As zuvi mazei gaminu taip: (naudoju beveik visada lasisa) lasisos file be odos ir kaulu dedu i karsciui atsparu inda, ipilu truputi vandens, ant zuvies gabalo isspaudziu truputi citrinos sulciu (tik nepadauginkit), paimu kelis mazus pomidoriukus, perpjaunu per puse (cherry tomatoes, jie vadinasi, bet galima naudoti ir paprastus nedidelius pomidorus), jeigu pomidorai didesni, juos reikia taip smulkokai supjaustyti ir sudeti aplink zuvi. Dar galima ant zuvies uzdeti truputi sviesto. Tada inda dedame i apie 180 l. karstumo orkaite ir kepame... nezinau kiek minuciu

, tiesiog ziurekit kai matysit kad iskepusi, ir imkit is orkaites. Kai isimu is orkaites, nuimu pomidoru odele (tada labai lengvai nusiima), viska dedu i blenderi, dedu truputi druskos, nes manoji kitaip nevalgo

, bet jus galit ir nedet. Taip pat galima idet truputi smulkintu krapu. Kartu sudedu virtas bulves ir dar truputi sviesto ir viska sutrinu. Vietoj bulviu galima isvirti ryziu (tik nedeti ju i blenderi).
Tai pat kartais kepu lasisos kotletu. Lasisos file be kaulu ir odos pati sumalu (pagaminto zuvies farso neperku, nes ten buna visokiu priedu), idedu truputi svoguno, ipilu pieno, truputi alyvu aliejaus (galima ideti piene ismirkytos baltos duonos, tada nereikia pilti pieno), velgi isspaudziu citrinos sulciu, idedu smulkintu krapu, galima truputi grietines, druskos (cia jau kaip jums atrodo) ir vel viska sumalu. Kepu keptuveje. Iskepusius atvesinu, supjaustau mazais kubeliais, i ta pacia lekste sudedu kubeliais supjaustytas virtas bulves ir maze pati su rankytem tuos gabaliukus ima ir deda i burnyte. Jai taip patinka. Bet aisku, galima ir viska sutrinti.
Tikiuosi, jusu maziams patiks