar jau taip priekabiai ją nužvelgiau - ar tikrai ne per marga
Na, bet vis tiek atrodė tikrai gražiai, net labai tiko tie dryžiukai
Šiandien besiaudama savo nailonines pėdkelnes mergina ėmė ir užsikabino kažkur. Rezultatas - skylė. Tai staigiai padaviau normalius getriukus (dar primetusi, kad lauke vėsoka). Bet jie - dryžuoti. Na, tiesa, tokie džinsinės spalvos, dryžiukai su uniformos spalvomis puikiai dera. Anksčiau nė nesusimąstydama būčiqu taip išleidus. O dabar jau taip priekabiai ją nužvelgiau - ar tikrai ne per marga
QUOTE(Salsa @ 2007 09 05, 10:14)
Na va, Garbane, įvarysi man kompleksą
Na, bet vis tiek atrodė tikrai gražiai, net labai tiko tie dryžiukai 
Nekreipk į mane dėmesio
Beje, maniškė šiandien irgi žygiavo į mokyklą jau su normaliomis pėdkelnėmis, nes jau nuo pernai buvo pareiškusi, kad jai nailoninės nepatinka, nes nepatogios nusiimti ir užsidėti, o be to ir greitai plyšta
QUOTE(GARBANĖ @ 2007 07 27, 09:27)
Gabe,
nežinau tiksliai kiek, bet manau, kad bent pusė vaikų į mokyklą tikrai ne pagal gyvenamąją vietą eina
Sprendžiu pagal mašinų, atvežančių vaikus į mokyklą, skaičių
nežinau tiksliai kiek, bet manau, kad bent pusė vaikų į mokyklą tikrai ne pagal gyvenamąją vietą eina
O aš dar birželio mėn pasicekavimau sąrašuose, kur pildėm registruodamiesi salėje, tai 30 būsimųjų pirmokų prieš mus sąraše gyveno TIK aplinkinėse gatvėse (Saulės, Varpo, Rytų, Pašilės ...). Mums į mokyklą reikia važiuot 2 sustojimus troleibusu, tai va kolkas vežam mašina, klasėje nėra nė vieno mokinio gyvenančio pakeliui
Ojei, dar kokią nuomonę išgirdau iš kelių draugių: tipo prestižinė mokykla, patenka ne visi, tik pagal blatą, tik pagal apibrėžtą rajoną, tik už DIDELIUS kyšius... Tai kaip ten mes patekom, nesuprantu
QUOTE(snickers @ 2007 09 06, 07:39)
O aš dar birželio mėn pasicekavimau sąrašuose, kur pildėm registruodamiesi salėje, tai 30 būsimųjų pirmokų prieš mus sąraše gyveno TIK aplinkinėse gatvėse (Saulės, Varpo, Rytų, Pašilės ...).
O tamsta visada tikite tuo, kas parašyta
Kad patekti į mokylą, dažnai ne vienas pasako adresą, kuriuo net negyvena, bet kas nors iš giminių gyvena
QUOTE(snickers @ 2007 09 06, 07:39)
Ojei, dar kokią nuomonę išgirdau iš kelių draugių: tipo prestižinė mokykla, patenka ne visi, tik pagal blatą, tik pagal apibrėžtą rajoną, tik už DIDELIUS kyšius... Tai kaip ten mes patekom, nesuprantu
, be nieko.
Ot žmonės primąsto
Reiks pasidomėt, kiek mokinių yra iš visai kitų rajonų.
Visokių pletkų ir aš buvau prisiklausiusi
Papildyta:
Įdomu
"Varpas" šalia, o gal dėl to, kad vaikai su uniformomis
Aš irgi nesuprantu, kodėl "Varpelio" mokykla laikoma prestižine? Šiaip joje apstu minusų: nėra valgyklos, nėra stadiono, prailgintų grupių arba nėra, arba veikia per trumpai, taip, kad iki 17 val. dirbantiems tėvams tenka lėkti anksčiau iš darbo, kad pasiimtų vaiką... Tai kame gi tas prestižas?
Kadangi mums ši mokykla priklauso pagal gyvenamą vietą, yra visai netoli namų, o kol kas aš pati sėdžiu dekretinėse (tai prailgintos grupės ir valgyklos klausimas praktiškai atpuola) - nesiskundžiu. Bet jei gyvenčiau kitame rajone - vargu ar matyčiau priežasčių, ko ten veržtis.
Na, o ta "Varpo" gimnazija - tai irgi ne pliusas, o veikiau galvos skausmas. Amžinas klausimas, ar bus formuojamos 5-tos klasės, ar ne
Tai man faktas, kad po pradinės vaikus išsklaidys po kitas mokyklas, paskui - vėl klausimas, ar traukti vaiką iš tos anos mokyklos ir leisti į "Varpo", ar gal palikti ten, kur jau buvo... Oi ne, prestižu to nepavadinčiau
Kadangi mums ši mokykla priklauso pagal gyvenamą vietą, yra visai netoli namų, o kol kas aš pati sėdžiu dekretinėse (tai prailgintos grupės ir valgyklos klausimas praktiškai atpuola) - nesiskundžiu. Bet jei gyvenčiau kitame rajone - vargu ar matyčiau priežasčių, ko ten veržtis.
Na, o ta "Varpo" gimnazija - tai irgi ne pliusas, o veikiau galvos skausmas. Amžinas klausimas, ar bus formuojamos 5-tos klasės, ar ne
QUOTE(GARBANĖ @ 2007 09 06, 09:08)
O tamsta visada tikite tuo, kas parašyta
Kad patekti į mokylą, dažnai ne vienas pasako adresą, kuriuo net negyvena, bet kas nors iš giminių gyvena
Visokių pletkų ir aš buvau prisiklausiusi Na, gal ir yra kas nors įlindęs per blatus ir didelius kyšius, na jeigu pavyzdžiui tik rugpjūčio 31 d. prisiminė, kad jau vaikas rugsėjo 1-ąją turi kurnors eiti į 1 klasę Bet realiai taip nėra, tik dažniausiai būna taip, kad kol neverdi pačiame puode, tai iš šono viskas atrodo kitaip ir baisiau
Papildyta:
Įdomu
"Varpas" šalia, o gal dėl to, kad vaikai su uniformomis Nes šiaip į "prestižines" (Panemunės, Rūtelės) tai tikrai 90 proc. patenkama su stojimo mokesčiais, kurių dydžiai vieša paslaptis
Nu gal tu ir teisi dėl tų adresų?
Draugės sūnus eina į P. Mašioto, nežinau, ar prestižinė
dėl uniformų tai džiaugiuos, kaip spakaina kasryt
Papildyta:
QUOTE(Salsa @ 2007 09 06, 10:19)
Aš irgi nesuprantu, kodėl "Varpelio" mokykla laikoma prestižine? Šiaip joje apstu minusų: nėra valgyklos, nėra stadiono, prailgintų grupių arba nėra, arba veikia per trumpai, taip, kad iki 17 val. dirbantiems tėvams tenka lėkti anksčiau iš darbo, kad pasiimtų vaiką... Tai kame gi tas prestižas?
Tai man faktas, kad po pradinės vaikus išsklaidys po kitas mokyklas, paskui - vėl klausimas, ar traukti vaiką iš tos anos mokyklos ir leisti į "Varpo", ar gal palikti ten, kur jau buvo... Oi ne, prestižu to nepavadinčiau 
Velnias žino, prestižas/ neprestižas , bet sąrašai užsipildo per dieną. kaiminystė matyt daug ką reiškia