As ka tik issilaikiau TOEFL egzamina. Ruosiausi menesiuka kiekviena diena po kelias valandas. Prisirinkau knygu is bibliotekos ir tyrinejau jas. Manau, kad labai svarbu, kokias knygas gali gauti testo ruosimuisi ir nepasikliauti tik viena kokia knyga, o perziureti kuo daugiau ju, nes vienos akcentuoja vienus dalykus, kitos kitus. Testo esme kartais yra netgi ne anglu kalbos mokejimas, o testo niuansu ir technikos, kaip ji atlikti, zinojimas. Cia buvo kuriozas, kai bandomaji testa namie as atlikau geresniais rezultatais, nei mano vyras kanadietis
Testa sudaro 4 dalys:
Klausymasis - man atrode nelabai sudetinga, nes kalbama gana aiskiai ir negreitai, nors kai kurie klausimai painus.
Gramatika - nu ten sukistos beveik visos anglu kalbos isimtys (man toks ispudis susidare). Jei zinosi, ko tiketis, t.y. kokiu gramatiniu isimciu, tai bus nesunku.
Skaitymas - nu cia man pradzioj buvo sunku, nes as tos anglu kaip stipriai ir nemokejau ir ruosiantis teko nemazai nauju zodziu i savo zodyna irasyti. Ten duodami ivairus tekstai is ivairiu moksliniu straipsniu ar universiteto paskaitu. Gali buti architektura, biologija, astronomija ir pan.
Rasinelis - nu tam tai nesiruosiau beveik. Turejau knyga, kurioje mazdaug paiskinama, i ka kreipti demesi rasant ir 155 rasineliu pavyzdziai. As tik ta knyga ramiai perskaiciau ir net nepabandzius pasipraktikuoti i egza variau.
Kitais metais testas keisis, bus sudetingesnis, nes prisides nauja dalis kalbejimas, berods.
Jei tavo kalbos zinios intermediate ar mazesnes, tai reiks daug padirbeti, jei advanced, tai bus nesunku.
Cia tokie bendri ispudziai. Jei turesi klausimu, parasyk, bandysiu atsakyti