Obuolių varškės pyragas va toki
VAJEI kokiu fainu receptuku yra iseisiu i dekreta, bandysiu viska is eiles
Sonatina, o kaip daryt sokoladinius triufelius? aš žiauriai megstu šokoladą
Sonatina, o kaip daryt sokoladinius triufelius? aš žiauriai megstu šokoladą
Kaži jei daryčiau varškės tinginį su šviežiais obuoliais, kaip gautųsi?
Sweikutes!Sonatina, nu tu nereali, as cia jau spejau isalkti, susinervint, dar labiau isalkti ir ajsiu tavo varskeciu kept seimynai Norejau paklaust, gal tu turi koki faina receptuka su sparaginem pupelem?
QUOTE(vilmonca @ 2006 10 04, 17:16)
VAJEI kokiu fainu receptuku yra iseisiu i dekreta, bandysiu viska is eiles
Sonatina, o kaip daryt sokoladinius triufelius? aš žiauriai megstu šokoladą
Sonatina, o kaip daryt sokoladinius triufelius? aš žiauriai megstu šokoladą
Sorry, kad atsakau aš,nors manęs ir neklausia , bet rada puikų receptą triufelių.
Šokoladiniai Triufeliai:
Susmulkinkite 2 juodojo šokolado plyteles, įpilkite 4 šaukštus viskio, 2 šaukštus 35 proc riebumo grietinėlės ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vienalytė. Palikite šiek tiek pravėsti.
Kitame dubenyje sumaišykite šaukštą cukraus pudros su tokiu pat kiekiu vandens.
Į šokolado masę įdėkite 2 šaukštus sviesto, supilkite cukraus pudros glajų, įberkite 120 g smulkintų migdolų, įšmaišykite ir porai valandų padėkite į šaldytuvą. Iš atvėsusios masės suformuokite rutuliukus, pavoliokite cukraus pudroje, paskui baltojo šokolado drožlėse...
Na, argi ne paprasta ?
QUOTE(Dorinda @ 2006 10 04, 04:19)
Siandien pusryciams buvau pridarius cukiniju blynus su krabu padazu, blynai tai labai patiko,bet padazas tai man nekoks gavosi gal daug krabu pridejau ar ka, net nezinau, bet nelabai pavykes gavosi , tai blynus su grietine suvalgem.
o man atvirkščiai, blynai kaip blynai, bet padažas...mmm , laaabai patiko , tiesa, mb pagalvojo, kad padažas iš varškės
ir pasakysiu patiekalą, kurio iškart nepajėgėm suvalgyt : maltos jautienos stroganovas, laaabai sotu.. ir, be abejo, skanu
O as siandien pagaminau varskes tingini is Ricotos surio... Niekad nesu jo bandziusi, ale tingejau iki lietuviu pardes varyt, tai nusipirkau toki. Nu ir ka, liuks visai gavosi
perverciau visas temas ir arba nerasyta arba nepastebejau, ar galima i vistiena su jogurtiniu padazu pilt paprasta jogurta + prieskoniai, ar taip nedaroma?
QUOTE(mamushka @ 2006 10 04, 20:12)
o tiesiog imt ir pasakyt negalima ?
Gali naudot ir jogurtą, ir netgi kefyrą + megstamus prieskonius Kai kurios mamos rašė, kad taip darė
ps.: o Bea komentaras, tai ką aš žinau... Tiek pat laiko būtų sugaišus ir atsakydama į klausimą
anastazai, net nežinau ką ir atsakyti... Dariau ne kartą šį patiekalą ir niekada nesutraukė padažo... O kokią grietinėlę naudojai? Gal padažas labai stipriai virė, kai sudėjai garstyčias, o gal garstyčios buvo rūgščios?
Aš visada perku Dvaro ("Pieno žvaigždžių") arba Panevėžio pieno 30 % grietinėlę.... nebeprisimenu kuri tiksliai tą kartą buvo. Na, greičiau garstyčios kaltos: Suslavičiaus Felix aštrios.... (šiaip labai retai aš garstyčias perku - gal neįtaikiau). Na niekaip nesupratau - gal ten grūdelių geriau reikėjo barstyti, bet kad parduotuvėj šalia namų tik tokias gavau). O tai kitąkart darant gal tikrai reiktų garstyčių žirnelius barstyti? Dabar jau turiu ir tokio gėrio
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 04, 14:11)
AIRA, džiaugiuosi, kad taip patinka kepti varškėčiai, ir kad bandelės patiko labai smagu Tik kodėl tu sakai, kad tešloje 200 g sviesto? Recepte matau tik 100 g
O aš tešlą dariau pagal "močiutės mielinės tešlos" receptą , kitą kart mėginsiu kitą variantą.
O šiandien valgėm kreminę cukinijos sriubą, nu labai skani, jau net mano panelė čepsėjo , o vyras tai negalėjo atspėti iš ko ji padaryta