Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

Esu turejusi du nesivystancius nestumus, atlikus begales tyrimu (mano ir vyro) paaiskejo, jog turiu antifosfolipidini sindroma, ko pasekoje mano vaisiai nesivystydavo.

Atradus si sindroma buvo paskirtas gydymas iki pastojimo, po to visa nestuma buvo leidziami vaistai ir mes turime kudiki wub.gif

Vis delto noreciau paklausti-gal kuri irgi turi si sindroma, nes informacijos apie ji beveik nerandu, pazistamu taip pat
Atsakyti
Koste, man atrodo aš čia pirmoji prieš pora dienų tik apie tai užsiminiau...Čia, kiek man žinoma, nė vienai net nebuvo skirtas tas tyrimas, o dauguma gydytojų net nėra apie jį girdėję.

Jei gali, papasakok merginoms daugiau apie tai. Kur jums darė tyrimą? Koks gydytojas iš viso rekomendavo tokį tyrimą? Jam reikia paminklą pastatyti smile.gif

Ir kaipgi jus gydė? Man gydytoja sakė ir kiek pati domėjausi, gydoma aspirinu ir dar kažkokiais vienais vaistukais (pavadinimo neįsidėmėjau), jeigu aš iš viso nesupainiojau viso to reikalo gydymo su antisperminių antikūnių gydymu...
Atsakyti

Man si tyrima atliko KMUK. Po dvieju nesekmiu pradejau jose lankytis pas gyd.H.Stankeviciu. Jis siunte mane ivairiems kraujo tyrimams, tyre vyro sperma ir visur viskas buvo normoj. Tada jis prisimine, kad jo kolega gyd.Abraitis raso kazkoki darba (lyg tai doktorini) ir butent kas liecia mineta sindroma. H.Stankevicius nusiunte pas Abraiti, kuris padare si tyrima. Atsakymas buvo teigiamas, taciau man ji kartojo, kad nebutu klaidos-po antro tyrimo pasitvirtino.

Del gydymo gal as per "riebiai" issireiskiau, bet is tiesu man buvo liepta tris menesius pasisaugoti nuo nestumo ir kiekviena diena gerti aspirina po 100 mlg, po to jau galejau bandyt pastot, kas pavyko beveik po metu (visa ta laika geriau aspirina). Tik pastojus, aspirina nutraukiau ir pradejau leistis vaistus Fraxiparine. Sie vaistai buvo leidziami i pilva, kiekviena diena iki gimdymo ir dar savaite po (Jums po dirbtiniu apvaisinimu gal bus nesvarbu, bet parasysiu-viena Fraxiparine apmule kainuoja mazdaug 11 Lt, valstybe ju is vis nekompensuoja-kas netingi gali paskaiciuot musu leliuko kaina).
Atsakyti
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 09 23, 19:35)
Čia, kiek man žinoma, nė vienai net nebuvo skirtas tas tyrimas, o dauguma gydytojų net nėra apie jį girdėję.

mielosios, isidemekit sio sindromo pavadinima ir pacios uzsiminkit apie ji savo gydytojui, nes gyd.Abraitis sake, kad tai gana daznas dalykas tik retai nustatomas (turbut todel, kad jo ir nenustatineja mad.gif )
Atsakyti
Koste, ačiū tau labai heart.gif

Čia šiek tiek info lietuvių kalba http://216.239.59.10...sindromas&hl=lt

Prie persileidimų priskirti ir nėštumai, nutrūkę iki menstruacijų pradžios...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva_B.: 23 rugsėjo 2004 - 20:33
Tik ką parsigrūdau iš budėjimo, vos kojos laiko - turėjau nemažai literatūros šia tematika, bet nėr jėgų ieškot. Kai atsigausiu - gal ryt poryt permesiu.

Pradžiai
Antifosfoslipidinių antikūnų sindromas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kolibriukė: 23 rugsėjo 2004 - 21:09
As kaip tik dabar pasidariau si tyrima, laukiu rezultatu. Jie bus kazkur spalio viduryje. Buvau taip pat pas Abraiti. Liuks gydytojas. Ir negaliu pasalyti, kad gydytojai nezino apie si sindroma. Net pas mus Siauliuose, tokiam "didmiestyje" ir tai kuo puikiausiai zino. Mane siunte sio tyrimo pasidaryt butent mano gydytoja.
Gal kas zinot, kiek sis sindromas gali buti susijes su reumatoidiniu artritu?
Atsakyti
Blond69 tu Siauliete. gal nori sudalyvauti susitikime?
Atsakyti
QUOTE (Blond69 @ 2004 09 28, 07:59)

Pagal literatūrą, pas 33 proc. sergančių reumatoidiniu artritu randami antifosfolipidiniai antikūnai.

Linkiu sulaukt palankių rezultatų, laikom už tave kumštukus.
Atsakyti
Blond69 tu Siauliete. gal nori sudalyvauti susitikime?

As kaip tik ka tik parasiau zinute ten pas Siaulietes smile.gif Buciau nieko pries, retai kur forumuose siaulieciu pasitaiko. Beje, dar EGLaite siauliete, gal ir ji noretu prisijungt?
Atsakyti
QUOTE (migluze @ 2004 09 28, 08:49)
QUOTE (Blond69 @ 2004 09 28, 07:59)

Pagal literatūrą, pas 33 proc. sergančių reumatoidiniu artritu randami antifosfolipidiniai antikūnai.

Linkiu sulaukt palankių rezultatų, laikom už tave kumštukus.

Aciu uz palaikyma. Zinot kartais kai pagalvoju, tai geriau jau rastu kokia liga, bent jau butu aisku del ko viskas vyksta. Nieko nera blogiau uz nezinomybe.
Atsakyti
Siaip as irgi taip galvoju. geriau zinoti kas yra
Atsakyti