Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis. Kokia, nuo kada, kaip gaminti?

Musu pediatre sake, kad labiausiai alregizuoja saldyta zuvis ir lasisa, todel jas reiketu duoti labai atsargiai. Gal kas nors apie tai ka nors zinote?
Taip pat girdejau toki dalyka, kad ypatingai vertingos yra jurines giliuju vandenu zuvys. Gal kas zinote, kas ten taip giliai gyvena? smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1088017852[/mergetime]
Ir dar girdejau, kad kuo lasisa yra sviesesne, tuo labiau priserta visokiais nenaturaliais priedais. Sveikos, normaliai sertos lasisos yra ryskiai oranzines. Gal zinot, kiek tame teisybes? Matau parduotuvese ir oranziniu ir "blyskiu" zuvyciu...
Atsakyti
QUOTE (Žiogelis @ 2004 06 23, 21:09)
Ir dar girdejau, kad kuo lasisa yra sviesesne, tuo labiau priserta visokiais nenaturaliais priedais. Sveikos, normaliai sertos lasisos yra ryskiai oranzines. Gal zinot, kiek tame teisybes? Matau parduotuvese ir oranziniu ir "blyskiu" zuvyciu...

Del priserimo tai nezinau, bet maciau tokia laida per Dicaveri apie lasisas laugh.gif Lasisos is juros srauniais upeliais kyla i virsu ir ten nersia, po tokio darbo atiduoda galus. Pries pat mirti tas raudonumas is mesos iseina i pavirsiu (tada isoriskai atrodo rausva zuvis, o viduje mesa pabala). Tai tos pabalusios lasisos gal po kokio nersimo ar ka rolleyes.gif ir leisgyves prizvejotos g.gif Nu, jau as cia gal i pievas nuvaziavau laugh.gif
Atsakyti
As tai troskinu piene su morkytem ir bulvytem. Dar truputiprieskoniu idedu.Nu maniske tai visada suvalgo pilna lekste thumbup.gif
Atsakyti
na as tai paprastai isverdu zuvyte kartu su morkytem ir bulvytem...idedu puse mazo svogyvelio...
po to viska pertrinu, o zuvyte labai labai labai kruopsciai isdoroju..... wink.gif
mes valgom nesaldyta karpi, nes lasisa mergina isveme..... sad.gif didelese parduotuvese buna prie zuvies ant ledu sudeta..... tongue.gif
Atsakyti
Mamos, gal kas nors bandėte virti daržovienę su žuvimi? aš norėčiau pabandyti išvirti su lašiša. Jei virėte, tai gal galite papasakoti kaip?
Kaip galvojate, ar galima būtų duoti vaikučiui paragauti žalios silpnos arbatos?
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2005 07 19, 08:27)
Mamos, gal kas nors bandėte virti daržovienę su žuvimi? aš norėčiau pabandyti išvirti su lašiša. Jei virėte, tai gal galite papasakoti kaip?
Kaip galvojate, ar galima būtų duoti vaikučiui paragauti žalios silpnos arbatos?

žuvį su daržovėm verdu dažnai, tik manau,kad lašiša nėra pati geriausia žuvis vaikui. Aš verdu menkę, ar karpį. Anot mano vyro, lašišos auginamos ant hormonų sad.gif
Atsakyti
Tai, kad kaip tik rekomenduojama riebesne žuvis - vaikui naudingiau g.gif
Tik dėl tų hormonų, juk lašišos nelabai auginamos, jos tiesiog sugaunamos atviruose vandenyse. Tai iš kur hormonai lens.gif
Atsakyti
O kaip jūs žuvį paruošiate sriubai? Malate per mėsmalę ir formuojate kukuliukus ar kažkaip kitaip? Ir kada žuvį dedate į puodą: nuo pat pradžių ar ant galo?
Atsakyti
QUOTE(Eima @ 2005 07 20, 09:10)
Tai, kad kaip tik rekomenduojama riebesne žuvis - vaikui naudingiau g.gif
Tik dėl tų hormonų, juk lašišos nelabai auginamos, jos tiesiog sugaunamos atviruose vandenyse. Tai iš kur hormonai lens.gif

lašišos kaip tik auginamos mirksiukas.gif sriubai pirmiausia apverdu žuvį, išrenku kaulus, po to sudedu daržoves.
Atsakyti
Niekaip neisheina pagaminti skanios zhuvies. Shian pirkau menke,ir bijau,kad ir vel nevalgys niekas:nei mes su vyru,nei vaikai blush2.gif
Prashau pagalbos help.gif
Atsakyti
Aš žuvį (dažniausiai menkę ar heką)paskaninu tam skirtais žuvies prieskoniais (dažniausiai palieku nakčiai, kad gerai įsigertų) aišku, nereiktų padaugint ir paskaityti ar prieskoniai su druska, ar be jos. Apvolioju miltuose, ir kepu.. Skanau essen.gif
Tikiuos pagelbėjau mirksiukas.gif
Atsakyti
mes megstame taip:supjaustau juros lydeka, menke ar kita be kaulu zuvi didesniais gabaliukais. Apibarstau kinietiskais zuvu prieskoniais {Saldva}. Idedu sauksta-du majonezo, ispaudziu nedaug citrinos sulciu ir palieku valandai.Pries kepant ipjaustau svoguna, morkyte,imusu du kiausinius.Puoduke istirpdau sauksta-du krakmolo. Viska sumaisau ir i ikaitinta keptuve. biggrin.gif Labai skanu su bulviu kose. Mano vyresnelis nelabai megsta zuvi, taciau taip paruosta valgo su malonumu. thumbup.gif
Atsakyti